05 Ağustos 2010, Perşembe 08:20:58

HAVAALANINDA MÜZİK ZİYAFETİ

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Müzik Yönetmenliği’nin desteğiyle hayata geçirilen ‘Gelecekten Masallar Projesi kapsamında yer alan “1 city 1001 vibrations” ses enstelasyonu’na ev sahipliği yapıyor.
  • karagöz hacivat da isteriz :-))
  • Keşke başka havalimanlarından kopya edeceklerine daha yaratıcı bir şeyler bulsalardı.

Tasarımını besteci ve multimedya sanatçısı Sinan Bökesoy’un yaptığı "Gelecekten Masallar Projesi’nde sanayi robotları, algıladıkları İstanbul’un seslerini notalara dökerek, perküsyon çalan sanatçılar haline dönüşüyor. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, İstanbul Boğazı’nın titreşimlerinin tercüme edildiği bu müzikal tasarıma Ağustos ayı boyunca ev sahipliği yapacak.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı havayolunu tercih eden yolcuların havalimanında keyifli vakit geçirmesini sağlamak için çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Ağustos ayı boyunca, iç hatlar giden katında besteci ve multimedya sanatçısı Sinan Bökesoy’un İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programı kapsamında hayata geçirilen ve İstanbul Boğazı’nın titreşimlerinin tercüme edildiği müzikal tasarımına ev sahipliği yapacak.

Sinan Bökesoy’un ‘Gelecekten Masallar Projesi’nde sanayi robotları, algıladıkları İstanbul’un seslerini notalara dökerek, perküsyon çalan sanatçılar haline dönüşüyor. İstanbul Boğazı’nın akustik potansiyeli ve yerel vurmalı çalgılar arasında metafor kurmayı hedefleyen Sinan Bökesoy’un tasarladığı multimedya etkinliğinde canlı olarak İstanbul Boğazı’nın 2 önemli noktasına; Kız Kulesi ve Sepetçiler Kasrı/Sarayburnu’na mikrofon yerleştiriliyor ve ortam sesleri dinleniyor. Özel bir yazılımla sesler ayrıştırılarak vapur düdüğü, tekne sesi, martı ve ezan sesleri; insan boyunda robotlar aracılığıyla 7 ayrı perküsyon enstrümanının performansına dönüştürülüyor.

Mikrofonlardan internet aracılığı ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na canlı olarak nakledilen sesler elektronik olarak da işlenerek buradaki robotların performansına eşlik ediyor.

"Gelecekten Masallar Projesi" kapsamında ortaya çıkan İstanbul Boğazı’nın titreşimlerinin tercüme edildiği bu müzikal tasarım, Ağustos ayı boyunca Sabiha Gökçen Havalimanı’nın iç hatlar giden katında takip edilebilir.

HAVAALANINDA MÜZİK ZİYAFETİ

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
karagöz hacivat da isteriz :-))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Keşke başka havalimanlarından kopya edeceklerine daha yaratıcı bir şeyler bulsalardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000