19 Ağustos 2013, Pazartesi 09:54:22

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI REKOR KIRDI

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, günlük yolcu sayısında yeni bir rekora imza attı.
  • Bi rekor da başkent Ankara kırabilse keşke....

Dünyanın ve Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı unvanına sahip olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, günlük yolcu sayısında yeni bir rekora imza attı. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 18 Ağustos tarihinde toplam 74 bin 654 yolcu giriş ve çıkış yaptı.

Giriş-çıkış yapan yolcuların 45 bin 709 İç Hat ve 28 bin 945 Dış hat yolcusu olurken, aynı gün iniş ve kalkış yapan uçak sayısı ise 532 olarak gerçekleşti. Havalimanından bu yılın ilk 6 ayında toplam 8.1 milyon yolcu giriş-çıkış yapmış ve yolcu artışı geçen yılın ilk 6 ayına oranla yüzde 18 olarak gerçekleşmişti.

Ulaşılan rekorla ilgili İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı işletmecisi İSG’den yapılan açıklamada, Ramazan Bayramı nedeniyle yurtiçinde ve yurtdışında tatile gidenlerin dönüş yapması sonucu Sabiha Gökçen Havalimanı’nın kendine ait yolcu ve uçak sayısında rekora imza attığı vurgulanırken, “Havalimanımıza yönelik ilgi her geçen gün artıyor. Halen havalimanımızdan yurt dışında 90, yurt içinde ise 33 olmak üzere toplam 123 noktaya, 47 yerli ve yabancı havayoluyla uçuşlar gerçekleştiriliyor. Amacımız bizi tercih eden yolcularımıza en iyi hizmeti sunmak” ifadelerine yer verildi.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI REKOR KIRDI

Yorumlar

Esb ~ 11 yıl önce
Bi rekor da başkent Ankara kırabilse keşke....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000