01 Temmuz 2010, Perşembe 08:14:28

Ryanair CEO'su isyan etti!

Ryanair tarafından yapılan açıklamada İngiltere'deki havalimanı vergilerinden dolayı ekim ayından itibaren yüzde 16 kapasite kesintisine gidileceği bildirildi.
  • bence kesin warız biz kime hoşgeldiniz demiyoruz ki... bırakın rynair i dağdan inenleri bile davulla karşılıyoruz... bence kesin varız .. sözüm ona misafirperverlik...
  • acaba bahsettiği hoşgeldin diyen ülkeler içinde varmıyız :)

Turizmdebusabah adlı sitede yer alan habere göre; Ryanair CEO'su Michael O'Leary, en büyük kesintinin yüzde 17 ile Londra Stansted Havalimanı'ndan olacağını belirtirken hükümetin vergi politikasını eleştirdi.

Ryanair, geçtiğimiz kış döneminde iki uçağını Londra Stansted Havalimanı'ndan çekmişti. Kış kapasitesi ile ilgili yeni kararın ardından iki uçağın daha Stansted'a inmeyeceği belirtiliyor. Buna göre Ryanair, bir dönem 30 uçakla operasyon yaptığı Londra'daki havalimanında operasyon yapan uçak sayısını 22'ye düşürmüş olacak.

Ryanair'in konuyla ilgili açıklamasında iki uçağın vergi kolaylığı sağlayan Avrupa'daki farklı ülkelerde çalışacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili düşüncelerini bir basın toplantısında açıklayan Ryanair CEO'su O'leary, "Şunu üzüntüyle söyleyebilirim ki İngiliz turizmi ve hava trafiği düşüş yaşıyor. Ryanair ise turistlere vergi kesmek yerine hoşgeldin diyen ülkelerde büyümesini sürdürüyor" dedi.

Havalimanı işletmecilerini de suçlayan O'Leary, "Ryanair'in yüzde 16 kapasite düşürme kararı İngiltere'nin turizm vergileri ve BAA'nın havalimanı vergilerinin İngiliz turizmi ve ekonomisini ne kadar olumsuz etkiledğini gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Ryanair CEO'su isyan etti!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bence kesin warız biz kime hoşgeldiniz demiyoruz ki... bırakın rynair i dağdan inenleri bile davulla karşılıyoruz... bence kesin varız .. sözüm ona misafirperverlik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
acaba bahsettiği hoşgeldin diyen ülkeler içinde varmıyız :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000