10 Ocak 2013, Perşembe 12:27:14

"BİZ ÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPMADIK"

AFP tarafından bir Dışişleri yetkilisine dayandırılan ''Birleşik Arap Emirlikleri’nden İran’a giden ve bir Türk şirketine ait olan kargo uçağı, iddiaya göre teknik nedenlerle İstanbul’daki Sabiha Gökçen’e acil indi'' haberi yetkililer tarafından yalanlandı.
  • evey korgonun orada farklı bir uçak var ( fark dediğim uzaktan diğerlerinden görüntü olarak farklı )

AirportHaber'e yapılan açıklamada konuyla ilgili olarak ne HEAŞ, ne Gümrük Müdürlüğü ne de Emniyet basına herhangi bir açıklama verilmediğini, bahsi geçen haberin ne şekilde ve hangi maksatla oluşturulduğu hususunda bir fikirlerinin bulunmadığını açıklandı.

İşte o haber:

Birleşik Arap Emirlikleri'nden İran'a giden ve bir Türk firmasına ait olduğu bildirilen kargo uçağı, teknik nedenle İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'na iniş yaptı. İnişten sonra, uçağın pilotuna 'kargoda ne olduğunu' soran Türk yetkililer, yanıt alamadı. Bunun üzerine uçak apronda bekletilmeye başlanırken, kargo hakkında bilgi verilmemesi durumunda arama yapılacağı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Türkiye'nin uluslararası ve ulusal hukukundan kaynaklanan haklarını kullanmak istediğini ve uçağın kendi istemiyle iniş yaptığını dile getirdi.

Kargonun içerisinde ne olduğunun güvenlik bakımından önemine dikkat çeken kaynaklar, kargonun içeriği saptanmadan hareket etmesine izin verilmeyeceğini vurguladı.

'ALTIN' OLABİLİR

İranlı yetkililer ise kendilerine konuyla ilgili herhangi bir bilgi verilmediğini ileri sürerken, gümrük yetkilileri kargo bölümündeki yükün 'altın' olmasından şüphe edildiğini belirtti.

"BİZ ÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPMADIK"

Yorumlar

farklı uçak ~ 11 yıl önce
evey korgonun orada farklı bir uçak var ( fark dediğim uzaktan diğerlerinden görüntü olarak farklı )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sw ? ~ 11 yıl önce
mavi kuyruklu sanki kuyrukta SW yazılı bir B747 , mi acaba.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000