08 Ocak 2013, Salı 13:32:02

LOW COST'A AIR FRANCE DARBESİ!

Fransız ulusal havayolu şirketi Air France, kısa ve orta mesafeli uçuşlarda fiyat düşürerek, low cost havayolu şirketlerine "savaş açma" kararı aldı.
  • lüx değil tercih meselesi bence.ve bu haberde çok iyi bir uygulama.zaten özel uçmak isteyen alır comfort class yada business yada first,buna imse biley demiyor ama dar gelirli insanlarda uçabilmeli.dünya değişiyor bayımuçmak artık özel ya da lüx felan değil.
  • neyin low cost u? iş zaten başından sakat. çin malı alır gibi. çin de aynı malın altı tane fiyatı var. bir numaralı fabrika, iki numaralı, üç numaralı fabrika diye aynı ürünün beş altı ayrı fabrikada üretiyorlar. sen fiyatı pahalı bulursan daha ucuz ürettikleri fabrikadaki malı teklif ediyorlar. bu nasıl oluyor? tabii ki malın kalitesini değiştirerek. low cost ta da a dan b ye uçmak için bir sürü hizmeti koltuk aralıklarından başlayarak azaltıyorlar. uçmak çok özel bir olay ve bu hizmetin belli bir kalitesi vardı. şimdi giderek azalıyor. low cost diye "koltukları kaldıracağım" tramvay gibi askıya tutunup gitsin diyebilen bile var. yolcular bu konuda titiz davranmalı ve kalitenin "para kazanmak" ayağı ile azaltılmasına izin vermemeli. havacılıkta "yüksek kalitede" hizmet vermek bir "şart" olmalıdır.

Şirket, 6 şubat tarihinde itibaren yurt içi ve başta Akdeniz bölgesi olmak üzere Avrupa'da uçtuğu 58 kente yönelik seferlerinde fiyat indirme politikası izleyeceğini duyurdu.

Air France, özellikle Marsilya ve Nice gibi sahil kentlerinden ülke içi ve yurt dışına yapacağı uçuşlarda önemli fiyat indirimleri yapacak.


Yeni satışa çıkacak indirimli biletleri alanlar, bir daha değiştirme hakkına sahip olamayacak.

Fransız basını da, özellikle Ryanair ve Easyjet gibi düşük fiyatla uçan havayolu şirketlerinin rekabetini kırmak için Air France şirketinin fiyat indirimlerine gideceğini yazdı.

Air France ve KLM ortaklığı, geçen yıl taşıdığı yolcu sayısını yüzde 2,1 artırdı, özellikle taşınan kargo miktarında yüzde 6,3 civarında düşüş yaşadı.

Air France KLM ortaklığından yapılan açıklamaya göre, geçen yıl 77,4 milyon yolcu taşındı.

LOW COST'A AIR FRANCE DARBESİ!

Yorumlar

hamburg/tolga ~ 11 yıl önce
lüx değil tercih meselesi bence.ve bu haberde çok iyi bir uygulama.zaten özel uçmak isteyen alır comfort class yada business yada first,buna imse biley demiyor ama dar gelirli insanlarda uçabilmeli.dünya değişiyor bayımuçmak artık özel ya da lüx felan değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neyin? ~ 11 yıl önce
neyin low cost u? iş zaten başından sakat. çin malı alır gibi. çin de aynı malın altı tane fiyatı var. bir numaralı fabrika, iki numaralı, üç numaralı fabrika diye aynı ürünün beş altı ayrı fabrikada üretiyorlar. sen fiyatı pahalı bulursan daha ucuz ürettikleri fabrikadaki malı teklif ediyorlar. bu nasıl oluyor? tabii ki malın kalitesini değiştirerek. low cost ta da a dan b ye uçmak için bir sürü hizmeti koltuk aralıklarından başlayarak azaltıyorlar. uçmak çok özel bir olay ve bu hizmetin belli bir kalitesi vardı. şimdi giderek azalıyor. low cost diye "koltukları kaldıracağım" tramvay gibi askıya tutunup gitsin diyebilen bile var. yolcular bu konuda titiz davranmalı ve kalitenin "para kazanmak" ayağı ile azaltılmasına izin vermemeli. havacılıkta "yüksek kalitede" hizmet vermek bir "şart" olmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000