16 Şubat 2020, Pazar 01:14:11

Yolcular Pegasus uçağından böyle tahliye edildi

Pegasus Havayolları'nın İstanbul-Düsseldorf seferini yapan uçağı iniş yaptığı sırada kule tarafından uyarılmıştı. Yolcuların tahliye anları an be an görüntülendi.
  • Tailwind hesabi nasil yapilir,cos×wind angle×windspeed.Freni manuel kullanirsan (bilincsiz)boyle yangin cikar,yani autobrake kullanicaksin 2sec squared.PGS pilots back to the basic skills and know how.Hala bu sirketle ucan varmi?
  • Çok ahımızı aldınız
  • Dusseldorf kule *you are on fire* anons etmiş uçağa yani o durumda ne yapılmalı ki? Kaldı ki geçtiğimiz hafta yaşananlardan sonra çok hassas davranıyorlar artık. Kim olsa aynı şeyi yapardı. Tahliye yapsan bi dert yapmasan bir dert. Kokpit ekibini ve Kabin ekibini tebrik etmek lazım kimseye zarar gelmeden tahliye yapılmış.
  • Apronda deve kesmek farz oldu artık. Slide patlattığına göre işler karışık
  • Kaptan biraz fazla fren yapmış, frenlerden duman çıkar, balatalar akkor olur. Doğru bir karar. Tahliye olmasaydı o da doğru bir karar olacaktı. Ne demek istediğimi anladınız mı? Havacılık ciddiyet gerektirir. Kurallar ne diyorsa harfiyyen yapacaksın. Oğlum pilot olsun diye zorlamayacaksın.
  • Eee duman ateş görüldüğü rapor edilmiş, yolcular acil tahliye edilmiş ama müdahale gerektiren bir şey yokmuymuş? O halde ne olmuş? Bu nasıl ciddiyetsiz açık olmayan bir açıklama!!
  • Turk sivil havaciligin ustunde kara bulutlar dolaniyor. Allah sonumuzu hayirli etsin.
  • korukte slayt patlatip yolcuyu slayttan kaydirmakta nedir iyice pegasusun egitimi ortaya dokuldu.
  • Ne oluyor Pegasus, ne yanlış yaptın, göze mi geldin yoksa kul hakkı mi yedin, üzrinde bir uğursuzluk var bul onu, kurban mı keseceksin yoksa sadaka mi vereceksin ne yapacaksan yap daha büyüklerini yaşamadan kurtul. İnsanları korkutuyorsunuz!
  • Pilotlar üzerinde yakıt tasarrufu baskısı olduğu için inişte reverse kullanılmıyor. Kullanabildikleri kadar AUTO BREAK kullanıyorlar. Üretici firma ile o şekilde anlaşma yapılmış, eskidikçe ücretsiz değiştiriyorlar. Yani Ali para kazansın diye uçağı yakacaklar. Ali’ye bir şey olmaz parasını sigortadan alır. Olan yolculara olur.

Pegasus Havayolları'nın İstanbul-Düsseldorf seferini yapan uçağı iniş yaptığı sırada kule tarafından uyarılmıştı.

Düsseldorf Havalimanı kulesinden Pegasus uçağının altında alev ve duman görüldüğü bilgisi veirlmiş, yolcular da acil tahliye botları ile uçaktan tahliye edilmişti.

Yolcuları tahliye edildiği anlar sosyal medyada paylaşıldı.

İşte o anlar;

Yolcular Pegasus uçağından böyle tahliye edildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Haranli ~ 4 yıl önce
Tailwind hesabi nasil yapilir,cos×wind angle×windspeed.Freni manuel kullanirsan (bilincsiz)boyle yangin cikar,yani autobrake kullanicaksin 2sec squared.PGS pilots back to the basic skills and know how.Hala bu sirketle ucan varmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski Pegasuslu ~ 4 yıl önce
Çok ahımızı aldınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı Kız ~ 4 yıl önce
Dusseldorf kule *you are on fire* anons etmiş uçağa yani o durumda ne yapılmalı ki? Kaldı ki geçtiğimiz hafta yaşananlardan sonra çok hassas davranıyorlar artık. Kim olsa aynı şeyi yapardı. Tahliye yapsan bi dert yapmasan bir dert. Kokpit ekibini ve Kabin ekibini tebrik etmek lazım kimseye zarar gelmeden tahliye yapılmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
112 Ap0 ~ 4 yıl önce
Millet eşyasini alip atliyor nasil acil tahliyeyse...bence pegasusukörük parası vermemek icinde yapmis olabilir.pegasustan hersey beklerim...
Rafet ~ 4 yıl önce
Apronda deve kesmek farz oldu artık. Slide patlattığına göre işler karışık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk Pilotu ~ 4 yıl önce
Kaptan biraz fazla fren yapmış, frenlerden duman çıkar, balatalar akkor olur. Doğru bir karar. Tahliye olmasaydı o da doğru bir karar olacaktı. Ne demek istediğimi anladınız mı? Havacılık ciddiyet gerektirir. Kurallar ne diyorsa harfiyyen yapacaksın. Oğlum pilot olsun diye zorlamayacaksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meraklı ~ 4 yıl önce
Eee duman ateş görüldüğü rapor edilmiş, yolcular acil tahliye edilmiş ama müdahale gerektiren bir şey yokmuymuş? O halde ne olmuş? Bu nasıl ciddiyetsiz açık olmayan bir açıklama!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir bilmis daha ~ 4 yıl önce
Bence de tahliyeyi gerektirecek birsey yok gibi goruntulerde. Acaba sutten dili yanan yogurdu ufurerek yeme durumu mu olustu yoksa? Yinede gecmis olsun. Bu arada ters bir sekilde atlayan o yolcu ne oyle ya? Biz turklere has birsey bence.
:) ~ 4 yıl önce
O yolcu değil montu
Kara bulut ~ 4 yıl önce
Turk sivil havaciligin ustunde kara bulutlar dolaniyor. Allah sonumuzu hayirli etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilginc ~ 4 yıl önce
korukte slayt patlatip yolcuyu slayttan kaydirmakta nedir iyice pegasusun egitimi ortaya dokuldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!! ~ 4 yıl önce
Acil tahliye proseduru öyle oluyor nerede olduğunun önemi yok
Bilmiş ~ 4 yıl önce
Boş konuşma, yangın var ama körükteyiz nasıl olsa inivern mi deseydi. Kural bu yapmış adam. Kuleyi dinlese dert dinlemese dert
Calamity ~ 4 yıl önce
Bakkal agzi dedikleri bu olsa gerek.
Vatandaş ~ 4 yıl önce
Ne oluyor Pegasus, ne yanlış yaptın, göze mi geldin yoksa kul hakkı mi yedin, üzrinde bir uğursuzluk var bul onu, kurban mı keseceksin yoksa sadaka mi vereceksin ne yapacaksan yap daha büyüklerini yaşamadan kurtul. İnsanları korkutuyorsunuz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kahvaltı ~ 4 yıl önce
Sabah kahvaltısı deyip, işinize son dersen, bir yerden çıkar. Alma mazlumun ahını...
Yakıt tasarrufu ~ 4 yıl önce
Pilotlar üzerinde yakıt tasarrufu baskısı olduğu için inişte reverse kullanılmıyor. Kullanabildikleri kadar AUTO BREAK kullanıyorlar. Üretici firma ile o şekilde anlaşma yapılmış, eskidikçe ücretsiz değiştiriyorlar. Yani Ali para kazansın diye uçağı yakacaklar. Ali’ye bir şey olmaz parasını sigortadan alır. Olan yolculara olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakıt ~ 4 yıl önce
Kısmen doğru olabilir ama idle reverse daha fazla motor ömrü ve bakımlarıyla alakalı.
Agzi olan konusuyor ~ 4 yıl önce
Bu kaniya nereden vardiniz? Pegasus'ta reverse acmadan inis yapmak SOP ihlali olarak gecer ve her ay pilotlar bu konuda feedback alir. Pegasus hakkinda bu tarz yanlis bilinen tonla sey var malesef. Hangi birini duzelticeksin.
Ziya ~ 4 yıl önce
Atma ziya... revers kullanmadan inilirse fdme düşüyor ve rapor isteniyor...
Hvc ~ 4 yıl önce
Bu ne saçma yorum böyle. Eskiyen brake unit ücretsiz değiştiriliyormuş kim kime bedavaya mal verir saf mısınız?
İdle reverse ~ 4 yıl önce
Havacılığa çok uzaksın
Yorum ~ 4 yıl önce
Demekki yorumlarımızı bu işten anlayanların da anlayabileceği kadar basit yazmamız gerekiyor. Özür diliyorum. Bir daha sefere daha açık yazarım.
Kose ~ 4 yıl önce
Revers her meydanda kullanılmaz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000