03 Ocak 2009, Cumartesi 11:16:45

Qantas uçağıyla bağlantı kesildi

Dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden biri olan Avustralyalı Qantas şirketi, bir tehlike daha atlattı.

Qantas'a ait Airbus A330 tipi yolcu uçağının geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği bir uçuşu sırasında otomatik pilotunda meydana gelen arıza nedeniyle zorunlu olarak acil iniş yaptığı bildirildi.

Avustralyalı havayolu şirketi Qantas, büyük bir tehlike daha atlattı. Qantas'ın filosunda yer alan Airbus A330 tipi yolcu uçağı, geçtiğimiz hafta ülkenin batısındaki Perth kentinden havalanarak yola çıktı. Kalkıştan sonra uçağı otomatik pilota alan kaptan pilot, seyrüsefere devam ederken, 500 kilometrenin geride bırakıldığı bir anda uçakta teknik bir arıza meydana geldi. 27 Aralık'ta yaşanan arıza sırasında uçakla olan bağlantının koptuğu kaydedilirken, uçağın Perth Havalimanı'na geri dönmek zorunda kaldığı ifade edildi.

Öte yandan bu durum Qantas filosunda bulunan Airbus tipi uçaklarda ikinci defa yaşanmış oldu. Geçtiğimiz Ekim ayında Singapur'a gitmek için yola çıkan bir uçak da ani irtifa kaybı sebebi ile Exmouth'a acil iniş yapmak zorunda kalmış, olayda 70 kişi yaralanmıştı.

Avustralya Ulaşım Güvenliği Dairesi (ATSB) yaşanan her iki olayın ardından soruşturma başlattı. Yapılacak incelemelerin ardından konuyla ilgili raporun Şubat ayı ortalarında yayınlanması bekleniyor.

Qantas uçağıyla bağlantı kesildi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000