09 Mayıs 2009, Cumartesi 14:14:14

Qantas uçağında domuz gribi vakası

Avustralya'da ilk domuz gribi teşhisi, geçtiğimiz hafta Los Angeles'tan Brisbane'ye gelen bir bayan yolcuya konuldu...

Queensland Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre Los Angeles'tan Brisbane'ye gelen bir bayan yolcunun durumundan şüphelenilmesi üzerine yapılan tetkiklerde, ölümcül A tipi H1N1 virüsüne rastlandı. Quennsland Sağlık Müdürü Jeanette Young, "Bu kesinlikle ciddi bir gelişme ancak en iyi tıbbi müdahalelerle hastalığın yayılmasını önlüyoruz. Virüsün çok düşük oranda gözlendiğini söyleyebiliriz. Bu durumda halen Avustralya'da domuz gribinin herhangi bir taşıyıcısı olduğunu söylemek mümkün değil ve dolayısıyla alarm seviyesinde bir değişiklik yok" dedi.

Öte yandan kimliği açıklanmayan kadın Qantas'a ait QF16 sefer sayılı uçakla Brisbane Havalimanı'na gelen kadın, sağlık görevlilerine durumu ile ilgili bilgi vermesi üzerine müşahede altına alınmıştı. Yapılan açıklamada uçakta söz konusu kişiye yakın mesafede oturan yolcuların ve kadının aile üyelerinin de testten geçirileceği bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 26 ülkede toplam 2 bin 500'den fazla kişide H1N1 virüsüne rastlandı. Avustralya'da ise 567 kişiye uygulanan testlerden 544'ü sonuçlandı ve temiz çıktı. Diğer testlerin sonuçlarının ise yakın bir zamanda açıklanması bekleniyor.

Qantas uçağında domuz gribi vakası

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000