20 Ağustos 2021, Cuma 09:40:18

Qatar Airways pilot maaşlarında pandemi öncesine dönüyor

Qatar'ın ulusal hava yolu Qatar Airways, pilot maaşlarının pandemi öncesi seviyeye döneceğini duyurdu.
  • Yerde tek bir uçak kalmadı. Hepsi havada ve dolu uçuyor. Bay Aycı maaşları eski haline getirmekten korkuyormuş olur da Eylül Ekim ayları koronada yine pik yaparsa diye. Kardeşim tatile giden aşı olmayan maske takmayan sorumsuzların ceremesini biz niye çekelim. Bizler canla başla ve eskisinden daha fazla uçarken hayatlarının tadını pandemi önlemlerine karşı çıkan, lebalep kongreler yapan insanlar nedeniyle neden mağdur olalım.? Bir diğer söylenti de bu maaşların 2023 e kadar düzelmeyeceği yönünde. 2023 te hala THY nin başında olacaklarını düşünenlere tek bir sözümüz var: HAYAL GÜZELDİR
  • Diyen bir 777 kaslı kaptan nickiyle yazan bi akıllı vardı yok bir arastırın orayı diyen o zaman yazıyordun şimdide yazsana buraya sen tk da tam maaşını bekle belki 2 seneye alırsın
  • Adamlar maaşları eski seviyeye getireli çok oldu.. bu sadece saatlik uçuş harcırahından yapılan kesintinin geri verilme haberi. Ha bir de senelik yapılan zamlar da eskisi gibi devam edecek diyor. Yani demem o ki Qatar pilotları eski maaşlarına yakın bir maaşı almaya başlayalı 3-4 ay oldu, biz de burda 90 saat uçup dolar bazında 3'te 1 maaşa razı oluyoruz. Yaşı 45'in altında olan tüm pilot arkadaşlarım, şimdiden ATPL sorularına çalışın, simulatorlerde zaman artarsa bol bol pratik yapın, İngilizce videolar izleyin kulağınızı doldurun, orada ucan tanidiklariniz varsa temas halinde olun, işe alımlarda neler soruluyor öğrenin. Bizim yaşımız geçti bu saatten sonra bı yere kipirdayamayiz ama siz büyük düşünün kaçın kurtarın kendinizi. Oradaki gururumuz olun.
  • QR’da eski personelden maas kesintisi yapilmiyordu zaten. Yazinin sonunu okursaniz, eskiden QR’da calisip ayrilmis sonra tekrar ise alinmis ve ise yeni alinmis pilotlarin maasinin da normale dondugunden bahsediyor. En sonunda da, sirket politikasi geregi yillik maas artislarininda tum pilotlara yansitildigini soyluyor.
  • Adam maaş düşünürse, nereye gideyim, hangi şirkette çalışayım düşünürse veya ek iş yapmaya çalışırsa; yanlış piste de iner taksi yolundan da kalkar hatta taksi yolundan kalkmaya çalıştığını anlamaz bile.
  • Eski maaşa geri dönen Astar, Emirates,pgs, SunExpress,corendon... %8 kesinti ile uçan British, %10 kesintiye ayda sadece iki uçuş yapıp uçuşları kendileri secebilen Lufthansa ve benzin ile pazar kesintilerini de sayarsak %50 den fazla maaş kesintisi olan kabin kokpit ekibiyle THY.soyleyeceklerim bu kadar
  • Bekleyin bizi mülakatlar için; THY fo lari olarak 5 tane 777 ye ancak sigariz bu gidişle
  • Biz de sizin 1/4 maaşınıza burda 90 saat uçuyoruz, dar gövdeler her gün mesaide, geniş gövdeler de crew rest’siz uçakla 24 saat mesai yapıyor. Yeri geliyor 3 bacak 4 bacak ER yapıyor, pass dönüyor 30 saat mesai yapıyoruz. SHGM’den her türlü müsade, istisna alındı, kanun nizam hak hukuk kalmadı, emniyet kalmadı. Herkes yorgun herkes uykusuz. Sizin 4te 1 maaşınıza... Kısaca qatar’dan kaçarsanız TK’ya kaçmayın, en azından paranızı alıyorsunuz.
  • THY ve TGS yöneticileri bu haberi görmezler KÖR taklidi yaparlar.
  • Pilotlari el ustunde tutar. Kabine ise hakettigini verir. Thy tam tersine

Qatar'ın ulusal hava yolu Qatar Airways, pilot maaşlarının pandemi öncesi seviyeye döneceğini duyurdu.

Covid-19 salgının başlamasının ardından büyük bir kriz yaşayan havacılık sektör toparlanma evresine girmeye başladı. Pandemi sürecinde uçuş ekiplerinin maaşlarında kesintiye giden Qatar Airways, 1 Eylül itibarıyla eski maaşlara dönüyor.

Qatar Airways CEO'su Al Baker imzasıyla yayınlanan bildiride pilot maaşlarının 1 Eylül itibarıyla maaşların pandemi öncesine döneceği ve yeni istihdamlar oluşturulacağını duyuruldu.

Qatar Airways pilot maaşlarında pandemi öncesine dönüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (89)

İşin aslı ~ 3 yıl önce
Yerde tek bir uçak kalmadı. Hepsi havada ve dolu uçuyor. Bay Aycı maaşları eski haline getirmekten korkuyormuş olur da Eylül Ekim ayları koronada yine pik yaparsa diye. Kardeşim tatile giden aşı olmayan maske takmayan sorumsuzların ceremesini biz niye çekelim. Bizler canla başla ve eskisinden daha fazla uçarken hayatlarının tadını pandemi önlemlerine karşı çıkan, lebalep kongreler yapan insanlar nedeniyle neden mağdur olalım.? Bir diğer söylenti de bu maaşların 2023 e kadar düzelmeyeceği yönünde. 2023 te hala THY nin başında olacaklarını düşünenlere tek bir sözümüz var: HAYAL GÜZELDİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Qatara kotu ~ 3 yıl önce
Diyen bir 777 kaslı kaptan nickiyle yazan bi akıllı vardı yok bir arastırın orayı diyen o zaman yazıyordun şimdide yazsana buraya sen tk da tam maaşını bekle belki 2 seneye alırsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evac ~ 3 yıl önce
Adamlar maaşları eski seviyeye getireli çok oldu.. bu sadece saatlik uçuş harcırahından yapılan kesintinin geri verilme haberi. Ha bir de senelik yapılan zamlar da eskisi gibi devam edecek diyor. Yani demem o ki Qatar pilotları eski maaşlarına yakın bir maaşı almaya başlayalı 3-4 ay oldu, biz de burda 90 saat uçup dolar bazında 3'te 1 maaşa razı oluyoruz. Yaşı 45'in altında olan tüm pilot arkadaşlarım, şimdiden ATPL sorularına çalışın, simulatorlerde zaman artarsa bol bol pratik yapın, İngilizce videolar izleyin kulağınızı doldurun, orada ucan tanidiklariniz varsa temas halinde olun, işe alımlarda neler soruluyor öğrenin. Bizim yaşımız geçti bu saatten sonra bı yere kipirdayamayiz ama siz büyük düşünün kaçın kurtarın kendinizi. Oradaki gururumuz olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
QR maas kesintisi ~ 3 yıl önce
QR’da eski personelden maas kesintisi yapilmiyordu zaten. Yazinin sonunu okursaniz, eskiden QR’da calisip ayrilmis sonra tekrar ise alinmis ve ise yeni alinmis pilotlarin maasinin da normale dondugunden bahsediyor. En sonunda da, sirket politikasi geregi yillik maas artislarininda tum pilotlara yansitildigini soyluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
77 kazlı fo ~ 3 yıl önce
Adam maaş düşünürse, nereye gideyim, hangi şirkette çalışayım düşünürse veya ek iş yapmaya çalışırsa; yanlış piste de iner taksi yolundan da kalkar hatta taksi yolundan kalkmaya çalıştığını anlamaz bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin amiri ~ 3 yıl önce
Eski maaşa geri dönen Astar, Emirates,pgs, SunExpress,corendon... %8 kesinti ile uçan British, %10 kesintiye ayda sadece iki uçuş yapıp uçuşları kendileri secebilen Lufthansa ve benzin ile pazar kesintilerini de sayarsak %50 den fazla maaş kesintisi olan kabin kokpit ekibiyle THY.soyleyeceklerim bu kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Qatar-Emirates ~ 3 yıl önce
Bekleyin bizi mülakatlar için; THY fo lari olarak 5 tane 777 ye ancak sigariz bu gidişle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 3 yıl önce
Biz de sizin 1/4 maaşınıza burda 90 saat uçuyoruz, dar gövdeler her gün mesaide, geniş gövdeler de crew rest’siz uçakla 24 saat mesai yapıyor. Yeri geliyor 3 bacak 4 bacak ER yapıyor, pass dönüyor 30 saat mesai yapıyoruz. SHGM’den her türlü müsade, istisna alındı, kanun nizam hak hukuk kalmadı, emniyet kalmadı. Herkes yorgun herkes uykusuz. Sizin 4te 1 maaşınıza... Kısaca qatar’dan kaçarsanız TK’ya kaçmayın, en azından paranızı alıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KÖR ~ 3 yıl önce
THY ve TGS yöneticileri bu haberi görmezler KÖR taklidi yaparlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt. ~ 3 yıl önce
Kör olsa duyar... Bunlar ölü taklidi yapar...
Görmek istemiyor ~ 3 yıl önce
Bu yönetim 3 maymunu iyi oynuyor heee
Katar emirates ~ 3 yıl önce
Pilotlari el ustunde tutar. Kabine ise hakettigini verir. Thy tam tersine

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000