23 Mart 2008, Pazar 13:59:46

"Bizi havacılıkta göreceksiniz"

Sabiha Gökçen Havaalanı'nın yeni işletmecisi Ebru Özdemir, bir gazeteye verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslar arası Havalimanı’nın işletme ve yeni dış hatlar terminali ihalesini kazanan Limak İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, inşaat alanındaki iddialarını, ilk defa girdikleri havacılık sektöründe de göstereceklerini belirterek, “Sabiha Gökçen’i ayağa kaldıracağız. En gözde sektörümüz oldu. Bu alanda rakamlar uçuyor” dedi.

Özdemir, kendisinin de pilot lisansı olması nedeniyle havacılığa özel ilgi duyduğunu kaydetti. Sabiha Gökçen ihalesini Hindistanlı GMR ve Malaysia Airports ile oluşturduğu ortak girişim grubu ile kazanan Limak İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, AKŞAM’ın sorularını yanıtladı. Özdemir, şunları kaydetti:

RAKAMLAR UÇUYOR: Şirket olarak ilk defa havacılık sektörüne girdik. Bu sektör için çok heyecanlanıyoruz. Bu alan, dünyada da inanılmaz büyüyor. Rakamlar uçuyor. Bu sektörde daha da büyümek istiyoruz. İnşaattaki iddiamızı havacılıkta da göstereceğiz. Şu anda en gözde sektörümüz bu.

DÜNYADAKİ İHALELERE DE

GİRECEĞİZ: Sabiha Gökçen’deki Malezyalı ve Hintli ortaklarımızla, uluslararası alanda da ortak projelere gireceğiz. Dünyada da havalimanı özelleştirmeleri devam ediyor. Onlara bakıyoruz. Fırsatlara ‘hayır’ demiyoruz. Havacılığa hızlı girdik. Öncelikle Sabiha Gökçen’i ayağa kaldırmak istiyoruz.

ERKEN BİTİRMEK İSTİYORUZ: Sabiha Gökçen için çok modern ve teknolojik bir havalimanı inşa edeceğiz. En büyük önceliğimiz, bir an önce en yüksek standartlarda bitirip işletmeye açmak. 3 bin 600 araçlı otopark, 60 odalı otel ve dış hatlar terminalini yapacağız. Havalimanının gelecekte daha da büyüyeceğini düşünüyoruz. İki ay içinde devralıp, 30 aylık yatırım süresinde tamamlamamız gerekiyor. Bu süreden daha önce bitirmek istiyoruz. 2010 yılı içinde tamamlamak istiyoruz. 3 Mayıs’ta Başbakan’ın katılımıyla temel atacağız.

MALEZYA VE HİNTLİLER TÜRKİYE’DE YENİ YATIRIMLAR YAPMAK İSTİYOR: Malezya ve Hintli ortaklarımız da bu proje için çok heyecanlı. Hindistan’da iş yapıyorduk zaten. Bu vesileyle Hintli firmayla tanıştık. Sonra Malezyalılar da dahil oldu. Onların da dünyada pek çok işletme deneyimi var. Kuala Lumpur Havalimanı’nı işletiyorlar. Güzel bir ekip olduk. Türkiye’deki başka havalimanı yatırımlarıyla da ilgileneceğiz. Onlar Türkiye’ye çok sıcak bakıyorlar. Başka yatırımlar yapmak istiyorlar. Onlar için Türkiye yükselen yıldız.

GIDA SEKTÖRÜNE GİRDİK: Avustralyalı Maguile firması ile otoyol özelleştirmelerine gireceğiz. Üç tane hidroelektrik santralımız inşaat halinde. Elektrik dağıtımı ile ilgileniyoruz. Bu arada gıda alanına girdik. Adana’da meyve suyu konsantresi fabrikası kurduk. Şu an fason üretim yapıyoruz, sonradan markalaşacağız.

"Bizi havacılıkta göreceksiniz"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000