21 Mart 2013, Perşembe 08:32:49

RYANAIR'A MÜŞTERİYİ YANILTMA CEZASI!

Avrupa'nın önde gelen low-cost şirketlerinden Ryanair, Hollanda'dan gelen şok cezayla sarsıldı.
  • NEDEN 100 LİRALIK BENZİNE 70 LİRA VERGİ ÖDÜYORSAN O YÜZDEN BİL.HZM.BEDELİ ÖDÜYORSUN. ANLADIN MI? YADA KAÇAK ELEKTİRİK BEDELİ ÖDÜYON YA İŞTE ONU NEDEN ÖDÜYORSAN BUNUDA O YÜZDEN... ANLADIN MI? YADA KOYUNSUN YA İŞTE O YÜZDEN ÖDÜYORSUN BİLETLEME BEDELİ, ANLADIN MI?
  • Türkiye de havayolu firmalarından bilet alındığında hep farklı tutarlarda vergi karşımıza çıkıyor neden acaba?? mesela vergi thy de iç hatlarda ortalama 35 tl onur da 7,5 tl...bu fark neden?? hizmet bedeli rezaleti hariç tabii...bilgisayardan bilet alıyoruz hizmet bedeli ödüyoruz!!!
  • Türkiye'de havayolu firmalarının aldıkları vergiler neden farklı ve neden bunun için herhangi bir denetleme veya yaptırım yok anlamak mümkün değil!!! Örneğin İstanbul-Antalya THY de vergiler ortalama 33 tl ama aynı parkur da Onur da vergi 7,5 tl !!!! Aradaki bu fark neden? Hizmet bedeli soygununu saymıyorum zaten..Otobüs firmalarından bilet alırken hizmet bedeli ödüyor muyuz? Hayır..Veya bankada herhangi bir işlem yaptırdığımızda hizmet bedeli ödüyor muyuz? Yine hayır..O zaman neden havayolu firmalarına hizmet bedeli ödüyoruz? Neden alenen soyuluyoruz? Bana hizmeti bilgisayar veriyor iken neden bunun için para ödeyeyim? Bu hizmet bedeli ve vergi farklılığı soygunlarına kim dur diyecek? Bunun için ne yapmalıyız bilen var mı??
  • Darısı bizim başımıza. Thy ve Pegasusda 19 TL'den seçtiğiniz bileti en son 50 TL ye alabiliyoruz...

Hollanda Tüketiciler Derneği tarafından yapılan açıklamada, Ryanair online rezervasyon sürecinde işlediği dört ayrı suçtan dolayı toplam 370 bin Euro para cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Hollanda Denetleme Kurumu'na göre Ryanair, zorunlu harçlar ve ek ücretler gibi tüm öngörülebilir ve kaçınılmaz maliyetlerin dahil olduğu fiyatlarla kendi web sitesinde bilet satışı sunmuyor.

Tüketicilerin sonuçta ödediği fiyatın çoğu kez başlangıçta web sitesinde belirtilen fiyattan oldukça daha yüksek olduğunu işaret eden denetleme kurumu direktörü Bernadette Buchem, ''Müşterilerin başlangıçta bilet alırken seçtikleri uçuş için ne kadar ödemek zorunda olduklarını bilmeleri çok önemlidir’’ dedi.

Denetleme Kurumu’nun müdahalesi sonrası Ryanair rezervasyon işlemlerini yeniden düzenleyerek, bilet satışını öngörülebilir ve kaçınılmaz ücretlerin ve vergilerin dahil edildiği fiyatlarla sunuyor.

RYANAIR'A MÜŞTERİYİ YANILTMA CEZASI!

Yorumlar

TYLER ~ 11 yıl önce
NEDEN 100 LİRALIK BENZİNE 70 LİRA VERGİ ÖDÜYORSAN O YÜZDEN BİL.HZM.BEDELİ ÖDÜYORSUN. ANLADIN MI? YADA KAÇAK ELEKTİRİK BEDELİ ÖDÜYON YA İŞTE ONU NEDEN ÖDÜYORSAN BUNUDA O YÜZDEN... ANLADIN MI? YADA KOYUNSUN YA İŞTE O YÜZDEN ÖDÜYORSUN BİLETLEME BEDELİ, ANLADIN MI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neden? ~ 11 yıl önce
Türkiye de havayolu firmalarından bilet alındığında hep farklı tutarlarda vergi karşımıza çıkıyor neden acaba?? mesela vergi thy de iç hatlarda ortalama 35 tl onur da 7,5 tl...bu fark neden?? hizmet bedeli rezaleti hariç tabii...bilgisayardan bilet alıyoruz hizmet bedeli ödüyoruz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neden farklı? ~ 11 yıl önce
Türkiye'de havayolu firmalarının aldıkları vergiler neden farklı ve neden bunun için herhangi bir denetleme veya yaptırım yok anlamak mümkün değil!!! Örneğin İstanbul-Antalya THY de vergiler ortalama 33 tl ama aynı parkur da Onur da vergi 7,5 tl !!!! Aradaki bu fark neden? Hizmet bedeli soygununu saymıyorum zaten..Otobüs firmalarından bilet alırken hizmet bedeli ödüyor muyuz? Hayır..Veya bankada herhangi bir işlem yaptırdığımızda hizmet bedeli ödüyor muyuz? Yine hayır..O zaman neden havayolu firmalarına hizmet bedeli ödüyoruz? Neden alenen soyuluyoruz? Bana hizmeti bilgisayar veriyor iken neden bunun için para ödeyeyim? Bu hizmet bedeli ve vergi farklılığı soygunlarına kim dur diyecek? Bunun için ne yapmalıyız bilen var mı??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Feridun ~ 11 yıl önce
Darısı bizim başımıza. Thy ve Pegasusda 19 TL'den seçtiğiniz bileti en son 50 TL ye alabiliyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000