16 Şubat 2009, Pazartesi 10:00:00

Ryanair’den harç protestosu

Ryanair, yüksek harçlar nedeniyle Dublin ve Shannon havaalanlarını protesto edecek.

Geçen hafta turizmi ve hava trafiğini baltalayan yüksek vergiler sebebiyle üs olarak Shannon Havaalanı’nı kullanan uçak sayısını ve Shannon uçuşlarını azaltacağını duyuran Ryanair, Dublin uçuşlarında da kesintiye gitme kararı aldı.

Dublin Havaalanını üs olarak kullanan en büyük havayolu şirketi olan Ryanair, Dublin’i üs olarak kullanan uçak sayısını 22’den 18’e düşürürken, haftalık rotasyon sayısını % 18 azaltarak; 600’ün altına indirecek.

Yıllık yolcu sayısı ise %20 azalarak, 8 milyon 700 bin’e düşürülecek. Hiçbir rotayı tamamen kaldırmayacağını açıklayan şirkette, değişiklikler nedeniyle 200 işçinin işine son verileceği tahmin ediliyor.

Ryanair CEO’su Michael O'leary; "Dublin’e uçuşların yüksek maliyeti yanında sağlanan hizmetlerdeki aksaklıklar, bu kış Dublin Havaalanı’nda tam bir uçuş karmaşası yaşattı. Söz konusu seyahat vergisi açıklandığında Dublin’e uçuşlar büyük ölçüde azalacak. Ancak devletin Shannon ve Dublin’de uygulanacak vergileri düzenlemesi durumunda uçuşları eski haline getirebiliriz” dedi.

Ryanair’in kararını bir “reklâm kampanyası” olarak değerlendiren Dublin Havaalanı yetkilileriyse açıklamaya tepki göstererek, son dönemde yolcu sayısındaki düşüşün küresel kriz nedeniyle ortaya çıktığını ve Dublin’de uygulanan yolcu harcı ücretinin Avrupa’daki havaalanlarında uygulanan en düşük harç olduğunu söylediler.

Ryanair’in 2006’dan beri uyguladığı harçlardaki artışları hatırlatan Dublin Havaalanı yetkilileri, şirketin bagaj Check-in harcını %600, kredi kartıyla rezervasyon harcını %285, döviz bozdurma ücretini de %66 artırdığını bildirdiler.

Ryanair’den harç protestosu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000