29 Mart 2010, Pazartesi 08:11:33

Hava trafiğinin yarısını low cost şirketler kullanacak

Uluslararası Havayolu Taşımacılığı Birliği (IATA) tahminlerine göre küresel piyasanın üçte birini, Avrupa içi uçuşların ise yüzde 80'ini elinde bulunduran ucuzcu havayolları, 2013 yılından itibaren dünya genelindeki uçuşların yüzde 50'sini gerçekleştirecek.
  • Rakamlar oldukça iddialı. Müşteri memnun değil mi, memnun. Herkes alıştı. Şahsen kendi adıma konuşuyorum, 2 saatlik bir uçuşta ikram almayıveririm, gününü denk getirmeye çalışıp 15 gün önceden biletimi alırım, işte sana 65 liraya uçak bileti, trenle aynı fiyat.

Uluslararası Havayolu Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından verilen bilgilere göre, sektör 2009 yılında ABD'de 2 milyar avro, Avrupa'da 2.4 milyar avro, Asya'da 2.3 milyar avro, Ortadoğu'da ise 1.5 milyar avro kayıp verdi.

Şirket iflaslarında ise ciddi bir hızlanma söz konusu. Çinli East Star Alliance, Slovak SkyEurope, İtalyan Myair, İspanyol Air Comet, İskoç Flyglobespan gibi şirketlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 havayolu şirketi son iki sene içinde iflas etti.

IATA tahminlerine göre 2010 yılında sektörde yaşanacak kaybın 3 milyar avro civarında olacak. 2009 yılında havayolu trafiği yüzde 6.7 oranında azaldı.

Geleneksel havayolu şirketlerinin karşısındaki bir diğer büyük tehdit olarak ise ucuzcu havayolları gösteriliyor.

2010 yılında Ryanair'e ait olan Boeing 737-800'lerin, Air France-KLM'in sahip olduğu uçakların tamamından daha fazla müşteri taşıyacağı dile getiriliyor.

Bunun yanı sıra Eurocontrol tarafından verilen bilgilere göre, daha şimdiden küresel piyasanın üçte birini, Avrupa içi uçuşların ise yüzde 80'ini elinde bulunduran ucuz havayolları, 2013 yılından itibaren dünya genelindeki uçuşların yüzde 50'sini gerçekleştirecekler.

Hava trafiğinin yarısını low cost şirketler kullanacak

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Rakamlar oldukça iddialı. Müşteri memnun değil mi, memnun. Herkes alıştı. Şahsen kendi adıma konuşuyorum, 2 saatlik bir uçuşta ikram almayıveririm, gününü denk getirmeye çalışıp 15 gün önceden biletimi alırım, işte sana 65 liraya uçak bileti, trenle aynı fiyat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000