24 Temmuz 2009, Cuma 13:08:51

Qatar Havayolları iptal yoluna gidiyor

Boeing 787 Dreamliner'de yaşanan gecikme Katar Havayolları'nın 30 adetlik siparişini iptal noktasına getirdi...
  • Sadece nüfus kağıdında islam yazmakla müslüman olunmadığı gösteren yorumlarda bulunuyorsunuz.
  • Arapta para bitti galiba. Meraklıları da aşağıda atıp tutuyor. Gitsenize arapların yanına. Ne işiniz var buralarda
  • Havaciliga ve havayollarina bile din, milliyet ekseni uzerinden bakiyorsun ve degerlendiriyorsun. Artik buna soylenecek laf mi olur. Kendini asmissin yine laleli Lions bey.
  • İsabet olmuş. ABD malı uçaklardan vazgeçilmesi kesinlikle çok doğru ve yerinde bir karar. QatarAirways'i tebrik etmek lazım. THY, Qatar, Emirates, Etihad, Saudia, GulfAir ve AirArabia gibi güzide firmaların, Allah başarıların devamlı kılsın...

Katar Havayolları, Amerikalı uçak üreticisi Boeing’in yeni nesil uçağı 787 Dreamliner için verdiği 30 adetlik siparişi iptal edebileceğini açıkladı. 787’nin ilk uçuşunun ertelenmesi, programdaki gecikmeler ve olası teslim tarihinin uzaması üzerine Katar Havayolları CEO’su Akbar Al Baker, Boeing yetkilileri ile görüşecek. Katar Havayolları CEO’su, görüşme talebinin Boeing’den geldiğini ve toplantıda 787 test programındaki gecikmeleri ve alacakları 787’nin erken teslimi ile ilgili konuları konuşacaklarını söyledi.

Program 2 yıl gecikti
Daha önce yapılan planlamaya göre Katar Havayolları, ilk 787 uçağını 2010 yılında alacaktı. Ancak Dreamliner’ın programında meydana gelen 2 yıllık gecikme Katar’a yapılacak teslimatın da ertelenmesine yol açtı. 787’nin teslim tarihinin çok geciktiğine vurgu yapan Al Baker, “Airbus’ın yeni nesil jeti A350 için de büyük siparişimiz var. 787 için verilen tarih A350’nin teslim tarihi ile aynı olabilir ve A350 ile 787 birbirine çok benzer uçaklar. Eğer 787’nin teslimi gecikirse aynı görevi yapacak iki farklı uçağı neden alalım” şeklinde konuştu.

A350’ler 2013’te teslim alınacak
Katar Havayolları’nın 30’u opsiyonlu 30’u kesin 60 adet Boeing 787 Dreamliner siparişi ve 100 adet Airbus A350 siparişi bulunuyor. Katar Havayolları filosundaki orta menzilli A330’ları 787’lerle değiştirip uzun menzilli uçuş sayısını arttırmayı planlıyor. Filoya katılacak A350’ler de uzun menzilli uçuşlarda kullanılabiliyor ancak Katar filosuna katacağı 787’ler ile kapasite artışı da amaçlıyor. Al Baker, “Eğer her şey planlandığı gibi olursa A350’leri 2013’ün ilk çeyreğinde alacağımızı düşünüyorum. Belki bir altı aylık gecikme olabilir ama Airbus’ın, Boeing’in yaptığı hataları tekrarlamayacağına ve A350’leri vaktinde teslim edeceğine inanıyorum” dedi.

Habertürk

Qatar Havayolları iptal yoluna gidiyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Sadece nüfus kağıdında islam yazmakla müslüman olunmadığı gösteren yorumlarda bulunuyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arapta para bitti galiba. Meraklıları da aşağıda atıp tutuyor. Gitsenize arapların yanına. Ne işiniz var buralarda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Havaciliga ve havayollarina bile din, milliyet ekseni uzerinden bakiyorsun ve degerlendiriyorsun. Artik buna soylenecek laf mi olur. Kendini asmissin yine laleli Lions bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İsabet olmuş. ABD malı uçaklardan vazgeçilmesi kesinlikle çok doğru ve yerinde bir karar. QatarAirways'i tebrik etmek lazım. THY, Qatar, Emirates, Etihad, Saudia, GulfAir ve AirArabia gibi güzide firmaların, Allah başarıların devamlı kılsın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000