10 Şubat 2019, Pazar 09:40:57

Qantas Havayolları A380 siparişlerini iptal etti

Avustralyalı havayolu şirketi Qantas Airways Airbus'tan alacağı 8 adetlik A380 siparişini iptal etti.
  • Ya kimse almıyorsa ben alayım bi tane bari...:)
  • Airbus firmasi zarar edecek degil siparis iptallerinden dolayi. Uretimi bitirip agirligi yeni model ucaklarin uretimine verirler.
  • A380 üretimi biticek muhtemelen erates uçakları a350 ye çeviricek ve ipini kesicek a380 nin. Ama uzun süre havada görmeye devam ederiz. Thy nin prestij alması a380 ile olmaz. Bile bile zarar etmenin anlamı yok. 777 x alınması herkes için çok daha karlıdır.
  • Bence almamasının sebebı böyle büyük bi uçak park konusunda sıkıntı yaşicak ve bakım hangarında 2 uçak bakm yapcamıza tek uçak gırcek her yönden zararı var çift motorlu ve çok geniş uçak sonuçta bakımmaliyetide fazla olur. Birde seferde dolu gitmezse tamamen zarar o kadar yolcuyu bi anda bulamamak var
  • Siparişler iptal ediliyorsa alma zamanı gelmiş demektir.
  • THY'nin ne kadar akıllı davrandığı şimdi anlaşılıyor.A380'lerden almalıyız diyenler THY'yi eleştimiştiler. Her şey akıl işi.
  • A380neo’yu çıkarmak için geç kaldılar ve A380 bu haliyle 787, A350 ve 777X gibi uçakların yakıt tüketimiyle rekabet edemiyor. Bu gidişle birkaç seneye kalmaz üretimden kalkar zaten. Gerçekten Thy’nin son dönemde verdiği en akıllıca karar olabilir A380 siparişi vermemek.

Avustralyalı havayolu şirketi Qantas Airways Airbus'tan alacağı 8 adetlik A380 siparişini iptal etti.

Uzun süredir üretiminin sonlanacağı söylentileri devam eden dünyanın en büyük yolcu uçağı unvanını elinde bulunduran Avrupalı uçak üreticisi Airbus'un çift katlı dev uçağı A380'e bir darbe de Qantas Havayolları'ndan geldi.

Qantas Havayolları'nın henüz teslim almadığı 8 adetlik A380 siparişi iptal ettiği, gelecekteki filo planlamasına A350, B777X ve B787S tipi uçakları dahil edeceği belirtiliyor. 

Geçtiğimiz günlerde A380'in en büyük operastörlerinden olan Emirates'in mevcut A380 siparişlerini A350 modeli ile değiştireceği iddiaları gündeme gelmişti. 

Qantas Havayolları A380 siparişlerini iptal etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Makintosh ~ 5 yıl önce
Ya kimse almıyorsa ben alayım bi tane bari...:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
No Panic ~ 5 yıl önce
Airbus firmasi zarar edecek degil siparis iptallerinden dolayi. Uretimi bitirip agirligi yeni model ucaklarin uretimine verirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fff ~ 5 yıl önce
A380 üretimi biticek muhtemelen erates uçakları a350 ye çeviricek ve ipini kesicek a380 nin. Ama uzun süre havada görmeye devam ederiz. Thy nin prestij alması a380 ile olmaz. Bile bile zarar etmenin anlamı yok. 777 x alınması herkes için çok daha karlıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TechniciaN ~ 5 yıl önce
Bence almamasının sebebı böyle büyük bi uçak park konusunda sıkıntı yaşicak ve bakım hangarında 2 uçak bakm yapcamıza tek uçak gırcek her yönden zararı var çift motorlu ve çok geniş uçak sonuçta bakımmaliyetide fazla olur. Birde seferde dolu gitmezse tamamen zarar o kadar yolcuyu bi anda bulamamak var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
380 ~ 5 yıl önce
Siparişler iptal ediliyorsa alma zamanı gelmiş demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cemal Aktürk ~ 5 yıl önce
THY'nin ne kadar akıllı davrandığı şimdi anlaşılıyor.A380'lerden almalıyız diyenler THY'yi eleştimiştiler. Her şey akıl işi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heh heh ~ 5 yıl önce
Sende cok akillisin
ABC ~ 5 yıl önce
A380neo’yu çıkarmak için geç kaldılar ve A380 bu haliyle 787, A350 ve 777X gibi uçakların yakıt tüketimiyle rekabet edemiyor. Bu gidişle birkaç seneye kalmaz üretimden kalkar zaten. Gerçekten Thy’nin son dönemde verdiği en akıllıca karar olabilir A380 siparişi vermemek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XYZ ~ 5 yıl önce
THY, 10 adet A380 alsın demiyoruz. Bir veya iki adet alınsa bile marka imajı için iyi olurdu. Yinede şimdiye dek alınmaması iyi olmuş. Çünkü firmalar bu uçakları ellerinden çıkarmaya başlayınca aşırı ucuzlayacaktır. O zaman alınması çok daha karlı olur.
Thy ~ 5 yıl önce
Bir süre önce sürekli Thy A380 alsın diye çok çırpınan vardı, sesleri çıkmıyor galiba.
........ ~ 5 yıl önce
Singapur havayolu kira sözleşmesi biten iki 380 i filodan çıkardı kiralayan şirket uçakları kiraya verecek havayolu bulamadı bir ara parçalayıp satmayı düşündüler . Sonra bir tanesini Portekiz e kiraladılar. Hatta Qantas bir ara filosundaki 380 lerden bir iki tanesini Thy ye kiralama teklifinde bulundu ama rağbet görmedi . Şu anda Boeing 787 777x modelleri birde Airbus 330 neo 350 modelleri kıtalar arası modellerde en çok rağbet gören uçaklar olacak gibi
Xyz ye ~ 5 yıl önce
Sen rahatsizmisin. En en çok yakıt tüketen uçağını prestij için neden alsınlar. Allah tan iscisin. Sen bu kafayla evinin bile ekonomisini yonetenezsin
XZY 'ye ~ 5 yıl önce
Havacılık sektörüne bakkal, manavliktan geçtin gibi
a380 ~ 5 yıl önce
A380’in tek kurtuluşu iki motorlu versiyonunun üretilebilmesi. iki motorlu versiyonunu üretemezlerse sonu b747 gibi olacak.
XYZ ye ~ 5 yıl önce
Marka imajıyla A380 nin ne ilgisi var. A380 avrupadaki çoğu havaalanında sıklıkla görülen bir uçak,sıradanlaştı artık. Kimse bizim gibi vaauv demiyor görünce ülkemize gelmediği için. Ayrıca bu uçağı tam dolduramazsan her türlü zarar. Operasyonel maliyetinin getireceği zarar A380 nin yaratacağı marka imajının getireceği kârdan çok daha fazla olur
F/O ~ 5 yıl önce
Hala A380 alinsin diyenler var, hala bir seylerin yanlis olduugjndan haberleri yok galiba. Filoya yeni bir tip ucak katmak sadece ucagi almakla bitmiyor, teknigi ile tip egitimi ile her seyiyle ugrasmak zorundasin bu da buyuk bir maliyet demek. Hala marka imaji icin en azindan 1 tane alinmasi lazim diyorlar. Kardesim birak 1 taneyi herkes elden cikarmaya calisiyor sen hangi kafayi yasiyorsun ? Operasyon maliyetinden haberin yok herhalde ?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000