29 Mart 2010, Pazartesi 08:41:39

"DÜNYANIN EN KARLI HAVAYOLU ŞİRKETİYİZ"

Avrupa'da 26 ülkede 800'ün üzerinde şehre sefer yapan Ryanair CEO'su Michael O'Leary, "Yirmi yıl içinde, dünyanın en karlı şirketi olmayı başardık. Tüm havayolları şirketlerinin trafiği düşüş kaydederken, Ryanair her sene yüzde 10 büyümeye devam ediyor" dedi.
  • Fas, Hırvatistan ve Makedonya yorumuna katılıyorum. Böyle vizesiz ülkelerde güzel iş var. Bence de mutlaka değerlendirilmelidir.
  • Artık hava taşımacılığının bir lüksten çıktığını söylemeye gerek kalmadı ve bence işin geleceği de hedefe kazasız ve sorunsuz bir şekilde ve en ucuza ulaşmak ideolojisinden geçiyor.Bunu da en iyi sağlayanlar LCC'ler.Dikkat edilirse rotar oranları, kaza oranları dahi birçok high standard firmaya göre daha düşük seviyelerde..Aslında Türkiyede yeni yeni oluşmaya başlayan bu sektörde öncüler piyasanın kaymağını yemeye başladı bile..Aslında özellikle bu türk firmalara tavsiyem tatil sezonunda formaliteden kaçmak isteyen ve vizesiz tatil yapmak isteyen müşterileri düşünerek Makedonya, Hırvatistan ,Fas gibi cazip tatil bölgelerine sefer düzenlemeleridir.
  • topcu gibi konusuyor amcam aynı cumleler ikisininde
  • Güleyim mi ağlayayım mı sizin yorumunuza anlamadım. Ryan Air'in rakibi THY ha?:)) Vay be! Doğru haklısınız, THY hatta daha çok çalışıyor Ryan Air'den maliyetlerini düşürmek için.
  • Low cost carrier Ryanair'in karlılık ve servis seviesi bakımından tek rakibi THY'dir.

O'Leary açıklamasında şunları söyledi:

"Yolcu sayısı açısından beş yıl önce British Airways'in yarısı kadardık. Bugün ise iki katı kadarız. Temel stratejimiz kriz sürecinde de değişmedi. 2012 yılına kadar yolcu trafiği ve karımızı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. 2009'da zor bir yıl yaşadık. Kazancımız düştü. Karımız düştü. Ama zor zamanlar, herşeyin iyi gittiği zamanlarda çok daha ilginç oluyor. 2010 yılında seyahet sektöründe daha fazla iflas gündeme gelebilir. En önemli trendlerden birisi ise insanların paket tatillerden vazgeçip; bireysel tatilleri tercih etmeleri olacak. Ve tabi ki bu çerçevede, Ryanair'i tercih edecekler, çünkü bir Kanarya Adalarına 59 avroya uçuruyoruz. Bu arada insanların nereye gittikleri beni ilgilendirmiyor. Ben sadece, insanlara ismini bile duymadıkları yerlere gitmeleri için yeni bir pazar sunuyorum."

"DÜNYANIN EN KARLI HAVAYOLU ŞİRKETİYİZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Fas, Hırvatistan ve Makedonya yorumuna katılıyorum. Böyle vizesiz ülkelerde güzel iş var. Bence de mutlaka değerlendirilmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Artık hava taşımacılığının bir lüksten çıktığını söylemeye gerek kalmadı ve bence işin geleceği de hedefe kazasız ve sorunsuz bir şekilde ve en ucuza ulaşmak ideolojisinden geçiyor.Bunu da en iyi sağlayanlar LCC'ler.Dikkat edilirse rotar oranları, kaza oranları dahi birçok high standard firmaya göre daha düşük seviyelerde..Aslında Türkiyede yeni yeni oluşmaya başlayan bu sektörde öncüler piyasanın kaymağını yemeye başladı bile..Aslında özellikle bu türk firmalara tavsiyem tatil sezonunda formaliteden kaçmak isteyen ve vizesiz tatil yapmak isteyen müşterileri düşünerek Makedonya, Hırvatistan ,Fas gibi cazip tatil bölgelerine sefer düzenlemeleridir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
topcu gibi konusuyor amcam aynı cumleler ikisininde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Güleyim mi ağlayayım mı sizin yorumunuza anlamadım. Ryan Air'in rakibi THY ha?:)) Vay be! Doğru haklısınız, THY hatta daha çok çalışıyor Ryan Air'den maliyetlerini düşürmek için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Low cost carrier Ryanair'in karlılık ve servis seviesi bakımından tek rakibi THY'dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000