01 Ağustos 2022, Pazartesi 10:21:04

Sabiha Gökçen Havalimanı yönetiminde ‘misafir’ krizi!

Geçtiğimiz günlerde Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gerçekleşen bir görüşme, bir yönetim krizine neden oldu.
  • saw işletmeciliğini kalyonlar aldı ilerleyen günlerde açıklması yapılacak merak etmeyin malezyalılar gidiyor bu havalimaından (rizeli bir dost)
  • İyi de bu arkadaş neden GM yapıldı?İtiraz etmesin söz dinleyen birisi olsun diye.Yoksa adammı yok memlekette?GM varmı var.
  • capulsuzlara bak
  • Dalaman in yeni isletmecisi Ferrovial. Iste problem burada basliyor. CEO derken Apple gibi firmalarin CEO lari ile karsilastirmayin. Hizmet sektoru yoneticisi diyerek beklentiyi anartmamis olursunuz!
  • Eden buluyormuş çok söze gerek yok çalışaana verdigi verdigi 3 kuruş zamla yaşatmaya çalışan ceo nun vizyonu misyonu ne bilir ki yazık İSG çalışanlarına
  • O koktugu işgal ediyordu zaten gitmesi çok hayırlı olacak
  • Onurlu bir ceo ise istifadını verir. Sektörde değeri kalmayan bir insan olarak devam edecek tercih onun....
  • Güzel bir hayal ürünü olmuş. Arkadaşlar bunu hayal eden kafa nasıl piril bişeyse ISG de işler böyle yürüdüğünü zanetmiyorum. Bu ne böyle eski gidenlerin komplosumu böyle öc mü alıyorlar
  • İki tane Malezyalı çalışan yüzünden bütün Malezya’ya düşman oldu saw kiracıları ve çalışanları insanların üzerinde ego tatmin ediyorlar bu işin sonu iyi değil burasının Türkiye olduğunu birilerin hatırlatması lazım bunlara..
  • Devrim kendi çocuklarını mı yiyor?

Geçtiğimiz günlerde Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gerçekleşen bir görüşme, bir yönetim krizine neden oldu.

Havalimanı CEO’su Berk Albayrak’ın başına gelenler SAW’da yönetici olmanın ne kadar zor olduğunu gözler önüne serdi. Yaşanan son gelişme ile havalimanında işlerin Malezya usulü yürütülmesi  ve yöneticilerin elinin kolunun bağlanması bu iddiaları oldukça güçlendirdi.

Sabiha Gökçen Havalimanı CEO’su Berk Albayrak geçtiğimiz haftalarda Dalaman Havalimanı CEO’su Hamdi Güvenç’i ağırladı.

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre krize neden olan olay şöyle gelişti; Hamdi Güvenç, bir seyahat için Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan uçuyor. Uçuşa uzun bir süre olduğu için meslektaşı ve mevkidaşı olan Berk Albayrak’ı arayarak müsait olup olmadığını soruyor. Müsait olduğu için bir çay içme talebi gidiyor Hamdi Güvenç’ten.

Berk Albayrak, medeni bir şekilde “elbette” diyerek Hamdi Güvenç’i makamında ağırlıyor. İki CEO arasında rutin havacılık, havalimanları sohbet ediliyor. Sohbetin ardından Hamdi Güvenç, Berk Albayrak’ın yanından ayrılıp uçuşa gidiyor.

Ancak bu masum çay-sohbet görüşmesinden İSG yöneticisi Malezyalılar haberdar oluyor.

İşte kızılca kıyamet o zaman kopuyor. Berk Albayrak’a “Sen bizden habersiz nasıl görüşürsün” sorgusu başlıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı CEO’su bu soru üzerine şok oluyor. Bir CEO’nun herhangi biri ile görüşmesinin dahi Malezyalıların iznine tabi olduğu mesajı verilmiş oluyor.

Bütün bu baskılar eski yöneticilerin şirketten neden ayrıldığının da cevabı olarak görülüyor. Ersel Göral, Yücel Ecer, Ahmet Çam gibi havalimanı işletmeciliğinde deneyimli yöneticilerin bu baskılara dayanamayıp ayrıldığı sonucu ortaya çıkıyor.

Berk Albayrak’ın ifadesini alan Malezyalıların nasıl bir karar vereceği merak edilirken, Berk Albayrak’ın bu davranışlardan rahatsız olduğu kaydediliyor.
Öte yandan Sabiha Gökçen Havalimanının Kalyon İnşaat tarafından satın alınıp-alınmayacağı ise halen cevap bekleyen sorular arasında bulunuyor.

©Airporthaber.com/Detay Haber

Sabiha Gökçen Havalimanı yönetiminde ‘misafir’ krizi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

saw ~ 1 yıl önce
saw işletmeciliğini kalyonlar aldı ilerleyen günlerde açıklması yapılacak merak etmeyin malezyalılar gidiyor bu havalimaından (rizeli bir dost)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vasat ~ 2 yıl önce
İyi de bu arkadaş neden GM yapıldı?İtiraz etmesin söz dinleyen birisi olsun diye.Yoksa adammı yok memlekette?GM varmı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isg ~ 2 yıl önce
capulsuzlara bak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hizmet sektoru sanci ~ 2 yıl önce
Dalaman in yeni isletmecisi Ferrovial. Iste problem burada basliyor. CEO derken Apple gibi firmalarin CEO lari ile karsilastirmayin. Hizmet sektoru yoneticisi diyerek beklentiyi anartmamis olursunuz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oradan gidecek ~ 2 yıl önce
Adamlarin satinalmasi alarma veriyor son 4 yildir ama ceonun haberi yok!!!
Hayyyda ~ 2 yıl önce
Eden buluyormuş çok söze gerek yok çalışaana verdigi verdigi 3 kuruş zamla yaşatmaya çalışan ceo nun vizyonu misyonu ne bilir ki yazık İSG çalışanlarına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tekw tek ~ 2 yıl önce
O koktugu işgal ediyordu zaten gitmesi çok hayırlı olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fake ~ 2 yıl önce
ee sende oturuyorsun bütün gün neden şirkettesin
Havacı ~ 2 yıl önce
Onurlu bir ceo ise istifadını verir. Sektörde değeri kalmayan bir insan olarak devam edecek tercih onun....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haber ~ 2 yıl önce
Güzel bir hayal ürünü olmuş. Arkadaşlar bunu hayal eden kafa nasıl piril bişeyse ISG de işler böyle yürüdüğünü zanetmiyorum. Bu ne böyle eski gidenlerin komplosumu böyle öc mü alıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ceo böreği ~ 2 yıl önce
Veriyorlarmış git ye.
Kiracı ~ 2 yıl önce
İki tane Malezyalı çalışan yüzünden bütün Malezya’ya düşman oldu saw kiracıları ve çalışanları insanların üzerinde ego tatmin ediyorlar bu işin sonu iyi değil burasının Türkiye olduğunu birilerin hatırlatması lazım bunlara..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya ne olacaktı? ~ 2 yıl önce
Devrim kendi çocuklarını mı yiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000