02 Mart 2017, Perşembe 09:17:44

Yılın küresel hava kargo taşıyıcısı Qatar oldu

Qatar Airways Cargo, Afrika’da iki yılda bir düzenlenen hava kargo taşımacılığı sektörüne ait ticaret fuarı ve konferansı olan ve Air Cargo Africa’nın bir parçası olarak, geçtiğimiz hafta The Barnyard Theatre’da (Johannesburg) yapılan büyük galada “Yılın Küresel Hava Kargo Taşıyıcısı” ödülünü aldı.
  • thy'nin fetocu kargo şef,müdür ve başkan yardımcıları qatar'ın aldığı ödül konusunda ne düşünüyorlar acaba ?
  • Arap ne taşımış? Hurma mı? Haber değil arap reklamı bu. Bıktık kardeşim bıktık
  • Aşağıda yazdıklarımı bir vesile ile geçenlerde de yazmıştım ancak yayımlamaya editörün yüreği elvermedi bakalım şimdi nasıl davranacak. Olay geçen yıl oldu. Doha'dan kalkan B-777 kargo uçağında çok pahalı ve lüks bir araba var ve Asya'da biryerlere götürülüyor. Qatar Havayolları şirket usulleri gereği kargo uçaklarında teknisyen ve load master uçurmuyor. Neyse uçak seyir irtifasını aldıktan sonra kaptan arabaya bakmak için aşağıya iniyor atabayı inceliyor bir de arabanın içine bakamak için arabaya binip kapıyı kapatıyor her ne oluyorsa o anda oluyor ve araba kendi kendini kilitliyor. Kokpitte 2 nci pilot kaptan uzun süre gelmeyince telaşlanıyor ve o da kokpiti terk edip aşağıya iniyor kaptana bakıyor sağ, çıkartmaya çalışıyor başaramıyor kokpite geri dönüyor acil durum rapor edip uygun bir meydana iniyor. Ancak B-777 uçağı yaklaşık 5-10 dakika kakpitte kimse olmadan uçuyor. Bu olay hiçbir medya organında yer almadı veya yer alması engellendi. ŞİMDİ SORU ŞU SİZ OLSAYDINIZ BÖYLE BİR ŞİRKETE ÖDÜL VERİRMİYDİNİZ DAHA ÖNEMLİSİ BURNUNDAN KIL ALDIRMAYAN KAPTAN VE YÖNETİCİLER İÇİN NEKER YAPARDINIZ .....
  • Basari, ona inanan amator ruhlu profesyonellerin isidir... Calisir, taviz vermez, vazgecmezsin, karsinda engel olarak duranlarin yanina oturup iknaya calismaz yolundan ceker arkada birakirsin. Sonra da Qatar Airways olursun...
  • Reklamı bırakın. Bu odul torenınde TK ödül almamış mı ? Biraz araştırın ısmarlama reklam haber yapmayın.
  • Ele varda bize yokmi şaka bir tarafa hava taşımacılığında körfez Asya ülkeleri son yıllarda büyük başarılar sağladılar kargo yolcu alanlarında hem filolarını yenilediler ve tüm dünyanın dikkatin çekiyorlar Qatar Enirates Etihad Asya ülkelerinde Thai Singapur Qantas Eva Malezya gerçekten başarılılar

Qatar Airways Cargo, Afrika’da iki yılda bir düzenlenen hava kargo taşımacılığı sektörüne ait ticaret fuarı ve konferansı olan ve Air Cargo Africa’nın bir parçası olarak, geçtiğimiz hafta The Barnyard Theatre’da (Johannesburg) yapılan büyük galada “Yılın Küresel Hava Kargo Taşıyıcısı” ödülünü aldı.

Bu ödül, Qatar Airways Cargo’nun hava kargo taşımacılığı sektöründeki başarısının takdir edildiğinin önemli bir göstergesi. Ödül duyuruları yapılmadan önce gerçekleştirilen çevrimiçi oylama ile STAT Times okuyucuları tarafından Yılın Küresel Hava Kargo Taşıyıcısı seçilen Qatar Airways Cargo, bu ödül kategorisindeki ilk beş aday arasında en yüksek okuyucu oyunu alarak öne çıktı.

Bu önemli başarı hakkında konuşan Qatar Airways Kıdemli Kargo Müdürü Mr. Ulrich Ogiermann: “Fiyatlar, Güvenilirlik ve İlişkiyi simgeleyen ‘Üç R’ yaklaşımı işletmemizin temelini oluşturuyor. Markamıza ve hizmetlerimize güvendikleri için müşterilerimize minnettarız ve hepsine teşekkür ediyoruz. 2003 yılında üç adet kargo uçağı ile yola çıktığımızdan beri, IATA’nın uluslararası FTK (yük-ton-kilometre) derecelendirmesinde bugün bulunduğumuz üçüncü sıradaki konuma ulaşana kadar uzun bir yol kat ettik. Bu ödül, Qatar Airways Cargo’nun, ‘ilk önce müşteri ve hizmet mükemmelliği’ sloganına uygun şekilde yaşamamızı sağlamak amacıyla çabalayan her bir çalışanına gitsin.” dedi.

Hak ettiği bu başarı nedeniyle Qatar Airways Cargo’yu tebrik eden STAT Media Group Başkanı ve Kurucusu Mr. R.K. Patra ise: “Bu zafer hava kargo taşıyıcısının sektörü sürekli üst düzeyde hizmet sunmadaki gayretinin ve bu konuya önem verdiğinin bir kanıtı.” dedi.

Uçtan uca işletme süreçlerindeki verimliliği artırmak amacıyla, Kargo Rezervasyon Operasyon, Muhasebe ve Yönetim Bilgi Sistemi’nin (CROAMIS) müşterilerin beğenisine sunulması ile birlikte sistemlerini ve süreçlerini otomatikleştirmeye büyük oranda yatırım yapan Qatar Airways Cargo, aynı zamanda, tüm dünyadaki müşterilerinin ulaşılan her lojistik hedefi ile ilgili gerçek zamanlı verilere ve güncellemelere anında kolay ve uygun bir şekilde erişmelerine olanak sağlamak amacıyla, CROAMIS ile bağlantılı olan ilk mobil uygulaması QR Cargo’yu da piyasaya sürdü. Web tabanlı çevrimiçi hizmetlerin başlaması müşterilerin rezervasyonlarını ve işletmelerini Qatar Airways Cargo ile çevrimiçi bir şekilde yönetmeye teşvik ediyor.     
 
2014 yılında açılan Doha Hamad Uluslararası Havalimanı’ndaki (HIA) son teknoloji merkezimiz yılda 1,4 milyon ton kargo taşıma kapasitesine sahip. 292,000 metrekarelik kargo kompleksi alanının farmasötikler, çabuk bozulabilen gıda maddeleri, tehlikeli maddeler, değerli mallar için ayrı bölümler ve 4,200 metre karelik bir canlı hayvan tesisi var.

Havayolu şirketi, Doha’daki merkezinde ikinci ve daha büyük bir kargo terminali inşa etmeyi planlıyor. 110,000 metre karelik yeni çift katlı tesis, yılda üç milyon ton kargo taşıma kapasitesine sahip ve böylece toplam kapasite yılda 4,4 milyon tona çıkıyor. Yeni terminal planı Qatar Airways Cargo'nun gelecek için büyüme ve genişleme taahhüdünü ve mevcut olan son teknoloji tesisin sunduğu hizmet kalitesini artırarak hava kargo taşıyıcısının bir başka ligde konumlandırılmasını vurguluyor.

Yılın küresel hava kargo taşıyıcısı Qatar oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

qr cargo ~ 7 yıl önce
thy'nin fetocu kargo şef,müdür ve başkan yardımcıları qatar'ın aldığı ödül konusunda ne düşünüyorlar acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargorap ~ 7 yıl önce
Arap ne taşımış? Hurma mı? Haber değil arap reklamı bu. Bıktık kardeşim bıktık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Arap deyince sadece aklına sadece hurma gelecek kadar sığ görüşlüsün.
Kargorap ~ 7 yıl önce
Arap deyince akla başka ne gelecek ki? Ya hurma gelir ya da istenmeyen turist. Düşünce sığ ama doğru açıkçası
Misafir ~ 7 yıl önce
Aşağıda yazdıklarımı bir vesile ile geçenlerde de yazmıştım ancak yayımlamaya editörün yüreği elvermedi bakalım şimdi nasıl davranacak. Olay geçen yıl oldu. Doha'dan kalkan B-777 kargo uçağında çok pahalı ve lüks bir araba var ve Asya'da biryerlere götürülüyor. Qatar Havayolları şirket usulleri gereği kargo uçaklarında teknisyen ve load master uçurmuyor. Neyse uçak seyir irtifasını aldıktan sonra kaptan arabaya bakmak için aşağıya iniyor atabayı inceliyor bir de arabanın içine bakamak için arabaya binip kapıyı kapatıyor her ne oluyorsa o anda oluyor ve araba kendi kendini kilitliyor. Kokpitte 2 nci pilot kaptan uzun süre gelmeyince telaşlanıyor ve o da kokpiti terk edip aşağıya iniyor kaptana bakıyor sağ, çıkartmaya çalışıyor başaramıyor kokpite geri dönüyor acil durum rapor edip uygun bir meydana iniyor. Ancak B-777 uçağı yaklaşık 5-10 dakika kakpitte kimse olmadan uçuyor. Bu olay hiçbir medya organında yer almadı veya yer alması engellendi. ŞİMDİ SORU ŞU SİZ OLSAYDINIZ BÖYLE BİR ŞİRKETE ÖDÜL VERİRMİYDİNİZ DAHA ÖNEMLİSİ BURNUNDAN KIL ALDIRMAYAN KAPTAN VE YÖNETİCİLER İÇİN NEKER YAPARDINIZ .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salsa salla ~ 7 yıl önce
Asagi iniyor demek 777 kargo ucaginda . Dunyadan haberin yok kardesim.
? ~ 7 yıl önce
bu olay medyada hiçbir yerde yer almıyorsa sen nereden biliyorsun? şirket içinden biri sana anlattıysa sallamış olamaz mı? ya da senin sallamadığın ne malum ?
Misafir ~ 7 yıl önce
Senin ne kadar dünyadan haberin var. Bir kargo uçağının içini gördün mü acaba?
Tevfik ~ 7 yıl önce
Basari, ona inanan amator ruhlu profesyonellerin isidir... Calisir, taviz vermez, vazgecmezsin, karsinda engel olarak duranlarin yanina oturup iknaya calismaz yolundan ceker arkada birakirsin. Sonra da Qatar Airways olursun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Qr ~ 7 yıl önce
Reklamı bırakın. Bu odul torenınde TK ödül almamış mı ? Biraz araştırın ısmarlama reklam haber yapmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Feyzo ~ 7 yıl önce
Ele varda bize yokmi şaka bir tarafa hava taşımacılığında körfez Asya ülkeleri son yıllarda büyük başarılar sağladılar kargo yolcu alanlarında hem filolarını yenilediler ve tüm dünyanın dikkatin çekiyorlar Qatar Enirates Etihad Asya ülkelerinde Thai Singapur Qantas Eva Malezya gerçekten başarılılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000