01 Temmuz 2008, Salı 08:55:41

İNANILMAZ GERÇEKLEŞTİ

Sabiha Gökçen Havalimanının yeni işleticileri daha yolun başında iken mükemmel bir adım attı. Yolcu sayısı her geçen gün artan havalimanına kısa sürede yeni bir iç hat terminali yaptılar. İşte ayrıntılar.

Sabiha Gökçen Havalimanı ihalesini yap işlet devret modeli ile kazanan LİMAK ve ortakları geçtiğimiz mayıs ayında terminali devir almıştı. 1 Mayıs’tan itibaren LİMAK ve ortakları tarafından işletilmeye başlanan Sabiha Gökçen Havalimanı’nda akıllara durgunluk veren bir gelişme yaşandı. Havalimanının yeni işleticileri tüm sektörün takdirini kazanacak bir çalışma yaptılar.

 

Her geçen gün artan yolcu sayısından dolayı havalimanında kapasite sorunu baş göstermişti. İşte bu durumdan kurtulmak ve acil çözüm üretmek için iç hat terminali yapılmasına karar verildi. Geçici ve akılcı bir çözüm olarak görülen bu karar hemen devreye sokularak iki ay gibi bir sürede tamamlandı. Önümüzdeki hafta hizmete açılması planlanan terminal binası Sabiha Gökçen Havalimanı’na büyük bir rahatlık kazandıracak.

 

Öte yandan geçici yapılan iç hat terminalin dış hatlar terminaline de büyük rahatlık getireceği belirtildi.

 

LİMAK ve ortakları bununla da yetinmedi. Havayolu şirketlerinin artan yakıt maliyetlerinden dolayı zor durumda olduğunu düşünen yeni terminal yöneticileri daha önceden açıkladıkları hizmet tarifelerini uygulamama karar aldı. Bu karar havayolu şirketlerinde memnuniyetle karşılandı.

 

AirportHaber Özel

 

İNANILMAZ GERÇEKLEŞTİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000