12 Temmuz 2010, Pazartesi 13:16:02

DEV KUŞ LONDRA'YA GERİ DÖNDÜ

Avustralyalı Qantas Havayolları’na ait Airbus 380 tipi uçak, kabin memurlarının kargo bölümünden ses duyulduğunu söylemesi üzerine kalktığı Heatrow Havaalanı’na geri döndü.
  • Qantas bu uçakla ilgili biraz şansız gibi. 1 Nisan da da Sydney'de touchdown sonrası alevler içinde iki lastiği patlamıştı. Yolcular, uçak runway üzerinde kaldığı için terminale otobüslerle getirilebilmişti. Bu Airbus'lar sağından solunda ses gelmeyeni de yok gibi ya. Take-off sırasında A320 de A330 da inliyor zaten.
  • Niçin yolu üzerindeki Frankfurt'a inmeyip, Londra'ya kadar geri uçmuş? Ya bir problem olsaydı hesabını nasıl verecekti? En yakın alan neresiyle oraya inmeliydi. İnsanları riske atmışlar. Bunun hesabını kim soracak?
  • sana aynen katılıyorum. bunun daha oncede ornegine cok dikkat cekmeye calıstım. thy ile ilgili olumsuz bir haber olsa airporthaber yere goge sıgdıramıyor. ama baska havayolu olunca sessiz sakin normal bir habermiş gibi veriyor. var bi alıp veremedikleri ama :)))
  • Haber veriliş şekilleri?THY uçağı zorunlu iniş yaptı!haber içeriği 1 çocuk yolcu rahatsızlanmış ama THY uçağı diye bas bas bağırılan bir haber,bu haberde dev kuş geri döndü şirket ismi sadece haberde?yani sadece haber başlıklarına bakarsanız THY uçağında teknik bir sorun varmış diğer dev kuşta rahatsızlanan bir yolcu varmış gibi yada ben başka bir tarafımdan algıladım...( Bu arada havacılıkla amatör ilgilenen bir optisyenim )
  • qantasla uçan varmı acaba?? nasıl konforlumu??
  • Alacaksın bir kaç tane 777-200 LR non stop uçacaksın fark yaratacaksın. Bildiğim kadarıyla Londra Sydney arasında non-stop uçuş yok.
  • singapur aktarmalı sydney uçuşu yapıyor.singapur da ekip değişiyor.
  • tabiki London - Sydney, QANTAS'ın bu tip uçuşlarının bir STOPOVER'ı vardır, o da Bangkok ya da Singapore genelde.
  • belki londra-istanbul seferidir
  • LONDRA - SYDNEY OLMASIN ? SİNGAPORE A SİNGAPORE AİRLİNES GİDİYOR
Qantas’a ait Airbus 380-800 tipi uçak, 451 yolcu ve 26 mürettebatla Londra’dan Singapur’a gitmek üzere havalandı.

Uçak, kalkıştan 70 dakika sonra Polonya’nın Katowice kentinin 40 mil güneybatısında seyrederken kabin görevlileri, kargodan ilginç sesler geldiğini pilotlara bildirdi.

Uçak Çek hava sahasında yakıtını boşalttıktan sonra Heatrow Havaalanı’na teknik iniş yaptı. Yapılan teknik incelemelerde mekanik ya da yapısal hiçbir sorun görülmedi.

Bu sırada uçuş ekibinin görev süresi dolduğu için uçak Londra’da kaldı. Sefer 21 saat gecikmeli olarak yapıldı.
DEV KUŞ LONDRA'YA GERİ DÖNDÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
Qantas bu uçakla ilgili biraz şansız gibi. 1 Nisan da da Sydney'de touchdown sonrası alevler içinde iki lastiği patlamıştı. Yolcular, uçak runway üzerinde kaldığı için terminale otobüslerle getirilebilmişti. Bu Airbus'lar sağından solunda ses gelmeyeni de yok gibi ya. Take-off sırasında A320 de A330 da inliyor zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Niçin yolu üzerindeki Frankfurt'a inmeyip, Londra'ya kadar geri uçmuş? Ya bir problem olsaydı hesabını nasıl verecekti? En yakın alan neresiyle oraya inmeliydi. İnsanları riske atmışlar. Bunun hesabını kim soracak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sana aynen katılıyorum. bunun daha oncede ornegine cok dikkat cekmeye calıstım. thy ile ilgili olumsuz bir haber olsa airporthaber yere goge sıgdıramıyor. ama baska havayolu olunca sessiz sakin normal bir habermiş gibi veriyor. var bi alıp veremedikleri ama :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Haber veriliş şekilleri?THY uçağı zorunlu iniş yaptı!haber içeriği 1 çocuk yolcu rahatsızlanmış ama THY uçağı diye bas bas bağırılan bir haber,bu haberde dev kuş geri döndü şirket ismi sadece haberde?yani sadece haber başlıklarına bakarsanız THY uçağında teknik bir sorun varmış diğer dev kuşta rahatsızlanan bir yolcu varmış gibi yada ben başka bir tarafımdan algıladım...( Bu arada havacılıkla amatör ilgilenen bir optisyenim )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
qantasla uçan varmı acaba?? nasıl konforlumu??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Alacaksın bir kaç tane 777-200 LR non stop uçacaksın fark yaratacaksın. Bildiğim kadarıyla Londra Sydney arasında non-stop uçuş yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
singapur aktarmalı sydney uçuşu yapıyor.singapur da ekip değişiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tabiki London - Sydney, QANTAS'ın bu tip uçuşlarının bir STOPOVER'ı vardır, o da Bangkok ya da Singapore genelde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
belki londra-istanbul seferidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
LONDRA - SYDNEY OLMASIN ? SİNGAPORE A SİNGAPORE AİRLİNES GİDİYOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000