31 Ocak 2014, Cuma 09:28:07

KABİN EKİBİ TÜRK YOLCULARI UÇAKTAN ATTI!

Veli Çiftçi, eşi Melodi Çiftçi’yle birlikte iş seyahati için gittiği Hong Kong’tan dönerken havayolu görevlilerinden gördükleri kötü muamele yüzünden kabus dolu saatler yaşadıklarını söyledi.
  • yukarıda yapılan yorumlara bakıyorum da yok yolcu kesin bir şey yapmıştır yok bazı kitleler daha uçmaya hazır değiller gibi ukala ukala yazılar var. arkadaşlar herkes işini yapacak kraldan fazla kralcılık yapmayacak. ben bu hava yolu ile dört sefer uçtum iki sefer problem yaşadım ikisinde de yüzde yüz haklı olduğum halde şikayette bulunmadım keza thy da da çok sık olmasa da bazen sıkıntılar oluyor şikayet etmeye kalksak uçaklarda host hostes kalmaz
  • Ben bu havayolunda 6 yıl kabin memuru olarak uçtum. Yolcuyu haksız yere uçaktan hiç kimse indirmez, zaten buna hostes karar veremez, yer görevlileri ve kaptanla birlikte karar verilir. Kabin ekibine karşı oldukça katı davranan bir şirkettir. Yani kimse böyle bir şeye haksız yere asla cesaret etmez. Bu olayın ardından hem kaptan hem kabin amiri hem yer görevlileri detaylı raporlar yazar. Yolcunun Türk olduğunu da anlamamıştır. Özel bir garez yok bence. Koskoca havayolu sırf Türk diye 2 yolcusunu uçaktan atar mı? Mantıklı mı? Bu adamlar Hindistan'dan Bangladeş'ten amele taşıyor da onları atmıyorlar! Şirket prosedürü gereği her yolcunun biniş kartını göstermesi mecburidir. Kartsız yolcu uçağa alınmaz ve bu yüzden olay çıkartan çok yolcu olur. Başka havayollarında yok bu kural vs diyerek orada 300 yolcu almaya çalışan kabin ekibine çemkirir, bağırır çağırır. Bu tür yolcuları çok gördük, hem de çok.
  • Alnindan operim o ekibinnn
  • Bunu daha önce de duydum. Katar havayolları yer ve uçuş personeli Türk yolculara çok kötü muamele ediyormuş. Bu ilk olay değil. Karşılıklılık ilkesine göre hareket edip katar vatandaş ve uçuş personeline köpek muamelesi yapılmalıdır. Oradaki büyükelçilik hemen harekete geçmeli ve soruşturma açılmalı. Artık yeter bunların yaptığı.
  • Bu hikayede eksik birşeyler var gibi. Gerek Qatar gerekse Emirates de yıllardır uçuyorum ilk defa böyle birşey duydum. Bu havayolları Hintli, Pakistanlı çok yolcu taşır ve yolculara nasıl davranılacağını çok iyi bilirler. Muhakkak bizim vat andaşımız da uçak içinde pek yapılmaması gereken davranışlarda bulunmuştur.
  • Arkadasim. Pesini birakma. Elinde geleni yap Eger hakkini aramassan cok. Yazik edersin THY. Yollarindaki. Misafir perverligini. Orensinler. Oooooooo. Biz ne yocularla karsilastik boyle asla. Kaba. Davranmadik. Bizde Istanbulda. Onlarin yaptigi Saygisiliga. Karsilik vermek lazim. Orda Turk konsolosu yukmuydu THY. Burosundan. Yardi isteseydiniz. Ne ise gecmis. Olsun. Sozde kardesler. Boyle yapar iste. Ucak. Uzmani. Hawaii
  • Ben de cok sik ucuyorum bu sirketle.Ama simdiye kadar herhangi bir yanlislik,terslik,saygisizlik gormedim.Ama Turk yolcularinin ukala,cehalet dolu davranislarini cok gordum.Bu hikayeye ben de pek inanmadim. Tuncer
  • Qatar'in hostesleri cok saygisiz kesinlikle olmustur,ben cok sIk ucuyorum Doha'dan,3 yerde pass ve boarding kontrolu var,insan,artik bakmazlar diye atiyo cantanin icine.Bilip bilmeden kendi insanini suclamayin.Bulamamis olabilirler bir an,insanlik hali.
  • Pardon; Qatar nereden aldı 5 yıldızı? Hatırladım : Skytrax'dan! Ver parayı al yıldızı. Gidin de kontuarlarının önündeki yolcu kalitesini bir görün; dünyanın her yerinde görüntü aynı! Oradan da Swiss veya Lufthansa kontuarlarına geçin; kuyruk görebilirseniz tabii ki!
  • Anlayın işte THY nin değerini,bu arkadaşlar orayı Thy gibi sandıkları için bu olay yaşanmıştır.El oğlu affetmiyor işte...

Veli Çiftçi, eşi Melodi Çiftçi’yle birlikte iş seyahati için gittiği Hong Kong’tan dönerken havayolu görevlilerinden gördükleri kötü muamele yüzünden kabus dolu saatler yaşadıklarını söyledi.

İskenderunlu iş adamı Veli Çiftçi, Hong Kong ziyaretinden Türkiye’ye dönerken Qatar Havayolları’na ait uçakta bilet kontrolü sırasında yaşanan tartışmanın ardından, hostes tarafından uçaktan çıkartılarak saatlerce havaalanında bekletildiklerini ileri sürerek, olaya karışanlardan şikayetçi olacaklarını belirtti.

İskenderun’da bir teknoloji mağazasının sahibi olan Veli Çiftçi, eşi Melodi Çiftçi’yle birlikte iş seyahati için gittiği Hong Kong’tan dönerken havayolu görevlilerinden gördükleri kötü muamele yüzünden kabus dolu saatler yaşadıklarını söyledi. Hostese bileti göstermek isterken eşinin koridorda oyalandığı gerekçesiyle gerginlik yaşandığını belirten Çiftçi, "Bize adeta terörist muamelesi yaptılar. Bunu kabul edemiyorum" dedi. Çiftçi, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Qatar Havayolları ile 20.01.2014 Hong Kong - İstanbul Doha aktarmalı seyahatimde eşim ile birlikte İstanbul’a dönecektik. Tüm kontrollerden eşim ile birlikte geçtik ve uçağa bindik. Kabin içerisinde adını sonradan öğrendiğim hostes Aicha Ayada, eşimden biniş kartını göstermesini istedi. Eşim, biniş kartını çantasından çıkarmaya çalışırken ilerlememiz için arkamızdan seslenen diğer yolculara yer vermek istediğinde hostes akıl almaz bir tavırla eliyle önümüzü keserek ve yüksek sesle bağırarak; ’hayır uçağa binemezsiniz’ diyerek azarladı. Eşim çantasındaki bileti çıkarmaya çalıştığı esnada hostes tekrardan eşimi darp edercesine göğsüne sert bir darbe ile vurarak burada bekleyemeyeceğimizi yine aynı sertlikle bağırarak dile getirdi. Eşim biletini hostese verdiğinde ise hostes yine fütursuzca eliyle eşimi tekrardan itip bağırdığı için kendisini kabin yetkilisine şikayet ettim. Bunun üzerine hostes Aicha Ayada hem suçlu hem güçlü psikolojisiyle bu yaptıklarıyla kalmayıp kendi ülkesinde olmanın avantajlarını kullanarak bizi yaklaşık yirmi Qatar güvenlik personeli yardımıyla uçaktan indirtti. Ben ve eşimi ayrı ayrı iki otobüse kapatarak yaklaşık iki buçuk saat boyunca kapalı ortamda hapsettiler. Hem şahsıma hem de eşime psikolojik baskı uygulamak suretiyle bizi yıldırmaya çalıştılar. Sonrasında bir görevli gelerek beni otobüsten indirip Qatar Airways Security önüne götürdü. Uçak kabinindeki tavırların ve muameleleri aynı şekilde havaalanı içerisinde de devam etti. Biletim ve pasaportuma el konuldu. Kasıtlı olarak havaalanı polisi ile görüşmem engellendi."

Yaşadıkları olaylara çok sayıda kişinin tanık olduğunu, maddi olarak zarara uğradıklarını, manevi işkence yapılarak psikolojik olarak yıpratıldıklarını dile getiren Çiftçi, "Tarafımıza yapılan kötü muameleleri görüntüleyen güvenlik kamerası görüntülerinin de kontrol edilmesi neticesinde iddialarım sarih olarak müşahede edilecektir. Saatlerce kapalı tutulduğumuz havaalanında uçak biletlerimiz yandığı gibi uluslararası telefon görüşmelerimizden dolayı da önemli ölçüde maddi zarar gördük. Ben ve eşim bir Türk vatandaşı olarak terörist muamelesi gördüğümüz Qatar Havayolları’ndan ve olaya karışanlardan şikayetçi olacağız ve hakkımızı maddi manevi arayacağız. Gerek Dışişleri Bakanlığımızın ve gerekse konsolosluklarımızın Türk vatandaşlarının yaşadığı bu tür çirkin saldırılara maruz kalmamaları için gerekli tedbirleri almalarını istiyorum" dedi.

KABİN EKİBİ TÜRK YOLCULARI UÇAKTAN ATTI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (113)

GEZGİN ~ 8 yıl önce
yukarıda yapılan yorumlara bakıyorum da yok yolcu kesin bir şey yapmıştır yok bazı kitleler daha uçmaya hazır değiller gibi ukala ukala yazılar var. arkadaşlar herkes işini yapacak kraldan fazla kralcılık yapmayacak. ben bu hava yolu ile dört sefer uçtum iki sefer problem yaşadım ikisinde de yüzde yüz haklı olduğum halde şikayette bulunmadım keza thy da da çok sık olmasa da bazen sıkıntılar oluyor şikayet etmeye kalksak uçaklarda host hostes kalmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ka ~ 10 yıl önce
Ben bu havayolunda 6 yıl kabin memuru olarak uçtum. Yolcuyu haksız yere uçaktan hiç kimse indirmez, zaten buna hostes karar veremez, yer görevlileri ve kaptanla birlikte karar verilir. Kabin ekibine karşı oldukça katı davranan bir şirkettir. Yani kimse böyle bir şeye haksız yere asla cesaret etmez. Bu olayın ardından hem kaptan hem kabin amiri hem yer görevlileri detaylı raporlar yazar. Yolcunun Türk olduğunu da anlamamıştır. Özel bir garez yok bence. Koskoca havayolu sırf Türk diye 2 yolcusunu uçaktan atar mı? Mantıklı mı? Bu adamlar Hindistan'dan Bangladeş'ten amele taşıyor da onları atmıyorlar! Şirket prosedürü gereği her yolcunun biniş kartını göstermesi mecburidir. Kartsız yolcu uçağa alınmaz ve bu yüzden olay çıkartan çok yolcu olur. Başka havayollarında yok bu kural vs diyerek orada 300 yolcu almaya çalışan kabin ekibine çemkirir, bağırır çağırır. Bu tür yolcuları çok gördük, hem de çok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
! ~ 10 yıl önce
Alnindan operim o ekibinnn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bunu daha önce de duydum. Katar havayolları yer ve uçuş personeli Türk yolculara çok kötü muamele ediyormuş. Bu ilk olay değil. Karşılıklılık ilkesine göre hareket edip katar vatandaş ve uçuş personeline köpek muamelesi yapılmalıdır. Oradaki büyükelçilik hemen harekete geçmeli ve soruşturma açılmalı. Artık yeter bunların yaptığı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu hikayede eksik birşeyler var gibi. Gerek Qatar gerekse Emirates de yıllardır uçuyorum ilk defa böyle birşey duydum. Bu havayolları Hintli, Pakistanlı çok yolcu taşır ve yolculara nasıl davranılacağını çok iyi bilirler. Muhakkak bizim vat andaşımız da uçak içinde pek yapılmaması gereken davranışlarda bulunmuştur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Arkadasim. Pesini birakma. Elinde geleni yap Eger hakkini aramassan cok. Yazik edersin THY. Yollarindaki. Misafir perverligini. Orensinler. Oooooooo. Biz ne yocularla karsilastik boyle asla. Kaba. Davranmadik. Bizde Istanbulda. Onlarin yaptigi Saygisiliga. Karsilik vermek lazim. Orda Turk konsolosu yukmuydu THY. Burosundan. Yardi isteseydiniz. Ne ise gecmis. Olsun. Sozde kardesler. Boyle yapar iste. Ucak. Uzmani. Hawaii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ben de cok sik ucuyorum bu sirketle.Ama simdiye kadar herhangi bir yanlislik,terslik,saygisizlik gormedim.Ama Turk yolcularinin ukala,cehalet dolu davranislarini cok gordum.Bu hikayeye ben de pek inanmadim. Tuncer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Qatar'in hostesleri cok saygisiz kesinlikle olmustur,ben cok sIk ucuyorum Doha'dan,3 yerde pass ve boarding kontrolu var,insan,artik bakmazlar diye atiyo cantanin icine.Bilip bilmeden kendi insanini suclamayin.Bulamamis olabilirler bir an,insanlik hali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pardon; Qatar nereden aldı 5 yıldızı? Hatırladım : Skytrax'dan! Ver parayı al yıldızı. Gidin de kontuarlarının önündeki yolcu kalitesini bir görün; dünyanın her yerinde görüntü aynı! Oradan da Swiss veya Lufthansa kontuarlarına geçin; kuyruk görebilirseniz tabii ki!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Anlayın işte THY nin değerini,bu arkadaşlar orayı Thy gibi sandıkları için bu olay yaşanmıştır.El oğlu affetmiyor işte...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000