03 Mart 2010, Çarşamba 11:21:21

BU İŞTE BİR BİT YENİĞİ VAR!

Yap-İşlet-Devret yöntemiyle 2006 yılında ihalesi yapılan ancak bazı aksaklıklar nedeniyle geçtiğimiz yıl sözleşmesi imzalanan Bodrum Havaalanı’nda imzaların atılmasının üzerinden 9 ay geçmesine rağmen şu ana kadar bir arpa boyu yol alınmadı.
  • bende eski bir teknotes çalışanı olarak düşüncemi belirtmek isterim. son yorum yapan arkadaışımız gibi alacaklarını almada çok zorlanan insanlar var ve halen ödemelerini alamadılar. bu konuda söyleyecek çok fazla bişey yok. ne olursa olsun haklarını almaları gerekiyor. fakat havaalanı işine gelince ve teknotesin geçmişine baktığınızda türkiye müteaahhitlik sektörü için önemli bir konumda olan firma olduğunu göreceksiniz. yaptığı yatırım ve projelerle ülkemize katkıları olmuştur. bu tür işlerde şaibe vs. her zaman söz konusu olsa bile yapı itibariyle güvenlir bir firma idi.bence yabancı yatırımcı ve firmalara nazaran tamamen türk sermaye ve iş gücüyle kurulan ve ayakta kalmaya çalışan bu firmalara destek verilmeli. bölece maaşlı köle olmayı
  • Teknotes A.Ş. Firması, benim de aralarında bulunduğum pek çok çalışanın da ücret ve yasal haklarını ödememiştir. Bahse konu ödenmemiş ücretler uzunca bir süreci de kapsamaktadır. Mesela, benim ödenmemiş ücretlerim yaklaşık 1 yıllıktır. Son 1 yıllık ücretini alamamış çalışanı hayel edin. Bunlar da biliyorki, hakkı ödenmemiş çalışan mahkemeye gitse bile bir de aylarca, yıllarca mahkeme sonucun bekleyecektir.
  • Sinek avlayan havaalanları konforlarıyla parmak ısırtırken özellikle yaz sezonunda sözde geçici(12 yıl oldu) içhatlar terminalinde(pardon prefabrik kulübesinde) yüzlerce yolcu kalabalıktan nefes dahi alamıyorlar. Hadi bir kere oldu iki kere oldu ama bir havalimanının ilk günden beri her ihalesi mi yarım kalır? 3'e 5'e bakmadan verin TAV'a veya IC'ye kaç yıl istiyorsa işletsin, kaybedilen yılların maliyeti kat ve kat aştı yapılan ufak hesapları.
  • ya bu firma battı nasıl bunlara bu ihaleyi vermişler anlamak mümkün değil. Benim arkadaşım bankacı.bir çok banka bunları avukata vermiş.adam devletten ihale alıyor.hayret bişey yaa.orasını asla yapamazlar.Zaten Ankara yıldızdaki merkez binalarıda bomboş kimse yok.
  • Bu işin böyle olacagı belli idi.ilgili firma teknotes kaçtane havvalimanı yapmış referansı nedir .bodrum kadar önemli bir bölgenin havalimanı böyle yıllardır sarkarmı.bu işi IC içtaş a verselerdi şimdiye kadar 3-4 kere bitmiş ve hem bodrum halkı ve gelecek turistler hemde DHMİ RAHAT EDER PARA BASARDI. Sonuçta bu iş gene IC içtaşa gelecek gibi ! HAYIRLISIDIR İNŞALLAH .

Yapım ihalesini Teknotes firmasının kazandığı Bodrum Havalimanı, 2009 Mayıs ayında imzaların atılmasından sonra yapım süresinin neredeyse yarısını geride bıraktı. Ancak havaalanının yapılacağı bölgede şu anda hiçbir faaliyet yok. 15 ay sonra teslim edilmesi gereken Bodrum-Milas Havalimanı Dış Hatlar Terminal binasının yapılması gereken bölgede adeta kuş uçmuyor.

İstanbul’da yapılan 25 milyon kapasiteli Sabiha Gökçen Havalimanı 18 ay gibi sürede tamamlanırken, yapım süresi 2 yıl olarak öngörülen 5 milyon yolcu kapasiteli Bodrum-Milas Havalimanı Dış Hatlar terminalinin yapılacağı bölgeye henüz ‘inşaat alanı’ demek bile mümkün değil.

2011 Mayıs ayında  tamamlanması gereken Bodrum Milas Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde, 8 adet yolcu köprüsü, 66 adet check-in bankosu, 750 araç kapasiteli otopark olacak.

Projeye göre, yeni terminal binasında güvenlik sistemleri en son teknolojiyle donatılacak. Bagajlar EDS sistemi ile otomatik olarak taranacak. Yeni terminal binasının hizmete girmesi ile mevcut terminal binası iç hatlara hizmet vermeye başlayacak

Proje Kapsamındaki Önemli İş Kalemleri: 95 bin 927 metrekare kullanım alanlı terminal binası, terminalden bağımsız 765 metrekare kapalı alana sahip CIP binası, 38 bin 500 metrekare açık otopark yapılması, 8 bin 500 metrekare viyadük, 13 bin metrekare beton kaplama servis alanı ve 23 bin metrekare asfalt servis yolu imalatı, toplam 102 bin 500 metrekare ilave apron yapılması, yaklaşık 180 bin metrekare alanın peyzaj düzenlemesinin yapılması.

Milas-Bodrum

Milas-Bodrum

Milas-Bodrum

Milas-Bodrum

Milas-Bodrum

Milas-Bodrum

Milas-Bodrum

©AirportHaber.com ÖZEL

BU İŞTE BİR BİT YENİĞİ VAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
bende eski bir teknotes çalışanı olarak düşüncemi belirtmek isterim. son yorum yapan arkadaışımız gibi alacaklarını almada çok zorlanan insanlar var ve halen ödemelerini alamadılar. bu konuda söyleyecek çok fazla bişey yok. ne olursa olsun haklarını almaları gerekiyor. fakat havaalanı işine gelince ve teknotesin geçmişine baktığınızda türkiye müteaahhitlik sektörü için önemli bir konumda olan firma olduğunu göreceksiniz. yaptığı yatırım ve projelerle ülkemize katkıları olmuştur. bu tür işlerde şaibe vs. her zaman söz konusu olsa bile yapı itibariyle güvenlir bir firma idi.bence yabancı yatırımcı ve firmalara nazaran tamamen türk sermaye ve iş gücüyle kurulan ve ayakta kalmaya çalışan bu firmalara destek verilmeli. bölece maaşlı köle olmayı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Teknotes A.Ş. Firması, benim de aralarında bulunduğum pek çok çalışanın da ücret ve yasal haklarını ödememiştir. Bahse konu ödenmemiş ücretler uzunca bir süreci de kapsamaktadır. Mesela, benim ödenmemiş ücretlerim yaklaşık 1 yıllıktır. Son 1 yıllık ücretini alamamış çalışanı hayel edin. Bunlar da biliyorki, hakkı ödenmemiş çalışan mahkemeye gitse bile bir de aylarca, yıllarca mahkeme sonucun bekleyecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sinek avlayan havaalanları konforlarıyla parmak ısırtırken özellikle yaz sezonunda sözde geçici(12 yıl oldu) içhatlar terminalinde(pardon prefabrik kulübesinde) yüzlerce yolcu kalabalıktan nefes dahi alamıyorlar. Hadi bir kere oldu iki kere oldu ama bir havalimanının ilk günden beri her ihalesi mi yarım kalır? 3'e 5'e bakmadan verin TAV'a veya IC'ye kaç yıl istiyorsa işletsin, kaybedilen yılların maliyeti kat ve kat aştı yapılan ufak hesapları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ya bu firma battı nasıl bunlara bu ihaleyi vermişler anlamak mümkün değil. Benim arkadaşım bankacı.bir çok banka bunları avukata vermiş.adam devletten ihale alıyor.hayret bişey yaa.orasını asla yapamazlar.Zaten Ankara yıldızdaki merkez binalarıda bomboş kimse yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu işin böyle olacagı belli idi.ilgili firma teknotes kaçtane havvalimanı yapmış referansı nedir .bodrum kadar önemli bir bölgenin havalimanı böyle yıllardır sarkarmı.bu işi IC içtaş a verselerdi şimdiye kadar 3-4 kere bitmiş ve hem bodrum halkı ve gelecek turistler hemde DHMİ RAHAT EDER PARA BASARDI. Sonuçta bu iş gene IC içtaşa gelecek gibi ! HAYIRLISIDIR İNŞALLAH .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000