15 Aralık 2021, Çarşamba 08:54:10

Havada hisse savaşları

Son dönemde Omikron nedeniyle baskının arttığı havayolu sektöründe gözler düşük maliyetli havayolu hisselerine çevrildi.

Son dönemde Omikron nedeniyle baskının arttığı havayolu sektöründe gözler düşük maliyetli havayolu hisselerine çevrildi.

Omikron varyantı nedeniyle havayolu sektöründe belirsizlik arttı. Dün İngiltere’de havayolu şirketlerinin yeni kısıtlamalar nedeniyle hükümetten mali destek talep etmesi endişeleri biraz daha artırdı. Dün İngiltere merkezli havacılık şirketleri başta olmak üzere Avrupa’da seyahat endeksi günü sert değer kaybıyla tamamladı.

Morgan Stanley, yeni dönemde havayolu sektöründe Easyjet ile Ryanair’i öneriyor.

Easyjet’in güçlü finansal pozisyonu, en az 24 ay yetecek likiditesi şirketi öne çıkaran noktalar olarak tanımlanırken, İngiltere pazarı pozisyonunun yüksek olmasını yapısal olmaktan çok geçici olarak görüyor.

Pandemi başlangıcından beri Easyjet hisseleri yüzde 60 oranında değer kaybetti. Morgan Stanley, hissede yüzde 74 oranında yukarı yönlü potansiyel öngörüyor.

Barclays ile JP Morgan ise Easyjet’te nötr tavsiyesini sürdürüyor. Kasım ayında yayımladığı raporunda JP Morgan, Easjet’in üçüncü çeyrek finansal sonuçlarında sürpriz olmadığını, 2022 için görünümün belirsizliğini koruduğunu belirtmişti. Easyjet, Aralık ayında 2019 kapasitesinin yüzde 65 ile faaliyet göstermeyi beklediğini açıklamıştı.

Ryanair için Boeing 737 Max oyun değiştirici olarak görülüyor

Morgan Stanley’nin Ryanair’i öne çıkarmasına gerekçe olarak, şirketin, 2022’den itibaren Boeing 737 Max’ı filosuna katmasının büyümeyi destekleyeceğini düşünüyor. Ryanair, 2022 itibariyle Avrupa, Afrika ve Orta Doğuda 670’den fazla rotada faaliyet göstereceğini açıkladı. Boeing 737 Max'ın şirket için bir oyun değiştirici olacağı belirtiliyor.

Deutsche Bank, şirket için 20 euro hedef fiyatla al tavsiyesini sürdürüyor.

Pandemi baslangıcından beri Avrupa seyahat endeksi yüzde 21 oranında değer kaybederken, Ryanair hisseleri yüzde 11 civarı kayıpla 14 euroya geriledi. En çok kan kaybının yaşandığı Easyjet hisseleri ise bu dönemde nerdeyse yüzde 60 oranında değer kaybederek 506 euroya geriledi.

Havada hisse savaşları

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000