02 Kasım 2018, Cuma 09:34:32

Ryanair'den tepki çeken karar

Düşük maliyetli seferler düzenleyen İrlanda merkezli havayolu şirketi Ryanair, 1 Kasım'dan itibaren yolcuların uçağa aldıkları el bagajları için ücret almaya başladı.
  • dünya kadar mesaj yaılmış ama bir allahın kulu da konuyu bilmiyor. zaten uzun süredir böyle ryanairde. priority alırsın bu durumda kabin bagajını uçağa alırsın, eğer almazsan uçağa binmeden teslim edersin alta verilir indiğin meydanda teslim alırsın. amerikayı yeniden keşfetmiş gibi haber yapmıyorsunuz ya
  • Pegasusun da ivedilikle bagaj sorununa nokta koyması gerekiyor. Bedavadan tonlarca kilo bagaj taşımakta şirket. Müşterilerden kendi iş alanlarında bir çöp isteseniz fazladan vermezler ama 50 liraya aldığı bilette utanmasa masaj da isteyecek ve bu istekte kendisini haklı görecek. Değil 1 kg 100 gr'ın dahi hesabı yapılmalı çünkü bu kadar büyük ölçekli hesapların yapıldığı şirkette yıllık kayıtsız bagaj için harcanan yakıtı düşünür ve hesaplarsak hepinizin dudağı uçuklar. Her şey tabiki para için arkadaşlar.
  • Ryanair Ist base olsun ASB FRU TSE ucuslarından kazandıgı ıle ülke kurar ülke :D çok eziğiz bu bavul ticareti yapan kaçakçılara karşı
  • dönemine ramak kaldı.
  • Avrupa da 5 havayolu iflas etti haberleri, Ryanair ın aldığı bir çok karar şu anda hiç de iyiye işaret değil. Havacılık global bir sektör eğer bir şirket batarsa bundan herkes etkilenir. Türkiye ye gelmeyen her yabancı havayolu bizim için bir eksidir. Yurt dışından ülkemize gelen yabancı havayollarında artış olması gerekiyor yoksa kendi içimizde para dönüp durur. Öte yandan Avrupa da havacılık sektöründe ki işsizlik artarsa onlarda yurt dışında iş aramaya başlar. İflas eden şirketlerin Pilotları Türkiye ve Körfez şirketlerine girerler. Bu da bize olumsuz yansır. Bir diğer konu ise Avrupa içi seyahatlerde uçaktan daha çok demiryolu ulaşımı kullanılıyor. Avrupa içi seyahat eden şirketlerin sefer sayısı giderek azalıyor. Bayrak taşıyıcılar destekli olduğundan onlar hariç. Avrupalılar en çok tatil destinasyonlarını tercih ediyor ve oraya uçak kullanıyor. Bu da low costların sezon dışında işlerini çok zorlaştırıyor. Türkiye de şirketler dua etsin demiryolu yok yoksa kar baya bir azalırdı.
  • Ryanair Avrupa da öğrencilerin çok sık kullandığı bir şirket. Dolmuş gibi götürüp getiriyorlar. Bazen 10 eur, 20, 30, 40 sezona göre çok değişken aralıklarda her türlü fiyata bilet bulabiliyorsunuz. Böyle bir uygulamadan ben de hoşlanmam zira bagaj dahil değil ek olarak kabin bagajı ücreti ödemek resmen haraç kesmek. O uçuşta çoğu insan sadece kabin bagajı getirir, eğer normal bagaj getiren varsa zaten bunu bilerek extra bir ücret ödyecektir. Bir de üstüne bu eklenince tercih eden sayısı azalacaktır. Darısı başımıza diyonuzda bizimkiler Avrupalı low costlar gibi değil ki Bu Türkiye de yemez, yap hadi öğrenciler kullansın. Aldığınız her karar eksi olarak geri döner, çünkü önce onların ücret seviyesinde satmalısınız. Siz de dolmuş gibi inip kalkın 20 TL 50TL ye Avrupaya max 200TL ye satın o zaman okey. Kalkıp demeyin şimdi 50Eur 310 TL diye Paraya birim olarak bakın 1TL=1EUR gibi Almanya da 1603EUR Asgari TR 1603TL asgari. Adamlar 20 Birim paraya gidiyor. Sen 100 birim paraya gidiyorsun.
  • Almanya- Londra 5 Euro’ya bilet satıyorlar. Ek her hizmeti ücretli yapsın sorun Değil. THY gibi yılbaşı ve okul tatillerinde 500 Euro’ya bilet satmıyor !
  • Tk’da da oyle yapilmali. Bagajlar ucretli olmali ve kabin memurlarinin ucaktan alkol calmasi cezalandirmalidir
  • Bunun bir örneğide Air Asia'da bagaj ücreti için 40$ istiyorlar
  • Thy ve diğer Türk firmalarının kuymetini bilip takdir edelim.Saygılarımla. Tamam

Düşük maliyetli seferler düzenleyen İrlanda merkezli havayolu şirketi Ryanair, 1 Kasım'dan itibaren yolcuların uçağa aldıkları el bagajları için ücret almaya başladı.

Ryanair'in yeni düzenlemesiyle yolcular el valizlerini koltukların üstlerinde yer alan dolaplara yerleştirmek için ek ücret ödemek zorunda kalacak. Euronews'te yer alan habere göre; Check-in işlemi öncesi kabin bagajlarına ödenecek ücret 6 euro olarak belirlenirken, kayıt sonrası 8 ile 10 euro arası olacağı açıklandı.

Ancak koltuk altına yerleştirilen el çantaları ve küçük sırt çantalarından ücret alınmamaya devam edilecek.

İrlandalı havayolu şirketi, "Yolucuların bagajlarını yerleştirirken zaman kaybına sebep olduklarını ve bu yeni düzenlemeyle bekleme sürelerini minimuma indirmeyi hedeflediklerini" açıkladı.

Ancak tasarruf yöntemleriyle bilinen Ryanair'in yeni ek ücretleri seyahatçiler tarafından tepkiyle karşılandı.

Son dönemde, Ryanair’ın bagajda olduğu gibi diğer çeşitli ek ücretlerle günde yaklaşık 5 milyon sterlin kazandığı ortaya çıkmıştı.

Havacılık sektöründe ekstra ücretler artıyor

Son yıllarda uçak bileti alacak olan yolcuların en çok dikkat ettiği noktalardan biri bagaj hakkı ve fazla bagaj bedeli. Havacılık sektöründe özellikle ucuz tarifeli havayolu şirketlerinin çoğalmasıyla, firmalar düşük kar marjlarını artırmak için ek gelir peşinde.

Kargoya verilen bagaj için ücret isteyen havayolu şirketinin sayısı giderek artıyor. Seyahat edenler son dakikada ekstradan ödenen ücretlerin bazen bilet fiyatına kadar çıkmasından şikayetçi.

Ryanair'den tepki çeken karar

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

cahiller ~ 5 yıl önce
dünya kadar mesaj yaılmış ama bir allahın kulu da konuyu bilmiyor. zaten uzun süredir böyle ryanairde. priority alırsın bu durumda kabin bagajını uçağa alırsın, eğer almazsan uçağa binmeden teslim edersin alta verilir indiğin meydanda teslim alırsın. amerikayı yeniden keşfetmiş gibi haber yapmıyorsunuz ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegaçu ~ 5 yıl önce
Pegasusun da ivedilikle bagaj sorununa nokta koyması gerekiyor. Bedavadan tonlarca kilo bagaj taşımakta şirket. Müşterilerden kendi iş alanlarında bir çöp isteseniz fazladan vermezler ama 50 liraya aldığı bilette utanmasa masaj da isteyecek ve bu istekte kendisini haklı görecek. Değil 1 kg 100 gr'ın dahi hesabı yapılmalı çünkü bu kadar büyük ölçekli hesapların yapıldığı şirkette yıllık kayıtsız bagaj için harcanan yakıtı düşünür ve hesaplarsak hepinizin dudağı uçuklar. Her şey tabiki para için arkadaşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zeytinburnukazagı ~ 5 yıl önce
Ryanair Ist base olsun ASB FRU TSE ucuslarından kazandıgı ıle ülke kurar ülke :D çok eziğiz bu bavul ticareti yapan kaçakçılara karşı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayakta yolcu ~ 5 yıl önce
dönemine ramak kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kriz ~ 5 yıl önce
Avrupa da 5 havayolu iflas etti haberleri, Ryanair ın aldığı bir çok karar şu anda hiç de iyiye işaret değil. Havacılık global bir sektör eğer bir şirket batarsa bundan herkes etkilenir. Türkiye ye gelmeyen her yabancı havayolu bizim için bir eksidir. Yurt dışından ülkemize gelen yabancı havayollarında artış olması gerekiyor yoksa kendi içimizde para dönüp durur. Öte yandan Avrupa da havacılık sektöründe ki işsizlik artarsa onlarda yurt dışında iş aramaya başlar. İflas eden şirketlerin Pilotları Türkiye ve Körfez şirketlerine girerler. Bu da bize olumsuz yansır. Bir diğer konu ise Avrupa içi seyahatlerde uçaktan daha çok demiryolu ulaşımı kullanılıyor. Avrupa içi seyahat eden şirketlerin sefer sayısı giderek azalıyor. Bayrak taşıyıcılar destekli olduğundan onlar hariç. Avrupalılar en çok tatil destinasyonlarını tercih ediyor ve oraya uçak kullanıyor. Bu da low costların sezon dışında işlerini çok zorlaştırıyor. Türkiye de şirketler dua etsin demiryolu yok yoksa kar baya bir azalırdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EUvsTR ~ 5 yıl önce
Ryanair Avrupa da öğrencilerin çok sık kullandığı bir şirket. Dolmuş gibi götürüp getiriyorlar. Bazen 10 eur, 20, 30, 40 sezona göre çok değişken aralıklarda her türlü fiyata bilet bulabiliyorsunuz. Böyle bir uygulamadan ben de hoşlanmam zira bagaj dahil değil ek olarak kabin bagajı ücreti ödemek resmen haraç kesmek. O uçuşta çoğu insan sadece kabin bagajı getirir, eğer normal bagaj getiren varsa zaten bunu bilerek extra bir ücret ödyecektir. Bir de üstüne bu eklenince tercih eden sayısı azalacaktır. Darısı başımıza diyonuzda bizimkiler Avrupalı low costlar gibi değil ki Bu Türkiye de yemez, yap hadi öğrenciler kullansın. Aldığınız her karar eksi olarak geri döner, çünkü önce onların ücret seviyesinde satmalısınız. Siz de dolmuş gibi inip kalkın 20 TL 50TL ye Avrupaya max 200TL ye satın o zaman okey. Kalkıp demeyin şimdi 50Eur 310 TL diye Paraya birim olarak bakın 1TL=1EUR gibi Almanya da 1603EUR Asgari TR 1603TL asgari. Adamlar 20 Birim paraya gidiyor. Sen 100 birim paraya gidiyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tr vs eu ~ 5 yıl önce
Öyle bir anlattin ki avrupada milyonlarca ögrenci durmadan ucakla seyahat ediyor sanacaklar. TR de bizimkiler fiyati 30 TL yapinca ögrenciler durup dururlen ucmaya mi baslayacaklar. Kaldi ki bu tür ucuslari Avrupada korkuns boyutlarda olan is seyahatleri yapanlar kullanir. özellikle kis aylarinda. yanlarinda sadece is cantalari ve 2-3 günlük giyecekleri. yani toplam 5-6 kg.. Bizim gibi Uyanik ve yalanci yolcularin Kabine getirdikleri el bagaji diye 25 ..30 kg Lari görünce ve bu yüzden ucagin icindeki kaos ve rötarlar.. kesinlikle zorunlu kilar. herseyin bir bedeli var. ucaklar medeni ülkelerde birer seyahat aracidir. yük tasima degil. özellikle tursu ve salca tasima araci hic degil.
Std ~ 5 yıl önce
Ne demek 30TL yapınca uçmaya mı başlayacaklar? Yap ve gör. O kadar reklam yapıyorlardı hafta sonu kebab yemeye antepe gidin, yok ora yok bura. Avrupa da öğrenciler sürekli seyahat ediyorlar anlamı çıkarırsan anlamazsın tabi. Ben Avrupa da öğrencilik yaptığım dönemde uygun bulduğum her fırsatı değerlendiriyordum tıpkı diğer öğrenciler gibi. Şehri bırak hafta sonu ülke değiştiriyorduk. Gezmek te en az öğretim hayatı kadar değerli bir şey ve Avrupa da ki fırsatları burada da öğrencilere verseler de Türkiye yi Dünyayı bir gezip görseler tıpkı Avrupalı öğrenciler gibi ama nerdeee. Hayat tecrübeleri artsa biraz gözleri açılsa keşke. Öğrenciyken gezmeyecekler de ne zaman gezecekler? Avrupa da bütün ulaşım araçlarında öğrencilere çok ciddi indirimler yapıyorlar. Ciddi anlamda seyahat ediyorlar.Orası burası karşılaştırması yapılacaksa bakılması gereken çok şey var. Eğer uçakta 8KG kabin bagajını 30KG getiriyorlarsa bu havayolunun problemidir. Kontuarlar bu yüzden var değil mi? Ölçüp biçecekler.
Tr vs eu ya ~ 5 yıl önce
Guzel sacmalamissin. Kapikuleden disari cik da bir gor nasil ucak kullaniyorlar. Flightradara bak hava trafigine hep mi is adami bu ucunlar? Sen cok buyuk bir sey zannediyorsun ucaga binmeyi ama oyle degil be gozum iste avrupada siradan bir ulasim araci. Bizim ogrencilerimiz 50-60 lira verip kamil kocla, metroyla saatlerce yol cekiyor. Ucak da o fiyata olsa manyak mi 2 saatte gidecegi yere 8 - 10 saatte gitsin?
Helal olsun ~ 5 yıl önce
Almanya- Londra 5 Euro’ya bilet satıyorlar. Ek her hizmeti ücretli yapsın sorun Değil. THY gibi yılbaşı ve okul tatillerinde 500 Euro’ya bilet satmıyor !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bizınıs ~ 5 yıl önce
Kardeş ne yaptın ne 500 Eurosu Business bilet mi alıon 3000tl den bahsediyoruz. Ben Avrupaya bilet alırken normal zamanlarda 80-120Eur arası yakalıyorum yoğun haftalarda 2 katı 240 Eur olsa. Ulan hadi sana 350Eur olsun. Gideceğin yere bağlı. Gelmişsin Almanya Londra Low Cost Ryanair ile THY yi kıyaslıyorsun kafan mı güzel? Aldığınız hizmet bir değil indiğiniz havaalanı bir değil. Low Cost ne bilion mu? Git Ryanair ı Germanwingsi Easyjet i falan Pegasusla karşılaştır. Lufthansa ve British ile de THY yi karşılaştır çok zor değil. Ya da Lufthansa ile Londra Heathrowa kaça gidion ona bak ey allahım ya....
Yildirim ~ 5 yıl önce
Tk’da da oyle yapilmali. Bagajlar ucretli olmali ve kabin memurlarinin ucaktan alkol calmasi cezalandirmalidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 5 yıl önce
ucaktan alkol çalıyorsak şerefsiziz değilse bu iftiradan dolayı sen öylesin kabulmü?
Bunun ~ 5 yıl önce
Bunun bir örneğide Air Asia'da bagaj ücreti için 40$ istiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F.o ~ 5 yıl önce
Thy ve diğer Türk firmalarının kuymetini bilip takdir edelim.Saygılarımla. Tamam

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000