10 Şubat 2014, Pazartesi 08:51:22

HAVA KORSANI TUTUKLANDI

Kharkov-İstanbul seferini yapan uçağı kaçırma girişiminde bulunan hava korsanı tutuklandı.

Kharkov-İstanbul seferini yapan uçağı kaçırma girişiminde bulunan hava korsanı Artem Kozlov, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden, önceki gün gerçekleşen uçak kaçırma girişimine ilişkin açıklama yapıldı.İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, dün bir gazetede yer alan, "Eylemciyi biz ikna ettik" başlıklı haberle ilgili kamuoyuna bilgi verilmesi ihtiyacı duyulduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada, 7 Şubat'ta meydana gelen uçak kaçırma ve rehine alma olayına ilişkin konunun, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bildirildiği anda, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kriz merkezi oluşturularak korsanla müzakereye başlandığı ifade edildi.Operasyonun müzakere timinin ise Asayiş, Özel Harekat ve Terör Şubelerinde görevli uzman personelinden oluştuğu bildirildi. Müzakereler sonucunda, önce çocuklar, kadınlar ve yaşlıların serbest bırakıldığı, daha sonra da tüm yolcuların serbest bırakıldığı belirtilen açıklamada, müzakere sürecinin yaklaşık 2-3 saat devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, müzakere timinin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Emniyet Müdürü Selami Altınok idaresinde gerçekleştirildiği ve hiçbir vatandaşa zarar gelmeden gerek müzakerenin gerekse de operasyonun tamamlandığı aktarıldı. 

HAVA KORSANI TUTUKLANDI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000