05 Şubat 2009, Perşembe 11:33:49

"BAŞKA HAVALİMANLARIYLA DA İLGİLENİYORUZ"

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı A.Ş (İSG) CEO’su Gökhan Buğday, “Ortaklarımızla birlikte hareket ederek başka havalimanları ile de ilgileniyoruz. Yakın çevremizdekilere ve özelleştirilmesi söz konusu olanlara bakıyoruz” dedi.
  • Sabiha gökçen havaalanı ihalesi yapılıp yönetim el değiştirdikten sonra biz çalışanlar devlet zihniyetinin gidip yerini profosyenel bir yapının hakim olacağını düşünmüştük.Fakat görüyoruz ki ticaret hayatı acımasız...Yönetim su nu bilmeliki insanlar artık okuyor,araştırıyor,ve görüp karar verebiliyor...sabiha gökçen de yaşanacak bu olumsuz luklar gün gelir yönetim kadrosununda başını ağrıtabilir...Beğenmeyen gitsin diyebilen üst kadroya da gün gelir''' bu işi beceremiyorsunuz'''denebilir sayın BUĞDAY lütfen çalışanlarınıza kulak verin onları kaybetmeyin,kazanmaya çalışın ki hep beraber zorlukların üstesinden gelelim.saygılarımla...
  • sayın BUĞDAY personelinize sahip çıkın çıkınki sonunda kazanan yine isg olsun SAYGILARIMLAA...
  • Sayım BUĞDAY;sizi seviyoruz ve izliyoruz.İnşallah en kısa zamanda tekrar beraber çalışırız.Saygılar.
  • ANADOLU YAKASININ KIYMETİNİ BİLMESİ GEREKEN TAKDİRE ŞAYAN BİR PROJE!! KALİTEYİ YAŞAMAK AYRICALIKTIR,AZICIK ANLAYIŞI HAKADEN BİR OLUŞUM. ELLERİNİZE SAĞLIK. SAYGILARIMLA SONER DEMİRCİ
  • Ekonim kriz dedınız ikramıyemızı kaldırdınız yenı sırket dedınız mesaileri kaldırdınız.bakalım bundan sonrakı hedefınız ne gercı gorecegımızın en kotusunu gorduk daha kotusu bedava calıstırmanız olucaktır.ama alınan haklarımızın tekrar gerı verılmesını beklıyoruz.acıklama yapıyosunuz ekonomık krız bızıde vurdu bın turlu seyler soyleyıp butun personelınıze yazılar dagıttınız ve baska yerlerde okudugumuz sozlerınızle bırbırını tutmuyor bu kadar kendıyle celısen baska bır baskan gormedık bakalalım daha neler gorucez.herkezın gozdesı olan bır havalımanında bukadar personelın ezılmesıne ve uzulmesıne ızın vermeyın.yenı termınalde daha gzl seyler beklıyoruz personel olarak sızden...sızden birşeyler gorelımkı yolcular da bızden hızmet gorsun.sygl
  • misafir'e katılıyorum. haber ve gazete sitelerini yasaklayan,personele çifte standart uygulayan bir zihniyet başarılı olamaz..
  • calışanların ikramıye ve mesailerını kaldırdınız insanların ahını alıyorsunuz bu insanların çoluk çocuğunun haklarından yaptığınız kesıntılerle yatırım yapıyorsunuz bunun hayırını göremezsınız.en kısa zamanda bu yanlıştan dönmenızı beklıyoruz.birde yönetim kadrosunun ikramıye ve mesaileri kaldırılmamış diye duyduk!!!!
  • önce çalışanlarınızın mesai ve ikramiye paralarını verin kriz diyip vermediniz..şimdi proje mi yapıyorsunuz?
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Önce SG havalimanını adam edip sonra başka yerlerle ilgilenseniz daha iyi değil mi ? Daha SG nin adam olması için 20 sene lazım. Daha uzun vadeli hedefler koyarak çalışsanız daha iyi olacak.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. (İSG) Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Buğday, Sabiha Gökçen Havalimanı yeni dış hatlar terminalini ve eklerini, 29 Ekim 2009 tarihinde hizmete sunmayı planladıklarını bildirdi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na 10 milyon yolcu kapasiteli terminal yapılması ve havalimanının işletilmesi ihalesini KDV hariç 1.93 milyar Euro (2.63 milyar dolar) bedelle kazanan Limak Holding, Hintli GMR Infrastructure (GMR) ve Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) ortak girişim grubu, Şubat 2008’de İSG’yi kurmuştu.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın büyük bir genişleme potansiyeli olduğuna dikkat çeken Buğday, “2017-2018 yılına kadar toplam yatırımımızı çıkarmış olacağımızı düşünüyorum. Yolcu sayımızı hızla artırıyoruz. Havayolu şirketlerine ortalama fiyatlara göre yüzde 25 daha düşük maliyetler sunabiliyoruz” dedi.

Buğday, İSG’nin borsada halka açılmasının şimdilik söz konusu olmadığını, ancak uzun vadeli planlarında böyle bir adımın yer aldığını sözlerine ekledi.

5.5 MİLYON YOLCU HEDEFİ

Buğday, 2008 yılını 4.4 milyon yolcu ile kapattıklarını bu yıl 5.5 milyon, 2010 yılında ise 8.8 milyon yolcu sayısı hedeflediklerini söyledi.

Buğday, uzun vadeli hedefleriyle ilgili olarak, “2017-2018 yıllarında 20 milyon yolcu kapasitesini aşmayı hedefliyoruz. İnşa halindeki yeni dış hatlar terminal binamız, 10 milyon yolcu kapasitesine göre planlanmıştı. Ancak daha sonra proje üzerinde yapılan değişiklikler terminalin kapasitesi 25 milyon yolcuya hizmet verebilecek şekilde revize edildi. Hedefimiz, söz verdiğimiz gibi terminal binasının inşasını 29 Ekim’e kadar tamamlamak” dedi.

ISG, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın mevcut ve yeni inşa edilen terminallerinin yanı sıra otopark işletmesi, yer hizmetleri, kargo, uçak yakıt ikmal operasyonlarını ve havalimanı oteli ile CIP-VIP tesislerini 20 yıl süre ile işletme hakkına sahip bulunuyor.

336 MİLYON EURO YATIRIM

Sabiha Gökçen Havalimanı’na bu yıl içinde yapacakları toplam yatırımın 336 milyon euro olacağını kaydeden Buğday, geçen yıl bankalardan sağladıkları 454 milyon Euro tutarındaki kredi paketinin 170 milyon euroluk kısmının şimdiden yatırıma dönüştüğünü vurguladı.

"YOLCULARIMIZDAN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ"

Toplantıda konuşan GMR yönetim Kurulu üyesi Cenk Alpsoy ise krize rağmen ocak ayından itibaren gördükleri tablo ile gelecek dönemde artış sağlayacaklarını belirtti.

İSG Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir de kapasite darlığı sebebiyle yolculardan yaz ayları için anlayış beklediklerini, yeni dış hatlar terminalinin açılmasıyla problemin ortadan kalkacağını söyledi.

Toplantıda verilen bilgiye göre, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın yeni dış hatlar terminalinin özellik ve donanımı şöyle:

''Dış hatlar terminali ve ekleri, 4 bin 718 araç ve 72 otobüs kapasiteli dört katlı otopark, kara ve hava tarafından ayrı girişleri olan havalimanı oteli, 96 adet check-in kontuarı, 30 adet self check in kontuarı, VIP ve apron manzaralı CIP bölümleri, 8 adet en büyük gövdeli veya 16 adet orta gövdeli uçağa es zamanlı hizmet verilebilecek çoklu uçak park ettirme sistemi, yiyecek ve içecek sektörünün önde gelen markalarının hizmet vereceği 5 bin metre kare restoran ve cafe alanına sahip.''

 

"BAŞKA HAVALİMANLARIYLA DA İLGİLENİYORUZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 15 yıl önce
Sabiha gökçen havaalanı ihalesi yapılıp yönetim el değiştirdikten sonra biz çalışanlar devlet zihniyetinin gidip yerini profosyenel bir yapının hakim olacağını düşünmüştük.Fakat görüyoruz ki ticaret hayatı acımasız...Yönetim su nu bilmeliki insanlar artık okuyor,araştırıyor,ve görüp karar verebiliyor...sabiha gökçen de yaşanacak bu olumsuz luklar gün gelir yönetim kadrosununda başını ağrıtabilir...Beğenmeyen gitsin diyebilen üst kadroya da gün gelir''' bu işi beceremiyorsunuz'''denebilir sayın BUĞDAY lütfen çalışanlarınıza kulak verin onları kaybetmeyin,kazanmaya çalışın ki hep beraber zorlukların üstesinden gelelim.saygılarımla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sayın BUĞDAY personelinize sahip çıkın çıkınki sonunda kazanan yine isg olsun SAYGILARIMLAA...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayım BUĞDAY;sizi seviyoruz ve izliyoruz.İnşallah en kısa zamanda tekrar beraber çalışırız.Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ANADOLU YAKASININ KIYMETİNİ BİLMESİ GEREKEN TAKDİRE ŞAYAN BİR PROJE!! KALİTEYİ YAŞAMAK AYRICALIKTIR,AZICIK ANLAYIŞI HAKADEN BİR OLUŞUM. ELLERİNİZE SAĞLIK. SAYGILARIMLA SONER DEMİRCİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ekonim kriz dedınız ikramıyemızı kaldırdınız yenı sırket dedınız mesaileri kaldırdınız.bakalım bundan sonrakı hedefınız ne gercı gorecegımızın en kotusunu gorduk daha kotusu bedava calıstırmanız olucaktır.ama alınan haklarımızın tekrar gerı verılmesını beklıyoruz.acıklama yapıyosunuz ekonomık krız bızıde vurdu bın turlu seyler soyleyıp butun personelınıze yazılar dagıttınız ve baska yerlerde okudugumuz sozlerınızle bırbırını tutmuyor bu kadar kendıyle celısen baska bır baskan gormedık bakalalım daha neler gorucez.herkezın gozdesı olan bır havalımanında bukadar personelın ezılmesıne ve uzulmesıne ızın vermeyın.yenı termınalde daha gzl seyler beklıyoruz personel olarak sızden...sızden birşeyler gorelımkı yolcular da bızden hızmet gorsun.sygl

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
misafir'e katılıyorum. haber ve gazete sitelerini yasaklayan,personele çifte standart uygulayan bir zihniyet başarılı olamaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
calışanların ikramıye ve mesailerını kaldırdınız insanların ahını alıyorsunuz bu insanların çoluk çocuğunun haklarından yaptığınız kesıntılerle yatırım yapıyorsunuz bunun hayırını göremezsınız.en kısa zamanda bu yanlıştan dönmenızı beklıyoruz.birde yönetim kadrosunun ikramıye ve mesaileri kaldırılmamış diye duyduk!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
önce çalışanlarınızın mesai ve ikramiye paralarını verin kriz diyip vermediniz..şimdi proje mi yapıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Önce SG havalimanını adam edip sonra başka yerlerle ilgilenseniz daha iyi değil mi ? Daha SG nin adam olması için 20 sene lazım. Daha uzun vadeli hedefler koyarak çalışsanız daha iyi olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000