08 Mayıs 2009, Cuma 08:26:49

Qatar Airways'den 1 milyar dolarlık yatırım

Qatar Airways, mevcut ekonomik iklime rağmen büyüme konusundaki uzun vadeli kararlılığını yatırımlarla gösteriyor.
  • Doğru en kaliteli THY. En az bakımla , bu firmalar arasında en sorunlu,sık sık arıza ve rezillikleri ile gündeme gelen firma.
  • Yakışır Qatar'a. THY, Emirates, Qatar ve Etihad gibi kaliteli şirketlerin daha nice başarılarını görmek dileğiyle...

Qatar Airways, mevcut ekonomik iklime rağmen büyüme konusundaki uzun vadeli kararlılığını, yeni uçaklar, rotalar, altyapı ve karbon emisyonlarını azaltacak aralıksız çevresel çalışmalara yönelik sürekli yatırımlarla gösterdiğini bildirdi.

Qatar Airways'den yapılan açıklamaya göre, önümüzdeki 10 ay içinde Hindistan, Avustralya ve Avrupa'ya yapılması planlanan altı yeni rotayla, ortalama olarak filosuna her ay yeni bir uçak ekleyen Qatar Airways, seçkin Premium Terminalin genişletilmesi de dahil olmak üzere Doha Uluslararası Havaalanı'ndaki tesislere 1 milyar dolarlık yatırım yapıyor ve hızla ilerlemeye devam ediyor.

Qatar Airways bugün, Orta Doğu'nun Aviation Global Deal (AGD) Group'a katılan ilk ve tek havayolu olduğunu açıkladı. AGD Group uçakların oluşturduğu emisyonların önüne geçmek için global bir politika geliştirmeye yardım etmek amacı güden az sayıdaki havayolundan oluşan sektör çapında bir kuruluştur.

Havayolunun 68 uçaklık filosu 2013 yılı itibariyle 110'u aşacak ve önümüzdeki beş yıl içinde rota sayısı da 84'ten 120'ye çıkacak. Firmanın uzun vadede 40 milyar dolardan fazla değeri bulunan 200'den fazla uçak siparişi bulunuyor.

Qatar Airways Yönetim Kurulu Başkanı Akbar Al Baker mevcut ekonomik iklime rağmen global turizm sektörünün hareketli olduğunu ve Orta Doğu havacılık sektörünün artan kapasite ve yolcu sayısıyla kayda değer büyüme gösteren tek sektör olduğunu söyledi.

''Mevcut ekonomik ortamda global havacılık endüstrisinin durumu ve küresel sağlıkla ilgili endişeler oldukça anlaşılır," dedi Al Baker, bugün Dubai'deki Arabian Trade Market'in açılış gününde gerçekleşen basın toplantısında ''Ancak dünyada olan biten hiçbirşey büyüme planlarımızı etkileyemeyecek. Büyüme konusunda kararlıyız ve kararlı kalacağız ve tüm açılımlarımız program dahilinde gerçekleşiyor' dedi.

''Açılımımız büyük bir hızla büyüyor. Gelecekte ortalama olarak her ay filomuza yeni bir uçak eklenecek ki bu inanılmaz bir başarıdır, ayrıca global ağımıza yeni rotalar ekliyoruz, bu nedenle havaalanının altyapısının bununla başa çıkabilmek için geliştirilmesi gerekiyor, Seçkin Terminalimizde oturma kapasitesini genişletiyor ve yeni bir aktarma terminali oluşturuyoruz.''

Önümüzdeki 10 ay içinde Qatar Airways büyümeye devam eden rotasına altı yeni rota daha ekliyor - Hindistan'da Goa ve Amritsar'a, Avustralya Down Under'a ilk girişini yaparak Sydney ve Melbourne'a ve Avrupa'da iki başka şehire daha uçuşlar düzenleyecek.

''Hindistan her zaman en önemli rotalarımızdan biri olmuştur ve bizler dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden birisiyle kültürel ve ekonomik bağlarımızı güçlendirmekten memnuniyet duyuyoruz''dedi Al Baker ve önceden beri Hindistan üzerine dokuz hedefe uçtuklarını vurguladı.
''Hindistan'ın potansiyel bir global güç merkezi olma yolundaki büyümesi, Qatar'ın ekonomik kanatlarını daha da genişletme arzusu doğrultusunda Hindistan ile hava bağlantılarının güçlendirilmesi açısından oldukça önemli bir gelişmedir.''

''Sydney ve Melbourne rotalarının eklenmesiyle beraber Avustralya pazarına giriş yaptığımız ve Avrupa'daki varlığımızı iki yeni rotayla genişlettiğimiz için çok heyecanlıyız.''

Al Baker ayrıca büyümenin sağlanması için mevcut havaalanının altyapısının genişletilmesinin çok önemli olduğunu ve iki yıl içerisinde Yeni Doha Uluslararası Havaalanının açılmasının ardından bir dizi yeni girişimlerin daha olacağını söyledi.

Doha Uluslararası Havaalanında 60 dakikadan az uçuş bağlantısı olan yolcular için doğu apronunda yeni bir aktarma tesisi açılacak. Şu anda tüm yolcular varışlar, aktarmalar ve kalkışlar için ana terminali kullanıyor, ki bu da sıkı bağlantıları olan yolcular için zaman sıkıntısı yaratıyor. Doğu apronundaki park peronlarının sayısı 16'ya çıkarıldı, ana aprondaki park peronları sayısı da 16'dan 23'e çıkmış oldu.

Bunun yanı sıra First ve Business Class yolcuları tarafından kullanılan Qatar Airways'in üstün Premium Terminali'ndeki oturma alanı, önümüzdeki ay özel Business Class bölmesine yapılacak iyileştirmelerin ardından yüzde 80 oranında genişletilecek.

Premium Terminal'e yeni bir araç yan girişi açıldı. Birinci kat Business Class bekleme salonunda yüzde 80'lik bir genişletme yapılarak 250 olan koltuk sayısı 320'ye yükseltildi, ayrıca daha fazla duş odası, açık büfe ve yemek alanları da oluşturuldu. Gümrüksüz alan ise parfümden kozmetiğe, elektronikten giyime çok çeşitli ve üstün kaliteye sahip ürünlerin satışı için neredeyse iki katına çıkarıldı.

Al Baker piyasa koşullarına göre havayolunun kapasitesini gerek duyulduğunda kolaylıkla değiştirebildiğini anlattı.

Mart ayından beri Qatar Airways Doha ile Houston arasında yeni bir günlük aktarmasız rotaya başladı ve Cenevre, Lagos, Manila ve Muscat da dahil olmak üzere uluslararası ağındaki hedeflerinin sıklığını artırdı.
1 Haziran'dan itibaren Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'a düzenlenen uçuşlar haftada yediden 10'a çıkarılacak, Cezayir'e haftada dört kez yapılan uçuşlar 1 Ekim'den itibaren haftada altıya çıkarılacak ve 5 Ekim'den itibaren Tunus'a haftada dört kez yapılan uçuşlar ise beşe çıkarılacak.

''Tamamen esnek ve gereksinim duyuldukça kapasitesini genişletebilen genç ve modern bir uçak filosu işletiyoruz ve daha fazla uçak aldıkça uçuş sıklıklarını artırabiliyoruz, ayrıca ağımıza yeni rotaları dahil edebiliyoruz. Bu yıl bizim için rotalarda ve sıklıklarda durmaksızın büyüme yaşanan bir yıl oluyor.''

Qatar Airways'den 1 milyar dolarlık yatırım

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Doğru en kaliteli THY. En az bakımla , bu firmalar arasında en sorunlu,sık sık arıza ve rezillikleri ile gündeme gelen firma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yakışır Qatar'a. THY, Emirates, Qatar ve Etihad gibi kaliteli şirketlerin daha nice başarılarını görmek dileğiyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000