18 Haziran 2009, Perşembe 08:10:19

Boeing de ilk siparişlerini aldı

Boeing uçak firması, pazartesi günü başlayan 48. Paris Havacılık Fuarındaki ilk siparişini dün aldı.

Boeing yönetimi, "737-800" modeli için, uçak kiralama şirketi "MC Aviation Partners"dan iki adet sipariş aldığını açıkladı.

Kısa ve orta mesafeler için kullanılan uçağın taşıma kapasitesi 189 kişi. İki uçağın katalog fiyatının 153 milyon dolar olduğu bildirildi.

Boeing'in ezeli rakibi Airbus, fuarın ilk iki gününde, "A320" modeli için Qatar Airways'den 24 adet, "A350" modeli için Asian Air'den 10 adet ve "A350" modeli için Vietnam Havayolları'ndan 2 adet sipariş almıştı.

Paris yakınlarındaki Bourget Havaalanı'nda pazartesi günü açılan fuar, 18 Hazirana kadar sektör temsilcilerini, 19-22 Haziranda da dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırlayacak.

Bu yıl fuara Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 48 ülkeden 2 bine yakın firma katılıyor.

Bourget Havaalanı'nda 55 bin metre karelik alana kurulan fuarı, 400 bini aşkın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Fuar, daha önceki yıllarda olduğu gibi, Boeing ve Airbus arasındaki ezeli rekabete sahne olacak. Fuarda, 100'ü aşkın sivil ve askeri uçağın teşhir edilmesi bekleniyor.

Sivil ve askeri uçakların yanı sıra helikopterler, fuar sırasında sektör temsilcileri için özel gösteri uçuşları yapacak.

Havacılık sektörü çalışanları, fuar sırasında verilecek siparişlerin, küresel mali krizin bitip bitmediği konusunda da bir gösterge olacağı görüşünde.

 

Boeing de ilk siparişlerini aldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000