11 Haziran 2009, Perşembe 08:43:37

Okyanus üzerinde Airbus 330 korkusu

Qantas Havayolları'nın alt markası Jetstar'a ait Airbus 330 tipi uçak Pasifik Okyanusu üzerinde arızalandı.Kokpitinden duman çıkan uçak Guam Adası'na zorunlu iniş yaptı.
  • Yorumlara bakiyorum da, yok airbus guvenli degil sununla ucun; yok bununla ucun..... Değerli yorumcular, Dünya üzerinde düşme olasılığı olmayan bir uçak tipi biliyor musunuz? biliyorsanız söyleyin ona binelim. Geçmişte A330'a binmenin hayalini kuranlar şimdi bu muhteşem uçağı eleştiriyor. Kazaya neden olabilecek yüzbinlerce sebeb vardır. (Bu uçak Airforce 1 bile olsa) Ne zaman ne olacağını hiçbir zaman bilemezsiniz. A330 ile güvenli uçuşlara devam... Saygılarımla..
  • Bir gun melekler telas icinde Allah'ın yanına cıkmıs, yerlerinde duramaz bir sekilde Melekler - Allahım Allahım, Amerika ile fransa savasa girdi yardım yapmalıyız Allah - hmm dert etmeyin onlar islerini bilirler bırakın kendi hallerine demis Aradan bir iki gun gecmis melekler yine telasla gelmis ve Melekler - Allahım bu seferde almanya savasa katıldı hemen mudahale etmeliyiz.. Allah - Karısmayınnn onlar islerini bilirler - demis Aradan bir iki gün gecince yine melekler apar topar solugu Allah!ın katında almıslar ve melekler - Aman Allahım, bu seferde Turkler savasa katıldı Allah - Olamaz hemen bana tüm silahlarımı getirin kusanmalıyız, onlar herseyi bana havale ederler....
  • o uçağa artık sadece saudiden bilet alarak binebilirsiniz evrak mevzuat tamamlandı kuş yuvasına uçtu çok geç
  • gerçekten bazı yorumlar çok komik özellikle otobüsle gidin diyen arkadaşa çok güldüm otobüsün kaza yapmayacağından eminmisin ? benim yolcu olarak hala tercihim Airbus daha emniyetli olduğundan değil sadece içsel bir sempatim var tabi bu beni ilgilendiren bir durum ve şunu unutmayalım bütün cihazlar arıza,bütün insanlar hata yapabilir ölmek istemiyorsanız evde oturun diyeceğim ama insanlar evdede ölüyor
  • 15:50 ben senin nerden canin bi tanem oluyorum,sen ne is yapiyon.abim fransa da airbus un egitim seminerine gitti,haftaya anca gelir ona sorarim o zaman.sen biliyorsan söyle iyi ucak hangisidir diye.yanliz sana sunu söyleyeyim bir gün pegasus la ucuyordum o ucusun pilot u da tesadüf bi aile dostumuzdu.pegasus u sabanci almamisti o zamanlar.yaklasik 2 saat kokpitte uctuk beraber 25 senelik pilot tu.ucak korkum oldugundan uzun uzun anlatti her seyi.kanatlara yapilan iskenceleri felan.ucaklarin en mükemmel sekilde tasarlandigini,kolay kolay düsmeyecegini anlatti ama en sonunda söyledigi söz aynen söyleydi."bi ucak kolay kolay düsmez ama Allah yazdiysa önüne kimse gecemez"anladin mi demek istedigimi.kendine iyi bak öpüldün.
  • aırbus uçaklarında bu kadar sorun çıkıyo.tu 154 ve antonov lara uçan taputsa aırbusta uçan hayalettir.dünyanın en güvenli uçagı md 88 ve tu 154 ler.
  • olmaz bisey
  • kardes, ben americaya giderken o tip ucaga bindim. Gayette konforluydu hava sartlarida iyi idi. Hic bir sorun yasamadan gittik geldik. Sonucta bakimi yapildiktan sonra her ucak guvenlidir, tabi olaganustu bir sey yasanmasi buna dahil deil, biz sadece esegi saglam kaziga bagliyoruz.. dogrusu senin kadar bende merak ediyorum atlasin ucagini,,,
  • Atlasjet A330 getirmişti antalya hattına koymuştu.uçuş kodunu bilen var mı ben onla uçmak istiyorumda.A330 la uçmak nasıl oluyormuş deneyeceğim benim korkum yok.bütün uçak modellerine binmek istiyorum. bu model bir düştü rötar yapsa haber olacak nerdeyse camda çatlar yangında çıkar her şey olur.Allah yapısı değil ya kul yapısı.Boeing tede oluyor.fazla abartmamak lazım.
  • Almanya'da Almanlar,LTU ve Condor sirketlerinden baska ucakla ucmak istemezlerdi.Simdi ise ucuran sirket degil,ucacagi ucagimi sorgulayamaya baslandi?Demekki teknplpji artikca,insanlarin kafasida karismaga basladi.Ben cep telefonunu sadece konusmak icin kullandigimdan,yeni nesiller beni hicmi hic ilgilendirmiyor.Bedava konusma dakikalarida aynen.

Japonya'dan Avustralya'ya giden Jetstar Havayolları'na ait Airbus 330-200 tipi uçağın sağ kokpit camı alev aldı.

Pasifik Okyanusu üzerinde yaşanan bu olaydan sonra uçağın pilotu rotayı en yakın havaalanının bulunduğu Guam Adası'na çevirdi. Uçak güvenli şekilde inişini gerçekleştirdi.

Uçakta bulunan 203 yolcunun çoğunluğunun Japon olduğu bildirildi. Qantas Havayolları alt markası Jetstar, uçağın iki yaşında olduğunu ve yangının sebebi anlaşılıncaya kadar uçağın Guam Adası'nda tutulacağını açıkladı.

Okyanus üzerinde Airbus 330 korkusu

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumlara bakiyorum da, yok airbus guvenli degil sununla ucun; yok bununla ucun..... Değerli yorumcular, Dünya üzerinde düşme olasılığı olmayan bir uçak tipi biliyor musunuz? biliyorsanız söyleyin ona binelim. Geçmişte A330'a binmenin hayalini kuranlar şimdi bu muhteşem uçağı eleştiriyor. Kazaya neden olabilecek yüzbinlerce sebeb vardır. (Bu uçak Airforce 1 bile olsa) Ne zaman ne olacağını hiçbir zaman bilemezsiniz. A330 ile güvenli uçuşlara devam... Saygılarımla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir gun melekler telas icinde Allah'ın yanına cıkmıs, yerlerinde duramaz bir sekilde Melekler - Allahım Allahım, Amerika ile fransa savasa girdi yardım yapmalıyız Allah - hmm dert etmeyin onlar islerini bilirler bırakın kendi hallerine demis Aradan bir iki gun gecmis melekler yine telasla gelmis ve Melekler - Allahım bu seferde almanya savasa katıldı hemen mudahale etmeliyiz.. Allah - Karısmayınnn onlar islerini bilirler - demis Aradan bir iki gün gecince yine melekler apar topar solugu Allah!ın katında almıslar ve melekler - Aman Allahım, bu seferde Turkler savasa katıldı Allah - Olamaz hemen bana tüm silahlarımı getirin kusanmalıyız, onlar herseyi bana havale ederler....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
o uçağa artık sadece saudiden bilet alarak binebilirsiniz evrak mevzuat tamamlandı kuş yuvasına uçtu çok geç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
gerçekten bazı yorumlar çok komik özellikle otobüsle gidin diyen arkadaşa çok güldüm otobüsün kaza yapmayacağından eminmisin ? benim yolcu olarak hala tercihim Airbus daha emniyetli olduğundan değil sadece içsel bir sempatim var tabi bu beni ilgilendiren bir durum ve şunu unutmayalım bütün cihazlar arıza,bütün insanlar hata yapabilir ölmek istemiyorsanız evde oturun diyeceğim ama insanlar evdede ölüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
15:50 ben senin nerden canin bi tanem oluyorum,sen ne is yapiyon.abim fransa da airbus un egitim seminerine gitti,haftaya anca gelir ona sorarim o zaman.sen biliyorsan söyle iyi ucak hangisidir diye.yanliz sana sunu söyleyeyim bir gün pegasus la ucuyordum o ucusun pilot u da tesadüf bi aile dostumuzdu.pegasus u sabanci almamisti o zamanlar.yaklasik 2 saat kokpitte uctuk beraber 25 senelik pilot tu.ucak korkum oldugundan uzun uzun anlatti her seyi.kanatlara yapilan iskenceleri felan.ucaklarin en mükemmel sekilde tasarlandigini,kolay kolay düsmeyecegini anlatti ama en sonunda söyledigi söz aynen söyleydi."bi ucak kolay kolay düsmez ama Allah yazdiysa önüne kimse gecemez"anladin mi demek istedigimi.kendine iyi bak öpüldün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
aırbus uçaklarında bu kadar sorun çıkıyo.tu 154 ve antonov lara uçan taputsa aırbusta uçan hayalettir.dünyanın en güvenli uçagı md 88 ve tu 154 ler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
olmaz bisey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kardes, ben americaya giderken o tip ucaga bindim. Gayette konforluydu hava sartlarida iyi idi. Hic bir sorun yasamadan gittik geldik. Sonucta bakimi yapildiktan sonra her ucak guvenlidir, tabi olaganustu bir sey yasanmasi buna dahil deil, biz sadece esegi saglam kaziga bagliyoruz.. dogrusu senin kadar bende merak ediyorum atlasin ucagini,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Atlasjet A330 getirmişti antalya hattına koymuştu.uçuş kodunu bilen var mı ben onla uçmak istiyorumda.A330 la uçmak nasıl oluyormuş deneyeceğim benim korkum yok.bütün uçak modellerine binmek istiyorum. bu model bir düştü rötar yapsa haber olacak nerdeyse camda çatlar yangında çıkar her şey olur.Allah yapısı değil ya kul yapısı.Boeing tede oluyor.fazla abartmamak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Almanya'da Almanlar,LTU ve Condor sirketlerinden baska ucakla ucmak istemezlerdi.Simdi ise ucuran sirket degil,ucacagi ucagimi sorgulayamaya baslandi?Demekki teknplpji artikca,insanlarin kafasida karismaga basladi.Ben cep telefonunu sadece konusmak icin kullandigimdan,yeni nesiller beni hicmi hic ilgilendirmiyor.Bedava konusma dakikalarida aynen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000