06 Temmuz 2022, Çarşamba 14:08:30

Malezya Başbakanı Sabiha Gökçen Havalimanı'nı ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye’de bulunan Malezya Başbakanı YAB Dato' Sri İsmail Sabri Yaakob’un, temaslarının ilk durağı Malezya Havalimanları Holding’in (MAHB) işletmeciliğini yaptığı İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı oldu.
  • Gelen Başbakana bir de aşağıdaki rezil ekip tuvaletlerini ve dışarıdaki karmaşayı, mafya taksicileri bir gösterseydiniz, ödüle doymayamayan Sabiha Gökçen Havalimanı'nın gerçek yüzünü bir görseydi adam. Ha bu arada adamı iyi koruyun her an bir taksi durağı değnekçisi tarafından dövülebilir.
  • Kuala Lumpur-saw 8.300 km. tam 319 LR menzilinde.....
  • Malezya başbakanı = burası eskiden dutluktu :))))
  • Bu Malezyalılar İGA yüzünden tek pist ve tek terminalle yetinmek zorunda kaldıklarının ve daha da gelişebilecek ve kâr edebilecekken devlet eliyle kandırılıp kazıklandırıldıklarının farkında mıdır?
  • Pegasusun meydan otoritesine büyük borçları var...
  • Dünyanın tek pistli ve tek terminalli en yoğun havalimanı diye gurur mu duyuyorsunuz? Rezaletin ötesi....
  • Ne olur şu bizimkilerin ikinci pistini yapın diye rica etmiştir muhtemelen. Ama çok bekler…
  • ironi bu ya asyaya tek bir uçuş yok sabiha gökçenden. malezya air veya asiaair uçsa keşke
  • Malezya Başbakanı sorar mı ikinci pist ne zaman bitecek diye:)
  • 2. Pist bitsede altındaki tünel açılsa keşke. İşe (turkish technic) giderken rahat etsek. Her gün en az 45 dk. kaybımız oluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye’de bulunan Malezya Başbakanı YAB Dato' Sri İsmail Sabri Yaakob’un, temaslarının ilk durağı Malezya Havalimanları Holding’in (MAHB) işletmeciliğini yaptığı İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı oldu.

Resmi temaslar için Türkiye’de bulunan Malezya Başbakanı YAB Dato' Sri İsmail Sabri Yaakob, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG) terminalini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olan Malezya Başbakanı, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari bağları güçlendirmek amacıyla temaslarda bulunacak. Başbakan İsmail Sabri Yaakob'un, 4 gün sürecek resmi ziyareti sırasında, Makina&Kimya Endüstrisi AŞ ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii gibi Türkiye’nin savunma ve havacılık alanındaki büyük şirketlerini ziyaret etmesi bekleniyor.

Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı ve D-8 gibi çok taraflı platformlarda iş birliği içerisinde olan Türkiye ile Malezya arasında 1 Ağustos 2015’te tarihinde yürürlüğe giren ikili Serbest Ticaret Anlaşması, Türkiye’nin ASEAN üyesi bir devletle yaptığı ilk serbest ticaret anlaşması olma özelliğini de taşıyor. Başbakanın Perşembe günü Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştireceği görüşmenin ardından Malezya ve Türkiye heyetleri arasındaki toplantıya katılması, ikili ilişkileri ve ekonomik bağları güçlendirmek üzere görüşmeler yapması planlanıyor.

İSG Dünyanın en yoğun tek pistli ve tek terminalli havalimanı

Başbakan İsmail Sabri Yaakob'un 4 günlük Türkiye ziyaretindeki ilk durağı, Malezya Havalimanları Holding’in (MAHB) işletmeciliğini yaptığı İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı oldu. Dünyanın en yoğun tek pistli ve tek terminalli havalimanı olarak ön plana çıkan İSG, 41 milyon yolcu kapasitesi, toplam 13 bin m2 duty free ve yiyecek-içecek alanıyla Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı olma özelliği taşıyor. 128 odalı havalimanı oteli ve 4 bin 800 kapasiteli otoparkıyla Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul'a 4 saatlik uçuş mesafesinde yaşayan 1,2 milyar insan için önemli bir ulaşım, alışveriş ve konaklama merkezi olarak konumlanıyor. “Şehrin lider havalimanı” sloganıyla misafirlerine mükemmel bir havalimanı deneyimi sunmayı hedefleyen İSG, Uluslararası Havaalanları Konseyi  (Airports Council International) tarafından 2009-2015 yılları arasında 7 yıl üst üste sınıfının “En Hızlı Büyüyen Havalimanı” ödülüne layık görüldü.

Dış hat yolcu sayısı Mart ayında rekor tazeledi

Sabiha Gökçen Havalimanı 2021 yılında Avrupa yolcu trafiğinde altı basamak birden yükselerek altıncı sıraya yükseldi ve pandemi sırasında gösterdiği performans bakımından Avrupa'nın en hızlı normalleşen ikinci havalimanı seçildi. Ayrıca 2022 Mart ayı itibariyle, İSG’den seyahat eden dış hat yolcu sayısı, 2019 yılındaki tarihi zirvesini yüzde 6 oranında geçti. Öte yandan İSG; biyometrik yüz teknolojisi, yeni mobil uygulamalar, gizlilik ve güvenilir veri izlenebilirliği sağlayan blok zinciri tabanlı uçuş planlama süreçleri gibi teknolojilere yaptığı yatırımlarla da adından söz ettiriyor.








Malezya Başbakanı Sabiha Gökçen Havalimanı'nı ziyaret etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

EKİP TUVALETLERİ VE HANUTÇULUK ~ 2 yıl önce
Gelen Başbakana bir de aşağıdaki rezil ekip tuvaletlerini ve dışarıdaki karmaşayı, mafya taksicileri bir gösterseydiniz, ödüle doymayamayan Sabiha Gökçen Havalimanı'nın gerçek yüzünü bir görseydi adam. Ha bu arada adamı iyi koruyun her an bir taksi durağı değnekçisi tarafından dövülebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nonstop ~ 2 yıl önce
Kuala Lumpur-saw 8.300 km. tam 319 LR menzilinde.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:))) ~ 2 yıl önce
Malezya başbakanı = burası eskiden dutluktu :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğruya doğru ~ 2 yıl önce
Bu Malezyalılar İGA yüzünden tek pist ve tek terminalle yetinmek zorunda kaldıklarının ve daha da gelişebilecek ve kâr edebilecekken devlet eliyle kandırılıp kazıklandırıldıklarının farkında mıdır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasusu da alır mı ~ 2 yıl önce
Pegasusun meydan otoritesine büyük borçları var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2.Pist? ~ 2 yıl önce
Dünyanın tek pistli ve tek terminalli en yoğun havalimanı diye gurur mu duyuyorsunuz? Rezaletin ötesi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 2 yıl önce
Ne olur şu bizimkilerin ikinci pistini yapın diye rica etmiştir muhtemelen. Ama çok bekler…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçuş yok asyaya ~ 2 yıl önce
ironi bu ya asyaya tek bir uçuş yok sabiha gökçenden. malezya air veya asiaair uçsa keşke

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kar sınırlandırması ~ 2 yıl önce
Malezya Başbakanı sorar mı ikinci pist ne zaman bitecek diye:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2. Pist ~ 2 yıl önce
2. Pist bitsede altındaki tünel açılsa keşke. İşe (turkish technic) giderken rahat etsek. Her gün en az 45 dk. kaybımız oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000