14 Eylül 2017, Perşembe 19:01:01

Çalışanlar Ryanair'e açtığı davayı kazandı

Avrupa Birliği Adalet Divanı İrlanda merkezli Ryanair havayolu şirketi çalışanlarının artık İrlanda iş hukukuna tabi olmak zorunda olmadığına hükmetti.
  • Ryanair, daha doğrusu Mick, BAA'yı defalarca dize getirmiş adamdır. AB Çocuk oyuncağı kalır, onun yanında.
  • Ryanair bunun altında kalmaz. Bu karar AB felsefesine aykırıdır. Mick, Çalışanları, çoğunlukla AB Hukuku'nun tanıdığı imkanlar doğrultusunda, Dublin'den işe alır. Mülakat ve işe alım sürecini oradan yönetir. Maaşları oradan öder. AB Anayasası referandumu sürecinde gazetelere EVET oyu kullann diye ilan vermiş şirkettir.
  • Ryanir idolümüz :) ayakta yolcu serbestisini getirecekler inşallah. İcao'ya baskısı devam etmekte

Belçika’nın Charlerois havaalananında çalışan alti Ryanair kabin personeli İrlandalı havayolu şirketine daha fazla güvence için kendi çalıştıkları ülkenin iş hukukuna tabi olmak için dava açmıştı.

Belçika mahkemesi bu soruyu Avrupa Birliği Adalet Divanı yöneltmişti.

AB mahkemesi 14 Eylül Perşembe günü verdiği kararında “isçinin en çok çalıştığı ülkenin iş hukukuna tabi olma hakkı olduğunu” belirtti.

Ryanair şirketi uçaklarının Irlanda kayıtlı olduğu için çalışanlarına Irlanda iş hukukuna göre sözleşme yapıyor.

Ryanair CEO’su Michael O’Leary bu kararın şirketin çalışma şeklini etkilemeyeceğini söylüyor: “Sonuçta, yaptığımız sözleşmeler yasaya uygun olarak yapılıyor, o yüzden İrlanda merkezli sözleşmeler devam edecek. Yani bizim için değişen bir şey yok.”

Ekonomik havayolu şirketi Ryanair bu sene 1 milyar 300 milyon euro kar elde ederek sektörün en çok gelir elde eden havayolu sirketi oldu. (euronews)

Çalışanlar Ryanair'e açtığı davayı kazandı

Yorumlar

Uçaklar - 2 ~ 7 yıl önce
Ryanair, daha doğrusu Mick, BAA'yı defalarca dize getirmiş adamdır. AB Çocuk oyuncağı kalır, onun yanında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçaklar ~ 7 yıl önce
Ryanair bunun altında kalmaz. Bu karar AB felsefesine aykırıdır. Mick, Çalışanları, çoğunlukla AB Hukuku'nun tanıdığı imkanlar doğrultusunda, Dublin'den işe alır. Mülakat ve işe alım sürecini oradan yönetir. Maaşları oradan öder. AB Anayasası referandumu sürecinde gazetelere EVET oyu kullann diye ilan vermiş şirkettir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ryanairin ayaktaki yolcusu ~ 7 yıl önce
Ryanir idolümüz :) ayakta yolcu serbestisini getirecekler inşallah. İcao'ya baskısı devam etmekte

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000