18 Nisan 2008, Cuma 14:23:14

Limak'tan Sabiha Gökçen'e dudak uçuklatan yatırım

Limak Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, Sabiha Gökçen`i toplam 250 milyon avroluk yatırımla, 30 ayda İstanbul’un yeni havalimanı üssü haline getirmeyi planladıklarını kaydetti...

Sabiha Gökçen Havaalanı ihalesini GMR Infrastructure Limited-Malaysia Airport Holdings Berhard Konsorsiyumu ile 1 milyar 932 milyon avroya kazanan Limak Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, Sabiha Gökçen`i toplam 250 milyon avroluk yatırımla, 30 ayda İstanbul’un yeni havalimanı üssü haline getirmeyi planladıklarını kaydetti.  

Limak, köprü ve otoyol ihalelerine girmeye hazırlanıyor. Limak Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, enerji ve doğalgaz dağıtım işine de girmek istediklerini söyledi.
1 mayıs itibariyle devralacakları Sabiha Gökçen’in ihale bedelini 3 yıl sonra ödemeye başlayacaklarını belirten Özdemir, Sabiha Gökçen`i toplam 250 milyon avroluk yatırımla, 30 ayda İstanbul`un yeni havalimanı üssü haline getirmeyi planladıklarını kaydetti.
3 Mayıs’ta Sabiha Gökçen’e yıllık 10 milyon yolcu kapasiteli, 125 bin metrekare büyüklüğünde yeni bir dış hatlar terminali, 60 odalı otel, 3 katlı otopark ve ilave apron eklemek için temel atacaklarını açıklayan Özdemir, “1 milyar 932 milyon avronun ilk taksidini ödemeye başlayacağımız ocak 2011’e kadar inşaatı bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

4 havalimanı ihalesi takipte
Havalimanı ihaleleriyle ilgili bilgi veren Limak Yatırım CEO’su Murat Dedeoğlu ise GMR İnfrastructure ile Doğu Avrupa’da 3, Türkiye’nin doğu komşularında da bir havalimanı ihalesini yakın takibe aldıklarını söyledi. Dedeoglu, Sabiha Gökçen’de yer hizmetleri ücretlerinde fiyat artışı olmasının beklenmemesi gerektiğini, çünkü bu fiyatların devlet tarafından belirlendiğini ifade etti.


Sabiha Gökçen Havalımanı’nı seçen havayolu şirketlerinde ciddi bir artış olduğuna dikkat çeken Dedeoğlu, “Sabiha Gökçen’den uçmaya başlayan havayolu şirketleri 3 ay içinde yüzde 85’lik doluluk oranına ulaşıyor. Yolcumuz hazır, bize uçak lazım` diye konuştu. Dedeoglu, Sabiha Gökçen’ni kargo açısından da çok ciddi potansiyel barındırdığını dile getirerek, Türkiye’de havalimanı müteahhiti bulunmadığına işaret etti.
“Terminal yapmak gökdelen yapmaktan çok farklı bir şey değil, ama komple havalimanı müteahhitliği çok farklı bir konu” diyen Dedeoğlu, Türkiye’de henüz bu alanda profesyonelleşmiş bir şirketi bulunmadığını ifade etti.(referans)

 

Limak'tan Sabiha Gökçen'e dudak uçuklatan yatırım

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000