07 Şubat 2010, Pazar 06:52:03

Şirketlerin son çeyrek raporları...

Havayolu şirketlerinin son çeyrek raporları birbiri ardına yayınlanmaya başladı.
  • cok guzel bir haber olmus teskkur ederiz.. bilgilendirici ve global

Geçen yıla oranla daha parlak bir tablo göze çarparken şüphesiz en büyük sürprizi British Airways yaptı. İngiliz havayolu, beklenen kötü sonucun aksine 39 milyon dolar kar açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin düşük maliyetli havayolu şirketi Airtran, geçtiğimiz yılın dördüncü çeyreğinde 17 milyon 100 bin dolar kâr etti. Bu sonuçların kendilerini şaşırttığını belirten yetkililer, iş seyahatlerinde otobüslerin yerine tekrar hava ulaşımının tercih edilmesinin gelirlere büyük katkı sağladığını ifade etti.

Lan havayolları da yılı kârla kapatanlardan… Güney Amerika’nın önde gelen havayolu şirketlerinden Lan, geçtiğimiz yılın dördüncü çeyreğinde 109 milyon 400 bin dolar kâr edildiğini açıkladı. Şirketin yükselen grafiğinin sebebi olarak yolcu talebinin giderek artması ve krizin etkisinin azalması gösterildi.

Dünya’nın en büyük havayolu şirketi Delta, 4. Çeyrekte düşük bir miktar da olsa zarar etti. Yılın son üç ayında 25 milyon dolar zarar eden şirket, 2008 yılının aynı dönemini 1 milyar 400 milyon dolar ekside kapatmıştı. Yöneticiler, rakamlara rağmen 2010’dan umutlu olduklarını açıkladı.

Us Airways de, 2009 yılının 4. Çeyreğinde zarar edenlerden. Şirket, 2009 un son üç ayında 32 milyon dolar zarar etti. 2008 yılında bu rakam 222 milyon dolardı.

Houston merkezli Continental havayolları, dördüncü çeyrekte 85 milyon dolar kâr etti. Yakıt fiyatlarındaki düşüş ve sürümden kazanma politikasıyla hareket eden şirket yönetimi, başarılı bir taktik ile yılın son ayında kar eden havayolu şirketleri arasında yerini aldı.

Amerika Birleşik Devletleri’nden bir başka şirket olan Hawaii havayolları da son üç ayı önde kapatanlardan… Havayolu son çeyrekte 35 milyon dolar kar etti. Tarihinde ilk kez 8 milyon 300 bin yolcu sayısına ulaşan Hawaii havayolları, büyüme planları çerçevesinde eklediği yeni rotalar ve ek seferler ile ekonomik krizin üstesinden gelmeyi başardı.

Avrupa’nın önde gelen havayollarından Finnair’in yılın son çeyreğinde toplam geliri yüzde 20 oranında azaldı ve 51 milyon dolar zarar etti. Şirket Ceo’su Mika Vehvilainen, yolcu talebinin hala düşük seviyelerde seyrettiğini kaydederek, 2010 yılının ilk yarısında da kar beklemediklerinin altını çizdi.

İrlanda’nın düşük maliyetli havayolu şirketi Ryanair, yılın son 3 ayında yolcu sayısını yüzde 14 oranında arttırmasına rağmen 10 milyon 900 bin avro zarar etti. Yetkililer, zarara rağmen mali yılı 275 milyon avro kârla kapatacaklarını açıkladı.

Seattle merkezli Alaska havayolları dördüncü çeyrekte kar edenler şirketler arasında bulunuyor. Şirket, yaptığı promosyonlar ve düşük yakıt giderleri ile 24 milyon 100 bin dolar kar etti.

Güney Kore’nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Kore havayolları, yılın son çeyreğinde 132 milyon dolar kar etti. Bu sonuçla 2008 yılının aynı dönemine oranla karını yüzde 581 arttırdı.

Şirketlerin son çeyrek raporları...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
cok guzel bir haber olmus teskkur ederiz.. bilgilendirici ve global

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000