27 Temmuz 2019, Cumartesi 12:20:15

Ryanair'in dudak uçuklatan geliri!

Dünyanın en büyük ucuzcu havayolu şirketlerinden olan Ryanair, 2018 yılında uçak içi satışlarda elde ettiği rakamla bir çok ülkenin yıllık gelirini geride bıraktı.
  • Bu adamlar kabine Doğu Avrupa ülkelerinde ne kadar insan varsa doldurup köle gibi çalıştırıyor. Öyle arka galley de oturup sütlaç yedirmezler. Satış satış satış
  • 2.000.000.000 İngiliz Sterlini eşittir : 14.044.826.842,00 Türk Lirası
  • Benzer firmalarda hep aynı olaylar 15 euro civarı ucuz bilet satar, kalan hersey extra bagaj, koltuk, check in falan derken bilet olmuş 50 euro. Daha supriz bir ücretlerde cikmazsa. Bu şekilde para kazanmayı kendine politika edinen firmaları uçak içi satışta diğerleri ile kıyaslamak doğru olmaz. Şirketlerin toplam karlarına bakmak lazım.
  • İlkeri başkan yapın adamlar çırak çıksın.
  • RyanAir 2018de Yan Gelirlerde dünya 5.si idi bu rakamlarla. Ryanair ve EasyJet’in gelirleri tamamen sadakat programı harici uçak içi satışlar ve online seyahat satış komisyonları vsden ibaret. Söz konusu gelirlerde Top 10 havayolu içinde THY ne yazık ki yer almıyor ve rakiplerine baktığımızda sadakat programlarının mil satışları üzerinden milyar doların üstünde gelir elde ettikleri görülüyor. THY Miles&Smiles’da ise bu rakamların yanından geçemiyor ve hatta geçmiş yıllara göre Garanti’nin kendi kartını çıkartmasından dolayı da eskisi kadar mil satamadığını düşünüyorum. 2012deki haberlerde beş yıllığına 500 milyon dolarlık bir anlaşmadan bahsediliyordu. Ancak THY Miles&Smiles’ı başkan yardımcılığı yapmışken şimdi bu pozisyonu lağvetmesi nasıl bir potansiyeli kaçırdığını gösteriyor.
  • 2.2 milyar sterlin çok değişik bir para yalnız

Dünyanın en büyük ucuzcu havayolu şirketlerinden olan Ryanair, 2018 yılında uçak içi satışlarda elde ettiği rakamla bir çok ülkenin yıllık gelirini geride bıraktı.

Mirror'da yer alan habere göre; Ryanair 2018 yılında sadece içi ekstra ücretlerden tam 2.2 milyar sterlin kazandı. Bu inanılmaz rakam 30 ülkenin yıllık gelirinden daha fazla. Aynı haberde verilen bir başka detay ise; Ryanair'in dünyanın en çok kazanan 5 havayolundan biri olduğu.

Koltuk seçimi, ücretli ikram, 10 kg'dan fazla bagaj için alınan ücret, uçağa erken girme ve online check'inden ücret alan Ryanair, bu kalemlerden bir yılda tam 2.2 milyar sterlin ciro elde etti.

Uçak içinde tuvalet dışındaki her şeyden ücret alan şirketin bu politikası zaman zaman yolculardan tepki alıyor.

©AirportHaber.com

Ryanair'in dudak uçuklatan geliri!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Mafya ~ 5 yıl önce
Bu adamlar kabine Doğu Avrupa ülkelerinde ne kadar insan varsa doldurup köle gibi çalıştırıyor. Öyle arka galley de oturup sütlaç yedirmezler. Satış satış satış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TL ~ 5 yıl önce
2.000.000.000 İngiliz Sterlini eşittir : 14.044.826.842,00 Türk Lirası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sözde ucuz ~ 5 yıl önce
Benzer firmalarda hep aynı olaylar 15 euro civarı ucuz bilet satar, kalan hersey extra bagaj, koltuk, check in falan derken bilet olmuş 50 euro. Daha supriz bir ücretlerde cikmazsa. Bu şekilde para kazanmayı kendine politika edinen firmaları uçak içi satışta diğerleri ile kıyaslamak doğru olmaz. Şirketlerin toplam karlarına bakmak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ryanair ~ 5 yıl önce
İlkeri başkan yapın adamlar çırak çıksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ancillary Revenue ~ 5 yıl önce
RyanAir 2018de Yan Gelirlerde dünya 5.si idi bu rakamlarla. Ryanair ve EasyJet’in gelirleri tamamen sadakat programı harici uçak içi satışlar ve online seyahat satış komisyonları vsden ibaret. Söz konusu gelirlerde Top 10 havayolu içinde THY ne yazık ki yer almıyor ve rakiplerine baktığımızda sadakat programlarının mil satışları üzerinden milyar doların üstünde gelir elde ettikleri görülüyor. THY Miles&Smiles’da ise bu rakamların yanından geçemiyor ve hatta geçmiş yıllara göre Garanti’nin kendi kartını çıkartmasından dolayı da eskisi kadar mil satamadığını düşünüyorum. 2012deki haberlerde beş yıllığına 500 milyon dolarlık bir anlaşmadan bahsediliyordu. Ancak THY Miles&Smiles’ı başkan yardımcılığı yapmışken şimdi bu pozisyonu lağvetmesi nasıl bir potansiyeli kaçırdığını gösteriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyimiş ~ 5 yıl önce
2.2 milyar sterlin çok değişik bir para yalnız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fena ~ 5 yıl önce
ama baya iyi para
Kolay ~ 5 yıl önce
3.5 milyar dolar.
Yalnız ~ 5 yıl önce
Çok iyi para
X ~ 5 yıl önce
Hiç bişey değil
Acayip ~ 5 yıl önce
Ama fena bi para

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000