30 Temmuz 2009, Perşembe 18:02:53

Qatar Airways IATA komitesine seçildi

Qatar Airways; sektörle ilgili farklı konuları ele alan IATA’nın altı grubundan birisi olan Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin Çevre Komitesine (ENCOM) üye olarak seçildi.

Doha merkezli havayolu; bir dizi elit uluslararası havayolu şirketi ile birlikte çevresel hususlarda ilgili IATA kuruluşlarını bilgilendirecek ve çevreyle ilgili konularda IATA’da diğer üyelerle birlikte merkez noktası olarak görev yapacak.

Şirketler; ulaştıkları başarılara ve çevresel sürdürülebilirliğe yönelik yaptıkları katkılara göre seçildi.

Qatar Airways çevresel performansını geliştirmeye yönelik daima aktif bir rol oynaması ve alternatif yakıt arayışındaki liderliği nedeniyle bu önemli danışma komitesine seçilmiş olmaktan ve bu alanda attığı yenilikçi adımların farkedilmiş olmasından memnuniyet duyuyor.

İcra Kurulu Başkanı Akbar Al Baker şöyle konuşuyor: ‘’Qatar Airways; havacılık sektöründen kaynaklanan CO2 emisyonlarının azaltılması için çevresel ve ekonomik olarak sürdürülebilir global politika çerçevesi geliştirmek amacıyla uluslararası çalışmaları daima şekillendirmekte ve desteklemektedir.’’

‘’IATA’nın Çevre Komitesinin aktif bir üyesi olarak iklim değişimiyle savaşmak ve global emisyonları uluslararası hedeflere göre azaltmak konularında süregiden çevre tartışmalarına pozitif katkıda bulunma fırsatı yakalayacağız.’’

Üyelik süresi iki yıl, bu süre zarfında Qatar Airways komitede Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Çevre & Yakıt Optimizasyonu Üst Düzey Yöneticisi tarafından temsil edilecek.

Dünya hükümetleri bu yıl Aralık ayında Kopenhag’da iklim değişimi konusundaki yeni global tartışmayı müzakere etmek amacıyla toplanıyor, havacılık sektörü kaynaklı emisyonları azaltmaya yönelik olarak sektördeki konumunu geliştirmek için çalışan Qatar Airways’in IATA ENCOM üyeliği de tam bu zamana denk geldi.

Günümüzde havayolu sektörü; dünyanın karbon emisyonlarının sadece yüzde ikisinin oluşumundan sorumlu. Ancak yine de sektör; kurumsal sosyal sorumluluk (CSR) programını sürdürme ve çevreyi koruma yönündeki kararlılığının bir parçası olarak emisyon seviyelerini azaltmaya yönelik pozitif bir tutum gösteriyor.

Havayolunun Kurumsal Sosyal Sorumluluk programı olan ‘’The Oryx Flies Green’’den sorumlu olan Chris Schroeder şöyle konuşuyor: ‘’Dünyanın en hızlı büyüyen havayollarından birisi olarak final amacımız - karbonsuz büyümeyi gerçekleştirmek için şu anki en iyi sektör uygulamalarının da ötesine geçmemiz gerektiğinin ne denli önemli olduğunun farkındayız.

‘’Havacılık endüstrisi genel anlamda karbon izini azaltmak amacıyla durmaksızın çalışıyor. Şu anda ihtiyacımız olan şey; tek taraflı bir biçimde ve zorunlu olarak emisyon hacmi şemaları gerektirdiği için değil havacılık endüstrisi için global bir çözüm olarak gördüğümüz emisyon azaltma hedefimize yönelik uygulanabilir ölçümlerdir.’’

Qatar Airways’in ENCOM ile başlattığı ortaklığın ardından şirket geçtiğimiz günlerde IATA ile birlikte yeni bir girişime daha imza attı. Global bir karbon denge şeması oluşturuldu, buna göre yolcular dilerlerse çeşitli global çevre projelerine destek vermek için biletleri için ekstra ücret ödeyebilecekler. IATA sistemi şimdilerde uygulanıyor ve yakın gelecekte yolculara sunulmak üzere hazır olacak.

IATA’nın 120 ülkeden 230 havayolu şirketinden oluşan bir üye topluluğu var, ki bu dünyanın hava trafiğinin yüzde 93’ü anlamına geliyor.

Qatar Airways şimdilerde 69 Airbus ve Boeing uçaktan oluşan genç ve modern filosuyla dünyanın 82 kentine uçuşlar düzenliyor, ve bu rakam her geçen gün daha da artacak gibi görünüyor. Önümüzdeki beş yıl içinde şirketin uçak filosu 110’u aşacak ve rota ağı da 120’nin üzerine çıkacak.

Qatar Airways IATA komitesine seçildi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000