03 Nisan 2021, Cumartesi 14:12:17

Sabiha Gökçen Havalimanı Kadıköy'e bağlanıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, inşai faaliyetlerinin yüzde 91'i tamamlanan ve ilk ray kaynağı bugün yapılan Pendik Tavşantepe- Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattında çalışmaların süratle devam ettiğini belirterek, hattın tamamlanmasıyla havalimanı ile Kadıköy arasında kesintisiz ulaşım sağlanacağını bildirdi.
  • Bu habere hiç inanasım gelmedi. 10 yıldır yoğun kullanılıyor ama yıllardır açık olan pendik metrosu ne olduysa bir türlü bağlanamadı, aynısı ikinci pist için de geçerli. Eğer yapılırsa sabiha gökçenin ciddi anlamda gelişmesini sağlar.
  • bide beylikduzune baglansa şu metro cok iyi olucak
  • Bursadan Sabiha+Ankara:2 saat Bursadan 3.Havalimani+Ankara:4,5 saat Fazla lafa gerek yok
  • Çokmu lazım?....Tek pistle 34 milyon yolcu geçirmiş saw, şu an aylık 1 milyonu bile bulmayan,bu yıl daha da bulamayacak olan meydana sanki çok acilmiş gibi 2. pist talep edenler gerekçesini de açıklasınlar, çok mu elzem hemen bitmesi? işiniz gücünüz maydanozluk, yeşillik....Çarşı karşı hep aynı nakarat.
  • metro insaatinda, dunyanin en buyuk,turkiyede dogalGAZ faturalarini sifirlayacak dogalGAZ rezervinin bulundugu mujdesinin aciklanmamasina cok sasirdim...
  • vallah brova daha yeni baglaniyor.yil olmus 2021
  • Helal olsun büyük şehir belediyesine.. hizmet budur. Bu da iga nın sonunu iyice yakınlaştırır
  • Sayin Bakan peki ikinci pist ve terminal ne zaman acilacak? Metro bu terminalede uzanacakmi?
  • sabiha gökçen ne kadardır var? bir metrosu bile yok. metrosuz havalimanı olur mu? türkiye'de oldurdular. istanbul havalimanı apayrı bir dert. ulaşım berbat. insanlar isyan ediyor. metro inşaati bitmek bilmiyor. hala 2 yıl var diyorlar açılışına. 2 yıl sonra yine 2 yıl var daha derler. havaist işi de batık, eziyet gibi duraklar az saatleri kötü. son sözüm; fakirim arabam yok allahın belaları!
  • İga dan kimse yurtiçi uçuş yapmaz. Halkalı ya kadar metrobüs Marmaray metro vs toplu taşıma rahat.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, inşai faaliyetlerinin yüzde 91'i tamamlanan ve ilk ray kaynağı bugün yapılan Pendik Tavşantepe- Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattında çalışmaların süratle devam ettiğini belirterek, hattın tamamlanmasıyla havalimanı ile Kadıköy arasında kesintisiz ulaşım sağlanacağını bildirdi.

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattının Şeyhli istasyonunda düzenlenen ilk ray kaynak törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, burada yaptığı konuşmada, ulaştırma, habercilik, lojistik, demiryolu, altyapı ve benzeri alanlarda sağlanan ilerlemeden ve hayata geçen projelerden bahsetti.

Karaismailoğlu, İstanbul'daki iki havaalanını da şehir merkezine metro konforuyla bağlayarak hızlı ve ekonomik bir ulaşım alternatifi sunmak için hummalı bir çalışma yürüttüklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Metrolarla sadece havaalanlarını bağlamıyor güzergah üzerindeki istasyonlarla da mahallelerimizi merkezlere bağlıyoruz. Bu çerçevede, bugün ilk ray kaynağını yapmakta olduğumuz Pendik Tavşantepe- Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattımızda çalışmaları süratle devam ettiriyoruz. Bu hattımız, İstanbul'un şehirler ve milletlerarası hava ulaşım terminallerinden birisi olan Sabiha Gökçen Havalimanı ile Kadıköy-Kartal-Pendik Metro Hattı arasında raylı sistem bağlantısını kesintisiz sağlayacaktır."

Karaismailoğlu, 7,4 kilometre uzunlukta olan ve 4 istasyonu bulunan bu hatta saatte tek yönde 70 bin yolcunun rahat, hızlı, güvenli ve ekonomik olarak seyahat edebileceğini söyledi.

"İnşai faaliyetlerin yüzde 91'i tamamlandı"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, bugün itibarıyla hattın tünel inşaatındaki kazıları tamamladıklarını, projenin tünel ve iç kaplama betonu imalatları ile birlikte istasyon betonarme ve ince işlerinin devam ettiğini bildirdi.

Sabiha Gökçen Havalimanı Kadıköy'e bağlanıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Havacı ~ 3 yıl önce
Bu habere hiç inanasım gelmedi. 10 yıldır yoğun kullanılıyor ama yıllardır açık olan pendik metrosu ne olduysa bir türlü bağlanamadı, aynısı ikinci pist için de geçerli. Eğer yapılırsa sabiha gökçenin ciddi anlamda gelişmesini sağlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
112 ap0 ~ 3 yıl önce
bide beylikduzune baglansa şu metro cok iyi olucak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bursaspor ~ 3 yıl önce
Bursadan Sabiha+Ankara:2 saat Bursadan 3.Havalimani+Ankara:4,5 saat Fazla lafa gerek yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2. pist ~ 3 yıl önce
Çokmu lazım?....Tek pistle 34 milyon yolcu geçirmiş saw, şu an aylık 1 milyonu bile bulmayan,bu yıl daha da bulamayacak olan meydana sanki çok acilmiş gibi 2. pist talep edenler gerekçesini de açıklasınlar, çok mu elzem hemen bitmesi? işiniz gücünüz maydanozluk, yeşillik....Çarşı karşı hep aynı nakarat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evet, ~ 3 yıl önce
lazım.sen eğer değil diyorsan! bir tedavi ol.
İGA ~ 3 yıl önce
O zaman IGA yı kapatsınlar. Kapasitesinin 1/6 sı çalışıyor. Diğer pistleri de yapmasınlar artık. Sen günlük yaşayanlardansın. Pandemi bittiğinde ilk önce SAW eski sayılara ulaşacaktır. Hee Pegasus tan korkuyorsan evet kork. Avrupanın yıldız lowcost u olacak. Siz de etkileneceksiniz biraz. Ama devlet baba öz evladını korur önünüzü açar sizin.
Pendikli ~ 3 yıl önce
Pes yani. Bu sene 1 milyon yolcu var ne gerek var demek?? 10 yıldır beceriksizlikten yapılamayan pist tam da bu rahatlık varken bitirilmesi gerek. Avrupa yakasında sıfırdan bilmem kaç pistlik havalalani yapailan sürede bir pisti bitirememek. Normal zamanda limitte hatta aşarak hizmet veren havaalanı... Tabi İGA ya yolcu gerek...
km ~ 3 yıl önce
metro insaatinda, dunyanin en buyuk,turkiyede dogalGAZ faturalarini sifirlayacak dogalGAZ rezervinin bulundugu mujdesinin aciklanmamasina cok sasirdim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km6 ~ 3 yıl önce
olsun, onun yerine dunyanin en buyuk PUDRA SEKERİ rezervi bulunmus
112 Ap0 ~ 3 yıl önce
vallah brova daha yeni baglaniyor.yil olmus 2021

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İbb ~ 3 yıl önce
Helal olsun büyük şehir belediyesine.. hizmet budur. Bu da iga nın sonunu iyice yakınlaştırır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hat biter ~ 3 yıl önce
Bu kadar taraflı yorumlar görmedim yapan ulaştırma Bakanlığı yok ibb yaparsa doğrudur gidinde bakın o zaman siz bir parti yapsa kötüleme diğeri yapmasa bile övme derdinseniz onun için ibb yapmazsa bile size gore yapar sıkıntı yok
Party ~ 3 yıl önce
Partin, dinin aklini senden aliyor ne kotu
Cengiz ~ 3 yıl önce
Cengiz Kadikoy ile sabiha’nin arasina koyar merak etmeyin
Araştır ilk önce ~ 3 yıl önce
Bu arada ulaştırma bakanlığı yapıyor hatırlatırım iyi araştır ilk önce
Helal ~ 3 yıl önce
Helal olsun büyük şehir belediyesine. İstanbul kendine geldi
ikinci pist ~ 3 yıl önce
Sayin Bakan peki ikinci pist ve terminal ne zaman acilacak? Metro bu terminalede uzanacakmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayıp ayıp ~ 3 yıl önce
sabiha gökçen ne kadardır var? bir metrosu bile yok. metrosuz havalimanı olur mu? türkiye'de oldurdular. istanbul havalimanı apayrı bir dert. ulaşım berbat. insanlar isyan ediyor. metro inşaati bitmek bilmiyor. hala 2 yıl var diyorlar açılışına. 2 yıl sonra yine 2 yıl var daha derler. havaist işi de batık, eziyet gibi duraklar az saatleri kötü. son sözüm; fakirim arabam yok allahın belaları!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu hat biterse ~ 3 yıl önce
İga dan kimse yurtiçi uçuş yapmaz. Halkalı ya kadar metrobüs Marmaray metro vs toplu taşıma rahat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000