14 Mart 2021, Pazar 08:50:41

Qatar Airways'te dijital pasaport dönemi

11 Mart'tan itibaren, havayolunun Doha - İstanbul rotasında seyahat etmeyi planlayan yolcular, daha güvenli ve temassız bir deneyim sunan dijital platformu denemeye başladı.
  • Arap yine bir şeyler bulmuş Türkiyede deneme tahtası olmuş

11 Mart'tan itibaren, havayolunun Doha - İstanbul rotasında seyahat etmeyi planlayan yolcular, daha güvenli ve temassız bir deneyim sunan dijital platformu denemeye başladı.

Travel Pass, IATA ile yakın işbirliği içinde olan ödüllü taşıyıcının uluslararası seyahatin iyileşmesini destekleme taahhüdünün en son örneği.

Qatar Airways, 11 Mart itibarıyla Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ile iş birliği içerisinde yeni IATA Travel Pass 'Dijital Pasaport' mobil uygulamasının denemelerine başlayan Orta Doğu'daki ilk havayolu oldu.

Ödüllü havayolunun Doha - İstanbul rotasında seyahat eden yolcular, havayolunun daha temassız ve güvenli bir seyahat deneyimi sunma vizyonunda önemli bir rol oynayacağı düşünülen "Dijital Pasaport" uygulamasını ilk deneyimleyen grup olacak.

IATA Travel Pass, yolcuların gidecekleri ülkelerdeki COVID-19 sağlık düzenlemeleri hakkında güncel bilgiler almalarını ve seyahate uygun olduklarını doğrulamak için COVID-19 test sonuçlarının havayollarıyla paylaşılmasını da sağlıyor.

Qatar Airways CEO’su Akbar Al Baker: “Güvenlik, yenilikçilik ve müşteri deneyiminde dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinden birisi olarak, yolcularmızın her zaman sorunsuz bir şekilde seyahat etmelerine yardımcı olacak dijital çözümler sunma konusunda sektörün en sağlam oyuncusu olmaya devam edeceğiz.Güçlü veri gizliliği uyumluluğu, uzun süredir devam eden ve sürekli değişen ülke giriş kuralları göz önüne alındığında uçtan uca bir çözüm sunma yeteneği ile IATA Travel Pass'ın sektörün sorunlarına en güvenilir ve yenilikçi çözüm olduğuna inanıyoruz. Orta Doğu'da bu teknolojiyi deneyen ilk havayolu şirketi olmaktan ve dünyada bu platformu deneyen havayolları arasında ön saflarda yer almaktan gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

IATA Genel Müdürü ve CEO'su Alexandre de Juniac şunları söyledi: “Qatar Airways'in IATA Travel Pass entegrasyonu küresel seyahati yeniden canlandırma yolunda önemli bir kilometre taşıdır. Hükümetler, seyahat edebilmek için test veya aşı sertifikaları talep ediyor, IATA seyahat uygulaması yolcuların kimlik bilgilerini güvenli ve kolay bir şekilde yönetmelerine yardımcı oluyor. IATA Travel Pass kullanan tüm yolcular, verilerinin korunduğundan emin olabilir. Hükümetler ‘Seyahat etmeye uygun’ ibaresini gördüklerinde gerçek ve doğrulanmış bir kimlik bilgisi olduğuna güvenebilirler."

Qatar Airways'te dijital pasaport dönemi

Yorumlar

Arap ~ 3 yıl önce
Arap yine bir şeyler bulmuş Türkiyede deneme tahtası olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000