25 Mart 2018, Pazar 11:10:06

Ve o uçuş gerçekleşti

Avustralyalı Qantas Havayolları'nın 17 saat süren Perth-Londra ilk direkt uçuşu başarıyla gerçekleştirildi.
  • THY’nin filosunda şu anda direk uçabilecek uçak yok; anca 350-900, 787 Dreamliner ya da Boeing Jumbo jet alırlarsa olur. Avustralya treni kaçalı bence de çok oldu.
  • THY ninde Sidney ve Melbourne direkt uçmasını isterim fakat yeterli yolcu veya maliyetleri karşılayacak fiyattan bilet satılamaz diye düşünüyorum.
  • Thy 777-300 ile Perthe nonstop uçabilir
  • THY Endonezya uzerinden sirket kurmali, Sydney Bali & Bali Istanbul yapmali, hem Bali Sydney arasinda bilet satacak hemde Bali Istanbul u dolduracak 777 ile kargo da yaninda gelecek, haftanin bir kac gunu Melbourne ile ayni hat denenebilir, zor degil strateji gerekli, THY pozisyon almakta strateji gelistiremiyor
  • bir şu kurdela kesenlere bak bir de bizimkilere...
  • Thy için Avustralya treni kaçalı çok oluyor. Körfez havayolları ve Singapur neredeyse köylerine uçacak artık Avustralya’nın. Emirates’in sadece Sydney’den en az 4-5 seferi var günde mesela. Bir de direkt İngiltere seferleri başladıysa artık iyice zor çünkü Avustralya’dan gelen yolcular içinde büyük bir kesim İngiltere’ye gitmek için aktarma yapıyor. Yani oldukça yoğun bir rekabet mevcut.
  • perth'den londra aktarmalı abd uçuşları da varmış.canına susayanlar için
  • 19 saat havada kalabilen 16.120 km. erişimli 359 ULR varlığını hatırlatırım.
  • Istanbul - Melbourne
  • THY Sipariş ettiği Uçakların ( A350 ) en azından 3’ünü ULR’e Çevirse Avusturalya Hat’tına Yeterde Artar ! Milli Bayrak Taşıyıcımızın daha Öteye Uçup Bayrağımızı O Uçuş Desination’larında Dalğalandırması Umudu ile,GURBETÇİ

Avustralyalı Qantas Havayolları'nın 17 saat süren Perth-Londra ilk direkt uçuşu başarıyla gerçekleştirildi.

Avustralyalı Qantas Havayolları, Avustralya’dan İngiltere’ye ilk direkt uçuşu gerçekleştirdi. 200 yolcu ve 16 mürettebat ile Avustralya’nın Perth kentinden kalkış yapan yolcu uçağı 14 bin 498 kilometre kat ederek İngiltere’de bulunan Heatrow Havalimanına indi. Boeing 787-9 Dreamliner tipi uçak ile gerçekleştirilen sefer 17 saat sürdü. Sefer, havayolu şirketinin uzun mesafeli uçuşlara yenisinin eklenmesinin bir parçası olarak gerçekleştirildi.

Qantas Havayolları CEO’su Alan Joyce, gerçekleştirilen seferi “oyun değiştiren rota” olarak tanımladı. Sefer öncesinde konuşan Joyce, Avustralya-İngiltere sarasında daha önce gerçekleştirilen uçuşların “kanguru rota” şeklinde olduğunu ifade ederek, 7 durakla gerçekleştirilen uçuşların 4 gün sürdüğünü hatırlattı.

Ülkenin Batı Avustralya eyaletinin başkenti Perth kentinden gerçekleştirilen seferlerle birlikte turist sayısının artması bekleniyor.
Perth-Londra direkt uçuşu, Katar Havayollarının 14 bin 523 kilometre mesafeli Doha-Auckland seferinin ardından dünyanın en uzun ikinci seferi oldu. 



Ve o uçuş gerçekleşti

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Çok geç ~ 6 yıl önce
THY’nin filosunda şu anda direk uçabilecek uçak yok; anca 350-900, 787 Dreamliner ya da Boeing Jumbo jet alırlarsa olur. Avustralya treni kaçalı bence de çok oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
....... ~ 6 yıl önce
Thy nin elindeki 777 300 ier bizden yani İstanbul dan Sydney e hiç ikmal yapmadan direkt uçabiliyor . Hiçbir Avrupa lı havayolu zaten Avusturalya ya direkt uçmuyor . Sadece İngiliz havayolu Singapur aktarmalı gidiyor
MHD ~ 6 yıl önce
THY ninde Sidney ve Melbourne direkt uçmasını isterim fakat yeterli yolcu veya maliyetleri karşılayacak fiyattan bilet satılamaz diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
air ~ 6 yıl önce
Yolcu yok yolcu . Bilet fiyatları 5 bin TL'ye yakın olur. Hadi yaz sezonunu bir şekilde haftada 2 seferle yaptınız. E birde bu hat tarifeli olursa kökten zarar. Kış sezonuda var. Kışın uçakları doldurmak zor. Bu hatta yolcu oranı gerçekten az.
Sydneyli ~ 6 yıl önce
Hafta'da 1 seferde olsa yeter..
Egelsbach ~ 6 yıl önce
Thy 777-300 ile Perthe nonstop uçabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hyr ~ 6 yıl önce
-300 uçamaz hatta -200 bile uçamaz ancak -200LR belki!
NUE ~ 6 yıl önce
-200LR ucabilir ancak o da yari dolu olarak. Rentabl olabilmesi icin de o yari dolu ucagin tüm koltuklarinin business class olmasi gerekir.
Egelsbach ~ 6 yıl önce
Perth - Istanbul uçuş süresi ca 14 saat Neden uçamasın
Erencem’ ~ 5 yıl önce
Onu nerden cikardin kardes :) nasil oluyor bir anlat da bilek
MBA USA ~ 6 yıl önce
THY Endonezya uzerinden sirket kurmali, Sydney Bali & Bali Istanbul yapmali, hem Bali Sydney arasinda bilet satacak hemde Bali Istanbul u dolduracak 777 ile kargo da yaninda gelecek, haftanin bir kac gunu Melbourne ile ayni hat denenebilir, zor degil strateji gerekli, THY pozisyon almakta strateji gelistiremiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Run ~ 6 yıl önce
Hocam kesinlikle %100 destek
tip ~ 6 yıl önce
bir şu kurdela kesenlere bak bir de bizimkilere...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AU ~ 6 yıl önce
Thy için Avustralya treni kaçalı çok oluyor. Körfez havayolları ve Singapur neredeyse köylerine uçacak artık Avustralya’nın. Emirates’in sadece Sydney’den en az 4-5 seferi var günde mesela. Bir de direkt İngiltere seferleri başladıysa artık iyice zor çünkü Avustralya’dan gelen yolcular içinde büyük bir kesim İngiltere’ye gitmek için aktarma yapıyor. Yani oldukça yoğun bir rekabet mevcut.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 6 yıl önce
perth'den londra aktarmalı abd uçuşları da varmış.canına susayanlar için

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cenk saysel ~ 6 yıl önce
ahahaha bu çok iyiydi
Herkese Gider ~ 6 yıl önce
19 saat havada kalabilen 16.120 km. erişimli 359 ULR varlığını hatırlatırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 6 yıl önce
Istanbul - Melbourne

Yanıtla

Kalan karakter 1000
air ~ 6 yıl önce
Zor hat .yolcu oranı az . Kaynaklar bunu gösteriyor.
Greko ~ 6 yıl önce
Melbourne'de önemli sayıda Yunan asıllılar var...TK Mel. uçuşunu Atina ve Selanik aktarmasına uygun yaparsa haftalık 3 sefer uçabilir.
A350 - 900 ULR ~ 6 yıl önce
THY Sipariş ettiği Uçakların ( A350 ) en azından 3’ünü ULR’e Çevirse Avusturalya Hat’tına Yeterde Artar ! Milli Bayrak Taşıyıcımızın daha Öteye Uçup Bayrağımızı O Uçuş Desination’larında Dalğalandırması Umudu ile,GURBETÇİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazı ~ 6 yıl önce
birde yazmayı ve imlâyı öğrenseymişsin
mafaky ~ 6 yıl önce
A350-900 ve A350-900ULR'lerinMTOW alkış ağırlıkları aynıdır. ULR'deki menzil farkı, daha fazla yakıt alabilmesindendir. Ancak bu durumda da ULR daha az sayıda koltuklu olmak durumundadır. THY, 3 uçağı sadece Avustralya hatlarına özgün bir kabin konfigürasyonuna çevirmeye razı gelirse, mesele yok. Ama aynı sonuç, koltuk sökmeden ancak daha eksik sayıda yolcu (kargo+Bagaj) taşıyarak 77W, 359 veya 789 ile de yapılabilir ama bu sefer de bu seferler rantabl olmaz. Ya da standart 2 sınıflı bir kabinle en çok 290 yolcu alabilecek bir 789 mesela 240 yolculu bir kabinle tasarlanırsa... Ya da (tam başabaş noktasını bilmiyorum ama( filodaki 349 koltuklu 77W'de sadece 250 koltuğa yolcu oturtulup Avustralya hatlarında kullanılması gibi...
İmla demişken ~ 6 yıl önce
“birde” ayrı yazılır: “... bir de ...” Yine de uyarman yararlı olmuştur tabii.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000