06 Ağustos 2011, Cumartesi 08:10:15

KAPATILMASI 'MANTIKLI' BULUNDU...

Eski Doğu Almanya’nın Dresden Havalimanı siyasetçilerin talepleriyle kapatılmak üzere. Dresden yolcuları, bundan sonra Leipzig üzerinden uçacak...
Mehmet Perçin’in haberine göre; Federal Almanya Leipzig kentinin AB Parlamentosu üyesi Hermann Winkler (CDU partisi), Dresden Havalimanı’nın kapatılması için baskılarını sürdürüyor. Şimdi de Dresden’in bağlı bulunduğu Saksonya eyaletinden önemli destek geliyor.
 
Winkler, bu yılbaşından bu yana yürürlüğe giren ‘Ek Uçak Bileti Çevre Vergisinden’ sonra, özellikle ‘ucuzcu (LCC)’ havayollarının Dresden havalimanına sırtlarını çevirdiğini, Dresdenli tatilcilerin uçuşlarını Leipzig havalimanından yapmalarının “son derece mantıklı” olacağını belirtti.
 
Hermann Winkler, “Herksin bildiğini ama kimsenin telaffuz etmek istemediği gerçeği ben söylüyorum: Dresden havalimanının zararını, Saksonya eyaleti artık kaldıramaz. Bu bölgedeki vatandaşlar, Leipzig havalimanından uçmalı” dedi.
 
Aslında Winkler bu söylemini çevre vergisinden önce de  söylemişti ve herkesi uyarmıştı. Ryanair ve easyjet gibi LCC havayollarının Dresden limanından çekileceğini öngörmüştü ama Dresden kenti halkı ve yerel yönetimi bu iddiaları şiddetle yalanlamıştı.
 
Ne var ki Winkler’in öngörüsü tuttu ve Dresden havalimanı son 7 ayda 140 milyon Euro’dan fazla zarar etti.
 
Gerçi Saksonya Eyaleti Parlamentosu maliye Bakanı buna itirazları var ve Dresden havalimanına daha yenice 500 milyon  Euro’luk yatırım yaptıklarına dahi hatırlatmaları var ama bu yatırımlar, limanının zararlarını yalancı çıkarmıyor.
 
Son gelişmelere göre ise, saksonya Eyaleti parlamenterlerinin çoğunlukla Dresden limanının kapatılması yönünde olduğu konuşuluyor.
 
Yerel gazetelere göre, en geç 2013 yılında, eğer önemli bir değişiklik olmaz ise, Dresden havalimanının ya tamamen kapatılacağı veya en azından büyük bir kardı kıyımına giderek, sadece bölgesel uçuşlarına hizmet edeceği yönünde birleşiyor.
KAPATILMASI 'MANTIKLI' BULUNDU...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000