14 Nisan 2009, Salı 14:27:34

Qantas, 1750 kişiyi işten çıkarıyor

Avustralyalı Qantas Havayolları, krizden korunmak için bin 750 kişiyi isten çıkarma kararı aldı. Şirket 10 uçağını da uçuştan çekiyor.
  • sanki bazı arkadaşlar thy yöneticilerinin gönderilip yerine kendi adamları gelsin diye çalışanlar işten atılsın veya daha çok uçak düşsün diye dua ediyorlar bu tür düşüncede olanlara Allah akıl fikir versin ben tersini diliyorum inşallah hiç kimse işinden olmasın ve Allah kaza bela vermesin diyorum
  • sıra thy'de. sayın karlıtikin ve ahalisi artık ülkere kesin dönüş yaparsa daha rahat oluruz. bu kadar kolonileşmenin sonucu kokuşanların temizlenmesi performansımızı artırır şüphesiz.
  • a380 tk ya katılsa nasıl olur dusunemiyorum..yinede a330 daha mantıklı geliyor
  • Dunyanin heryerinden benzer haberler geliyor. Yillar yili icimize islemis ideolojik kaliplardan dolayi, konusurken yonetimi elestirmek zorunda olsak ta, Allah kendilerinden razi olsun. Isten cikarilmak bir yana, tarihin en buyuk karini yaptik. Maaslara zamlar yapildi bile. Calisan yonetici, fartetmez. Kimin ne kadar emegi katkisi varsa, hepsine minnettariz. Bu krizde bu gururu yasattiklari icin.
  • Türk havacılık sektörünün krizden etkilenmeyeceğini, hatta bu kriz ortamını fırsat olarak değerlendirip büyüyerek çıkacağını düşünüyorum. THY nin sermaye artırımı, yeni havayolu şirketinin kurulması (Tailwind) ve diğer şirketlerin de yeni uçak alımları bu düşünceyi destekler nitelikteki gelişmelerdir.
  • Heyecan yok. THY bu personel ve uçaklara gerekeni yapar. Kingfisher'in A321'leri gibi, bu B738'ler de sahipsiz kalmaz. THY, kimsesiz uçakların "kimsesi"dir...
  • Bizlerde burada bu haberle sok olduk. Ozellikle son gunlerde fiyat kirim savasi durumun ciddiyetini ortaya koyuyordu. AirportHaber'e Avustralya basininida yakindan takip ettigi icin tesekkurler. Selamlar.Sydney

Küresel ekonomik kriz Avustralyalı dev Qantas Havayolları’nı da vurdu. Şirket, krizden korunmak için bir dizi önlem alıyor. Bin 250’si işçi, 500’ü yönetici kadrosundan toplam bin 750 kişiyi işten çıkarma kararı alan Qantas Havayolları, 10 uçağını da filodan çıkaracak.

4 adet Airbus 380 ve 12 adet Boeing 737-800 uçakların teslimatlarını da geciktiren Qantas, yatırım programını 800 milyon Avustralya doları azaltıyor.

Bu planlama çerçevesinde şirket, kar öngörüsünü ise yüzde 80 azaltıyor. Son bir kaç haftadır rezervasyonlarında korkunç derecede düşüş yaşıyordu. First ve business class rezervasyonların çok az olduğu şirkette,uluslar arası kapasite de yüzde 5 azaltılacak.

Kapasite azaltımı ilk etapta ABD, İngiltere ve Guney Afrika hatlarında olacak.

Qantas, 1750 kişiyi işten çıkarıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
sanki bazı arkadaşlar thy yöneticilerinin gönderilip yerine kendi adamları gelsin diye çalışanlar işten atılsın veya daha çok uçak düşsün diye dua ediyorlar bu tür düşüncede olanlara Allah akıl fikir versin ben tersini diliyorum inşallah hiç kimse işinden olmasın ve Allah kaza bela vermesin diyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sıra thy'de. sayın karlıtikin ve ahalisi artık ülkere kesin dönüş yaparsa daha rahat oluruz. bu kadar kolonileşmenin sonucu kokuşanların temizlenmesi performansımızı artırır şüphesiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
a380 tk ya katılsa nasıl olur dusunemiyorum..yinede a330 daha mantıklı geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Dunyanin heryerinden benzer haberler geliyor. Yillar yili icimize islemis ideolojik kaliplardan dolayi, konusurken yonetimi elestirmek zorunda olsak ta, Allah kendilerinden razi olsun. Isten cikarilmak bir yana, tarihin en buyuk karini yaptik. Maaslara zamlar yapildi bile. Calisan yonetici, fartetmez. Kimin ne kadar emegi katkisi varsa, hepsine minnettariz. Bu krizde bu gururu yasattiklari icin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türk havacılık sektörünün krizden etkilenmeyeceğini, hatta bu kriz ortamını fırsat olarak değerlendirip büyüyerek çıkacağını düşünüyorum. THY nin sermaye artırımı, yeni havayolu şirketinin kurulması (Tailwind) ve diğer şirketlerin de yeni uçak alımları bu düşünceyi destekler nitelikteki gelişmelerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Heyecan yok. THY bu personel ve uçaklara gerekeni yapar. Kingfisher'in A321'leri gibi, bu B738'ler de sahipsiz kalmaz. THY, kimsesiz uçakların "kimsesi"dir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bizlerde burada bu haberle sok olduk. Ozellikle son gunlerde fiyat kirim savasi durumun ciddiyetini ortaya koyuyordu. AirportHaber'e Avustralya basininida yakindan takip ettigi icin tesekkurler. Selamlar.Sydney

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000