13 Nisan 2009, Pazartesi 15:05:21

Ryanair uçağı taksi yoluna indi!

Avherald adlı sitede yer alan habere göre, Ryanair’e ait Boeing 737-800 uçak İtalya’nın Cagliari kentinde pist yerine taksi yoluna indi.
  • EGER GORUS VAR ISE BUNU AYIRT EDEMIYORSA PILOTLAR BENCE SORUSTURMAYA PILOTLARIN GOZ MUAYNESINDEN BAŞLAMAK LAZIM
  • Bravo..., Ne Denebilirki...
  • Cok haklisiniz, inis buyuk ihtimalle gunduz oldu ki pilot isiklari farketmedi, ya da telsiz cizirtisi ve aksan bozuklugu gibi sebeplerden pilot left/right karistirdi. Bunlar olasiliklar, en dogru neden resmi raporda aciklanacak. Ama dediginiz gibi, o an taksi yolunda olan, ya da henuz taksi yoluna giren bir ucak olsa facia olurdu..
  • paralele taxi yoluna inme temayülü olabilir.. hatta ve hatta paralel taxi yolundan kalkma temayülüde olabilir..çok doğaldır mı demek gerekiyor....iniş pistinin yaklaşma ışıkları yanıyordu herhalde.... ayrıca taxi yoluna inmenin veya kalkmanın birde önemli sıkıntısı var demek istiyorum....taxide ki bir uçakla karşılaşmak gibi..örnek teneriffe..gerçi o pist üzerinde olmuştu ama...
  • güzel geyik yapmışsın ben de seni tebrik ediyorum
  • Bu uçagın aynı ebatlarda olan ve yedek pist olarak inşa edilmiş bir taksiruta inmesi doğaldır.Herkesin başına gelebilir.İzmir'e ilaveten,Sabiha Gökçen,Malatya v.s. bunlara ilave edilebilir.Yakın başka bir piste veya parelel taksi yoluna inmenin çok örnekleri vardır.Bununda yegane sebebi alet yaklaşmasından çıkıp görerek manuel iniş yapmaktır.Prensip olarak son yaklaşma pozisyonuna kadar otopilot ve alet uçuşundan(ILS,VOR)çıkmamak gerekir.Saygılar.
  • İşte, kural olarak aktif olarak kullanılmayan ve taksi yolu olarak kullanılan piste inerse bizim şaşkın pilot, o zaman bütün medya organlarında "Taksi Yoluna İndi" diye duyurulurdu. Normal genişlikteki bir taksi yoluna ancak pervaneli küçük bir uçakla inersiniz, ya da iğne deliğine iplik sokacak kabiliyette bir pilotsanız büyük bir uçağı da indirirsiniz.. Ama Cagliari ve İzmir örneğinde olduğu gibi, burada ana piste paralel taksi olarak kullanılan yol da geeepgeniş kossskocaman bir pist... Umarım açık anlatabilmişimdir. Bulutlar ayağınızın altından eksik olmasın değerli hava emekçileri..
  • anlamayan ve bilgisi olmayan arkadaşlara bir kez daha toparlayayım. haber görselinde görüldüğü üzere, birbirine paralel iki pist var. zaten yorumlardan birisinde de söylenmiş, bir pist taksi yolu olarak kullanılıyor. şimdi, aynı uygulama, İzmir Adnan Menderes Uluslararası Havalimanı'nda da vardır. 16-34 yönünde birbirine paralel iki pist bulunmaktadır. Ancak, 16L (sol), ya da diğer taraftan 34R (sağ) pist aktif pisttir, diğer pist ise taksi için kullanılır ve uçak iniş kalkışı yapılmaz. Türk havayollarında çalışan bütün pilotlar zaten ezberlemişlerdir Türkiye havaalanlarını. Ya bir yabancı havayolu, ilk kez İzmir'e geliyorsa, ve bir anlık şaşkınlıkla 34R yerine, 34L pistine inse ne olur? Pistse pist. Ama kural gereği taksi yolu!
  • Arkadaşlar yarımyamalak havacılık bilginizle inanın harikalar yaratıyorsunuz..sizleri tebrik ediyorum..yaaa adam meydanın içinde ki yedek pist özelliginde olan yere inmiş...kabak gibi gidipte başka meydana inmemişki?siz haberin böyle verildigine saf saf inanmayın
  • kamyoncuya, yüzümüzü batıya çevirdik, orada da oluyormuş demekki.....!

Son dönemde pilot ve kule kaynaklı hatalar artarken bir yanlış iniş haberi de İtalya’dan geldi.

İspanya’nın Girona kentinden İtalya’nın Cagliari şehrine gitmek üzere havalanan İrlandalı Ryanair’e ait Boeing 737-800 tipi uçak taksi yoluna iniş yaptı.

İtalyan Sivil Havacılık Otoritesi ENAC olayla ilgili soruşturma başlattı.

Ryanair

Ryanair uçağı taksi yoluna indi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

aacjy ~ 12 yıl önce
EGER GORUS VAR ISE BUNU AYIRT EDEMIYORSA PILOTLAR BENCE SORUSTURMAYA PILOTLARIN GOZ MUAYNESINDEN BAŞLAMAK LAZIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bravo..., Ne Denebilirki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Cok haklisiniz, inis buyuk ihtimalle gunduz oldu ki pilot isiklari farketmedi, ya da telsiz cizirtisi ve aksan bozuklugu gibi sebeplerden pilot left/right karistirdi. Bunlar olasiliklar, en dogru neden resmi raporda aciklanacak. Ama dediginiz gibi, o an taksi yolunda olan, ya da henuz taksi yoluna giren bir ucak olsa facia olurdu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
paralele taxi yoluna inme temayülü olabilir.. hatta ve hatta paralel taxi yolundan kalkma temayülüde olabilir..çok doğaldır mı demek gerekiyor....iniş pistinin yaklaşma ışıkları yanıyordu herhalde.... ayrıca taxi yoluna inmenin veya kalkmanın birde önemli sıkıntısı var demek istiyorum....taxide ki bir uçakla karşılaşmak gibi..örnek teneriffe..gerçi o pist üzerinde olmuştu ama...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
güzel geyik yapmışsın ben de seni tebrik ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu uçagın aynı ebatlarda olan ve yedek pist olarak inşa edilmiş bir taksiruta inmesi doğaldır.Herkesin başına gelebilir.İzmir'e ilaveten,Sabiha Gökçen,Malatya v.s. bunlara ilave edilebilir.Yakın başka bir piste veya parelel taksi yoluna inmenin çok örnekleri vardır.Bununda yegane sebebi alet yaklaşmasından çıkıp görerek manuel iniş yapmaktır.Prensip olarak son yaklaşma pozisyonuna kadar otopilot ve alet uçuşundan(ILS,VOR)çıkmamak gerekir.Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İşte, kural olarak aktif olarak kullanılmayan ve taksi yolu olarak kullanılan piste inerse bizim şaşkın pilot, o zaman bütün medya organlarında "Taksi Yoluna İndi" diye duyurulurdu. Normal genişlikteki bir taksi yoluna ancak pervaneli küçük bir uçakla inersiniz, ya da iğne deliğine iplik sokacak kabiliyette bir pilotsanız büyük bir uçağı da indirirsiniz.. Ama Cagliari ve İzmir örneğinde olduğu gibi, burada ana piste paralel taksi olarak kullanılan yol da geeepgeniş kossskocaman bir pist... Umarım açık anlatabilmişimdir. Bulutlar ayağınızın altından eksik olmasın değerli hava emekçileri..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
anlamayan ve bilgisi olmayan arkadaşlara bir kez daha toparlayayım. haber görselinde görüldüğü üzere, birbirine paralel iki pist var. zaten yorumlardan birisinde de söylenmiş, bir pist taksi yolu olarak kullanılıyor. şimdi, aynı uygulama, İzmir Adnan Menderes Uluslararası Havalimanı'nda da vardır. 16-34 yönünde birbirine paralel iki pist bulunmaktadır. Ancak, 16L (sol), ya da diğer taraftan 34R (sağ) pist aktif pisttir, diğer pist ise taksi için kullanılır ve uçak iniş kalkışı yapılmaz. Türk havayollarında çalışan bütün pilotlar zaten ezberlemişlerdir Türkiye havaalanlarını. Ya bir yabancı havayolu, ilk kez İzmir'e geliyorsa, ve bir anlık şaşkınlıkla 34R yerine, 34L pistine inse ne olur? Pistse pist. Ama kural gereği taksi yolu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaşlar yarımyamalak havacılık bilginizle inanın harikalar yaratıyorsunuz..sizleri tebrik ediyorum..yaaa adam meydanın içinde ki yedek pist özelliginde olan yere inmiş...kabak gibi gidipte başka meydana inmemişki?siz haberin böyle verildigine saf saf inanmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kamyoncuya, yüzümüzü batıya çevirdik, orada da oluyormuş demekki.....!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000