15 Kasım 2015, Pazar 11:40:15

Milyonlarca yolcunun merkezi adını ezberletemedi

Sabiha Gökçen Havaalanı'nın adı, tanıtım çalışmalarının yetersiz oluşundan mıdır bilinmez Safiye Soyman ile karıştırılıyor.
  • Çok normal. Adın uzunluğu FITRATA TERS. Isminin "GÖKÇEN HAVALİMANI" olarak değiştirilmesini teklif ediyorum.
  • Havalimanlarımızın adından bile rahatsız oluyorsunuz değil mi ? Bu memleketin yarısı dünya da ne olup bitiyor bilmez. Paris de bomba patlar ruhu duymaz. Ankara da bomba patlar kim yaptı desen inanır. Nereden bilecek Sabiha Gökçen kimdir ? Safiye Soyman tabii TV de Safiye Soyman var çünkü Sabiha Gökçen yok ki. Sorumlusunu ararsan dağdaki değildir. Onu orada eğitimsiz bırakandır. Tüm yatırımları İstanbul a yapıp ülkenin tamamını bomboş bırakırsın. Sonra yaptığın metroyla onur duyarsın. Mekanın cennet olsun Sabiha Gökçen. Sabiha Gökçen de koridorlarda yürürken duvarlarda resimlerini gördüğünüzde biraz olsun duygulanıyorsanız. Sizlersiniz onu yaşatacak olan.
  • Bu ismi karıştırana yaratık diyeceğim,işte bunu karıştıran insanlar maalesef benimle aynı havayı teneffüs ediyorlar.Onlar için meydanmış,uçakmış,önemli değil,gidiyor mu tamam.Uçak,uçmak, bir kültürdür ama biz de nerde........hey.......hey.......
  • safiye ile faik olsun
  • Yandaş olsun diye Hülya Avşar diyelim.
  • Devleti tanimayan ve cumhuriyetimizi yıkmaya çalışan örümcek beyinli hain sivillere bomba atan ellerine kurban olayim. Yattigin yer cenneti mekan olsun büyük komutanimizin manevi kızı. Şimdi de bombalanacak cok yer var ama o cesarette kimse yok maalesef.
  • Hiç karıştıran duymadım o sitede historical mı reklamı başka şekilde yapsın çok ucuz
  • Ah recep ivedik ah....
  • güzel bir konuya değinmişiniz ama asıl adı safiye soyman değil safiye ayladır :)
  • Bilgi konusunda biri trollemiştir :D

Sabiha Gökçen Havaalanı'nın adı, tanıtım çalışmalarının yetersiz oluşundan mıdır bilinmez Safiye Soyman ile karıştırılıyor.

İstanbul'un Atatürk'ten sonra ikinci büyük havalimanı Sabiha Gökçen, geçen hafta sonu ilginç bir konuyla gündeme geldi. Hizmete açıldığı 2001'den sonraki yıllarda Atatürk Havalimanı ile girdiği rekabeti kaybedip yolcuya hasret kalan havalimanının, özellikle Pegasus Havayolları'nın uçuşlarını artırmasıyla yolcu sayısında yüzü gülmeye başladı. Ancak havalimanının tanıtım çalışmalarının yetersiz oluşundan mıdır bilinmez, yolcular ismini söylerken ciddi zorlukla karşılaştı. Özellikle ünlü sanatçı Safiye Soyman ile karıştırılan havalimanı, filmlere dahi konu oldu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nı yanlış telaffuz edenlerin arasına Twitter'da 2,6 milyonun üzerinde takipçisi bulunan Historical Pics adlı hesap da girdi. Neyse ki yanlış, gelen eleştiriler üzerine bir gün sonra değiştirildi.

Historical Pics (Tarihi Fotoğraflar) adlı hesaptan geçen hafta sonu yapılan paylaşımda, Sabiha Gökçen'in fotoğrafının altına, “1937'de ilk kadın savaş pilotlarından biri olan Türk havacı Safiye Soyman uçakta” ifadesi yazılmıştı. Binlerce kişi tarafından paylaşılan alay konusu tweet üzerine harekete geçen yetkililer, Sabiha Gökçen'in fotoğrafını silerek, “Türk takipçilerimiz için. İşte uçmayan şarkıcı Safiye Soyman, Faik Öztürk'le birlikte” notuyla yeni bir fotoğraf paylaştı.

‘Safiye'ye sizinle uçuyoruz'

Sabiha Gökçen Havalimanı trafiğinin yüzde 65'ine sahip Pegasus Havayolları'nın yöneticileri de bu konuda ilginç diyaloglarla karşılaşmış. Rusya'da düzenlenen Türk İşadamları Toplantısı'na katılan Karadenizli bir işadamı, şirket yöneticisine, “Pegasus'u çok seviyor ve Safiye'ye hep sizinle uçuyoruz.” demiş. Şirket yetkilisi de, kibarca “Sanırım Sabiha Gökçen Havalimanı'nı kastettiniz.” şeklinde karşılık vermiş. Pegasus Havayolları, İstanbul'da Atatürk Havalimanı'ndan da sefer düzenlediğinden bu konuda da ilginç diyaloglar yaşanmış. Örneğin bir başka şirket yetkilisi, uçuş saatini öğrenmek isteyen yolcuya, “Sabiha Gökçen mi?” şeklinde sorunca, “Hayır ben Ayşe Şen” cevabını almış. Bu arada seyahat acenteleri de, “Safiye Soyman Havalimanı'na bilet var mı?” şeklinde çok sayıda telefon aldıklarını söylüyor.

23,6 milyon yolcu uçtu

İstanbul'un Anadolu yakasındaki Sabiha Gökçen Havalimanı, uçuşlara açıldığı 2001'de düşük yolcu sayısı nedeniyle büyük eleştiri görüyordu. Zarar etmesine rağmen seferlere devam eden THY de, artan tepkiler üzerine bir süre sonra uçuşlarını durdurmak zorunda kalmıştı. 2001'de, 47 bin 377 yolcu ağırlayan havalimanı, THY'nin yanı sıra Pegasus'un da seferlerini artırmasıyla 2014'te 23 milyon 631 bin 883 yolcuya hizmet sundu. Havalimanı bu yılın ocak-ekim döneminde ise yolcu sayısını yine artırdı. DHMİ'nin istatistiklerine göre havalimanından yılın ilk 10 ayında, geçen yıla göre yüzde 19 artışla 23 milyon 677 bin 487 yolcu seyahat etti. Aynı dönemde yüzde 18 artışla 183 bin 456 uçağın iniş-kalkış gerçekleştirdiği havalimanından yüzde 15 artışla 276 bin 835 ton bagaj, kargo ve posta taşındı. 50 havayolu şirketinin sefer düzenlediği havalimanından 130 merkeze uçuş gerçekleştiriliyor.

En iyi 20 havacıdan biri

1913'te Bursa'da doğan Sabiha Gökçen, babası ve annesinin ölümünün ardından 1925'te Bursa'yı ziyaret eden Atatürk tarafından evlat edinildi. Tarihteki ilk kadın savaş pilotuna, ‘Gökçen' soyadı ise henüz havacılıkla ilgisinin olmadığı 1934 yılında Atatürk tarafından verildi. 30 Ağustos 1937'de askeri uçuş brövesi alan Gökçen, 1938'de Balkan devletlerinin davetlisi olarak uçağıyla Balkan turu yaptı. Türk Hava Kurumu Türkkuşu'na ‘Başöğretmen' tayin edilen başarılı pilot, 1955'e kadar bu görevini sürdürdü. Gökçen, Amerikan Hava Kurmay Koleji'nin 1996'da düzenlenen mezuniyet töreninde Kartallar Toplantısı'nın onur konuğu oldu ve Maxwell Hava Üssü'ndeki organizasyonda ‘Dünya tarihine adını yazdıran 20 havacıdan biri' seçildi. Gökçen, son uçuşunu 1996'da 83 yaşında Fransız pilot Daniel Acton eşliğinde Falcon 2000 uçağıyla yaptı.

Öğretmenlere yüzde 30 indirim

THY, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda ve Yükseköğretim Kurumu'na bağlı üniversitelerde görevli öğretmen ve ailelerini indirimli uçuracak. THY ve Anadolujet yolcuları, 20 Kasım 2015-1 Nisan 2016 arasında seyahat edilmesi koşuluyla tüm iç hat seferlerinde yüzde 30 indirimle seyahat edebilecek.

Pegasus uçuş ağını genişletti

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan, hafta başında Kars'a uçuş düzenlemeye başlayan Pegasus Havayolları, cuma günü de uçuş ağına Ordu Giresun Havalimanı'nı ekledi. Şirket, Kars'a her gün, Ordu-Giresun Havalimanı'na ise her gün 2 sefer düzenleyecek. Şirket, Dağıstan Cumhuriyeti'nin başkenti Mahaçkale'ye de uçuş başlattı.

10 ayda 157 milyon kişi uçtu!

Türkiye'deki havalimanlarında ekimde yolcu sayısı yüzde 8,9 artışla 16 milyon 433 bin 408, 10 aylık dönemde ise yüzde 9,2 artışla 157 milyon 118 bin 389 oldu. Yıl sonunda yolcu sayısının yüzde 9,3 artışla 181 milyon 257 bin 723'e ulaşması tahmin ediliyor. Ekimde gerçekleşen uçak trafiği yüzde 8,2 artışla 131 bin 964'e yükselirken, yıl sonunda üstgeçişler dahil tüm uçak trafiğinin 1 milyon 832 bin 962'e ulaşması bekleniyor.

Mustafa Gün / Zaman

Milyonlarca yolcunun merkezi adını ezberletemedi

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Cahil ~ 8 yıl önce
Çok normal. Adın uzunluğu FITRATA TERS. Isminin "GÖKÇEN HAVALİMANI" olarak değiştirilmesini teklif ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 8 yıl önce
Havalimanlarımızın adından bile rahatsız oluyorsunuz değil mi ? Bu memleketin yarısı dünya da ne olup bitiyor bilmez. Paris de bomba patlar ruhu duymaz. Ankara da bomba patlar kim yaptı desen inanır. Nereden bilecek Sabiha Gökçen kimdir ? Safiye Soyman tabii TV de Safiye Soyman var çünkü Sabiha Gökçen yok ki. Sorumlusunu ararsan dağdaki değildir. Onu orada eğitimsiz bırakandır. Tüm yatırımları İstanbul a yapıp ülkenin tamamını bomboş bırakırsın. Sonra yaptığın metroyla onur duyarsın. Mekanın cennet olsun Sabiha Gökçen. Sabiha Gökçen de koridorlarda yürürken duvarlarda resimlerini gördüğünüzde biraz olsun duygulanıyorsanız. Sizlersiniz onu yaşatacak olan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 8 yıl önce
Bu ismi karıştırana yaratık diyeceğim,işte bunu karıştıran insanlar maalesef benimle aynı havayı teneffüs ediyorlar.Onlar için meydanmış,uçakmış,önemli değil,gidiyor mu tamam.Uçak,uçmak, bir kültürdür ama biz de nerde........hey.......hey.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
safiye ~ 8 yıl önce
safiye ile faik olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yandaş ~ 8 yıl önce
Yandaş olsun diye Hülya Avşar diyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ellerine kurban ~ 8 yıl önce
Devleti tanimayan ve cumhuriyetimizi yıkmaya çalışan örümcek beyinli hain sivillere bomba atan ellerine kurban olayim. Yattigin yer cenneti mekan olsun büyük komutanimizin manevi kızı. Şimdi de bombalanacak cok yer var ama o cesarette kimse yok maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok öyle birşey ~ 8 yıl önce
Hiç karıştıran duymadım o sitede historical mı reklamı başka şekilde yapsın çok ucuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yusi ~ 8 yıl önce
Ah recep ivedik ah....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 8 yıl önce
güzel bir konuya değinmişiniz ama asıl adı safiye soyman değil safiye ayladır :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
o hesabı ~ 8 yıl önce
Bilgi konusunda biri trollemiştir :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000