31 Temmuz 2013, Çarşamba 10:05:15

RYANAIR 'HIZ KESİYOR'

Avrupa’nın ekonomik havayolu şirketi Ryanair, yakıt tasarrufu için uçuş sürelerini uzatacak bir uygulamaya geçiyor. Buna göre, pilotlara daha yavaş gitmeleri talimatı verildi.
  • Maliyetlerde %15 azalma inandirici degil...
  • yorum yapan bilgisiz arkadaşlar yılda bir uçağa binen arkadaşlar ryanair ın uçakları hep dolu şikayet edende yok çünkü çok ucuz bilet 1 saatlik uçuş için 30 tl ödüyor ulan 1 saat sokak ta bankta otursan 30 tl alırlar bütün avrupayı ryanairla 238tl ye gezdim en az 7 kez uçağa binmişimdir. ne konuşuyorsunuz keşke 10 dk geç varsalarda biletler daha uçuz olsa. siz iki dakika daha hızlı giden uçaklara binin 200 tl verin hemde tek yön . BİNME KARDEŞİM SANANE NE YORUM YAPIYORSUN GERİ GERİ DE GİDER TERS TERS TE .
  • Çok mantıklı.Yakıt pahalı ve maliyetler çok yüksek.
  • Yakında Pilotların yerine Yolcuları oturtur Kokpite böylelikle Maaş derdide olmaz.
  • Dalga gecen arkadaslara soyluyorum. Senelik 1 milyar dolarlık yakıt masrafınız olsa %15 tasarruf ederek 150 milyon dolar cebinizde kalsın istemezmisiniz?
  • Şaka gibi ya, atılan taklalara bak. düşürme bilet fiyatını o kadar, filon iki uçak eksik olsun, günde 1000 yolcun eksik olsun ama kafan rahat olsun. hesaplara baksana ya, saatte 2 dk. Headwind 5 kt fazla olsa, gene gelecek aynı hesaba
  • Bunlar da cost index'i düşüre düşüre yakında geri geri gidecekler haberleri yok :D

Avrupa'nın önde gelen low cost şirketlerinden Ryanair, yeni bir uygulamaya daha başlıyor.

Ryanair yönetimi pilotlardan, belirli bir irtifanın üzerinde, yüksek hızda giden uçakların hız oranlarını düşmelerini istendi. Böylece, fazla yakıt kullanımının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Hızın düşürülmesinden dolayı uçuşlarda her bir saate eklenecek olan iki dakikalık gecikme, toplamda yakıt maliyetinin yüzde 15 azalmasını sağlayacak. (Milliyet)

RYANAIR 'HIZ KESİYOR'

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

%15 ~ 11 yıl önce
Maliyetlerde %15 azalma inandirici degil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cnb ~ 11 yıl önce
yorum yapan bilgisiz arkadaşlar yılda bir uçağa binen arkadaşlar ryanair ın uçakları hep dolu şikayet edende yok çünkü çok ucuz bilet 1 saatlik uçuş için 30 tl ödüyor ulan 1 saat sokak ta bankta otursan 30 tl alırlar bütün avrupayı ryanairla 238tl ye gezdim en az 7 kez uçağa binmişimdir. ne konuşuyorsunuz keşke 10 dk geç varsalarda biletler daha uçuz olsa. siz iki dakika daha hızlı giden uçaklara binin 200 tl verin hemde tek yön . BİNME KARDEŞİM SANANE NE YORUM YAPIYORSUN GERİ GERİ DE GİDER TERS TERS TE .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
213 ~ 11 yıl önce
yorum için izin alacaktık ama seni bulamadık :)
737ng ~ 11 yıl önce
Sana avrupa turu attıran pilotlardan biriyim ben çok konuşma. İstediğim yorumu da yaparım. Yorum yapmadan önce kart mı atacaktım sana ! Şeytan diyor yaz cost index'i "1" millet geç kalsın gideceği yere. Kalan fazla yakıt da göz çıkarmaz hem
Azra ~ 11 yıl önce
Seviyede cig atladiniz bu ne atismalar satasmalar herkez kendi gorusunu belirtiyor o yuzden biraz saygili olun birbirinize karsi bu nedir ya seviye dustukce dusuyor...
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Çok mantıklı.Yakıt pahalı ve maliyetler çok yüksek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ryanair ~ 11 yıl önce
Yakında Pilotların yerine Yolcuları oturtur Kokpite böylelikle Maaş derdide olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Dalga gecen arkadaslara soyluyorum. Senelik 1 milyar dolarlık yakıt masrafınız olsa %15 tasarruf ederek 150 milyon dolar cebinizde kalsın istemezmisiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
21 ~ 11 yıl önce
saatte 2 dk yavaşlamayla %15 tasarffuz mu olur allah aşkına , akıl var mantık var.
o 2 dakika ~ 11 yıl önce
o 2 dakikalik yavaslamayi hangi asamadayken yaptigina bagli derim.
21 e ithafen ~ 11 yıl önce
saatteki 2 dakikayı günde kaç saat uçtuğunla çarp. bunu toplam uçak sayısıyla çarp. onuda 365 ile çarp. Sonra anlarsın yılda ne kadar tasarruf olduğunu
FH ~ 11 yıl önce
Lise bilgisi: Havanın direnci hızın karesiyle doğru orantılıdır. Atıyorum 20 ile giden bir aracın uğradığı hava direnci 400 ise, 40'la giderken 1600'dür. 80 ile giderken 6400'e fırlar.
!! ~ 11 yıl önce
Şaka gibi ya, atılan taklalara bak. düşürme bilet fiyatını o kadar, filon iki uçak eksik olsun, günde 1000 yolcun eksik olsun ama kafan rahat olsun. hesaplara baksana ya, saatte 2 dk. Headwind 5 kt fazla olsa, gene gelecek aynı hesaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737ng ~ 11 yıl önce
Bunlar da cost index'i düşüre düşüre yakında geri geri gidecekler haberleri yok :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000