03 Ağustos 2010, Salı 08:24:55

Gökyüzü internet ağıyla donatılacak

Rekabet edebilmek için müşteri odaklı hizmetlerini genişletme çalışmaları sürdüren havayolları şirketleri, uçaklarda kablosuz internet hizmetini kurmak ya da yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor.
  • Haa işte.. Bir tane daha Swiss Air 111 kazası için mi uğraşıyorlar ne!!!
  • Havacılık tutkusu çocuk yaşlarda başladı bende... Evet bu sözü çok duydum ama kaç kez inandım; sanırım bir kaç kez. Her yolcunun havacılık tutkunu oldugunu dusunmek yanlıs ; hatta tersıne tedırgınlık verıcı ve bazende rahatsızlık verıcı konustugum cogu ınsan ıcın. İnternet hem yolcu hemde şirketler için olumludur diye düşünüyorum.
  • Özellikle bir avionicçi olarak çok mod yaparız çok da para kazanırız. Ortadoğudaki uçakların küçük bi kısmına dahi yapılsa büyük pazar payı sağlanır. cingiz34
  • ya bırak allahını seversen. internet miş. çok lazım sanki gökyüzünde. O uçmanın verdiği hazzı yaşıyacaksın kardeşim. gündüz gidiyorsan bulutları izle gökyüzünü izle , gece gidiyorsan arka koltuklardan yer seç geç pencere kenarında strobe nin güzel çakışlarını izle :))
  • hep büyük hava yollarından biri olarak anılırız ama nedense şu interneti uçaklarımıza yerleştiremedik ya da yapılacaklar listesinde değil zaten büyük hava yolları ya da adam gibi hava yolları listede peki neden thy yok.

In-Stat şirketinin raporundan derlenen bilgilere göre, hali hazırda bazı şirketler tarafından verilen söz konusu hizmet, ivme kazanacak ve küresel ölçekte uçaklarda genişbant alet yatırımları 2013 yılında 500 milyon dolara ulaşacak. Rapora göre bu yıl sonu itibarıyla yaklaşık 2 bin uçakta, kablosuz internet hizmeti sunulmuş olacak.

Söz konusu raporda mevcut internet erişim ücretlerinin ise yüksek olduğuna işaret edilerek, yolcuların bu hizmeti kullanabilmeleri için fiyatların düşürülmesi gerektiği kaydedildi.

Temmuz ayı sonu itibarıyla genişbant internet ve canlı televizyon hizmeti başlatan ya da test çalışmalarını sürdüren şirketlerden bazıları şöyle:

Air Asia, Air AsiaX, Air Blue, Air Canada, Air France, AirTran, Alaska Airlines, American Airlines, British Airways, British Midlands Airways, Continental Airlines, Delta Air Lines, Frontier Airlines, Jazeera Airways, JetBlue, Kingfisher Airlines, Northwest, Oman Air, Qantas, Qatar Airways, Royal Jordanian, Ryanair, Shenzhen Airlines, Southwest, TAM Airlines, TAP Portugal, United Airlines, US Airways, Virgin America, ve Wataniya Airways.

(HaberTürk)

Gökyüzü internet ağıyla donatılacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Haa işte.. Bir tane daha Swiss Air 111 kazası için mi uğraşıyorlar ne!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Havacılık tutkusu çocuk yaşlarda başladı bende... Evet bu sözü çok duydum ama kaç kez inandım; sanırım bir kaç kez. Her yolcunun havacılık tutkunu oldugunu dusunmek yanlıs ; hatta tersıne tedırgınlık verıcı ve bazende rahatsızlık verıcı konustugum cogu ınsan ıcın. İnternet hem yolcu hemde şirketler için olumludur diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Özellikle bir avionicçi olarak çok mod yaparız çok da para kazanırız. Ortadoğudaki uçakların küçük bi kısmına dahi yapılsa büyük pazar payı sağlanır. cingiz34

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ya bırak allahını seversen. internet miş. çok lazım sanki gökyüzünde. O uçmanın verdiği hazzı yaşıyacaksın kardeşim. gündüz gidiyorsan bulutları izle gökyüzünü izle , gece gidiyorsan arka koltuklardan yer seç geç pencere kenarında strobe nin güzel çakışlarını izle :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hep büyük hava yollarından biri olarak anılırız ama nedense şu interneti uçaklarımıza yerleştiremedik ya da yapılacaklar listesinde değil zaten büyük hava yolları ya da adam gibi hava yolları listede peki neden thy yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000