30 Haziran 2010, Çarşamba 17:03:58

UÇAN ATLAR "MİNA VE NİSA" İNİŞ YAPTI

Pegasus Hava Yolları gerçekleştirdiği 3.2 milyar USD değerindeki Türk özel havacılık sektörünün en büyük çaplı yatırımı çerçevesinde 12 ve 13. uçaklarını törenle devraldı. 40 adet yeni nesil Boeing 737-800 uçağın, 14’üncüsü de yıl sonunda Pegasus filosuna katılmış olacak.
  • Tüm Pegasus ailesine emniyetli ve huzurlu uçuşlar dileriz...
  • helal olsun şirkete çalışanlarından bir tane şikayet yok ücretleri hakkında diyer şirketler bakıp utansınlar bu durumdan ama nerede utanma gümüş bakır altın plaket peşinde onane çalışanların durumu haram olsun hakkım ı yiyenlere
  • pegasus ailesine kırımsız ucuslar dılerız bu arada pasta super olmus :)
  • Pegasus Havayollarına hayırlı kazasız belasız bol kazançlı uçuşlar diliyorum. Ayrıca KTHY'nin boşalttığı Gaziantep -Ercan hattının Pegasus tarafından biran önce açılmasını sayın Ali Sabancıdan istiyoruz..
  • sayin ali sabanci pegasus olarak sizden bir ricam var eger pegasus olarak düsseldorf dan -zonguldak ucak kaldiriasaniz memnun olurum insallah yaparsaniz ve uygun fiyatlar olsunki herkes pegasusla ucar sayin ali sabanci size sesleniyorum saygilarimla sunar murat arslan
  • Pegasus havayollarına hayırlı ugurlu olsun. Ee artık uçaklar çoğalıyor. Artık Ankara'dan da eskisi gibi diğer illerimize ve yurt dışına sabiha gökçen bağlantısı olmadan diğer seferlere başlamasını ümit ediyorum. Sayın Pegasus yetkilileri Türkiyemizin başkenti Ankara Avrupanın en modern havalimanı Esenboğa sadece Anadolujetin tekelinde kalmasın.
  • Her seyden once seni kutlarim Cin Ali, yakinda seni Avrupa'nin low kost devi olarak gorecegimizden eminim..Basarilarinin devamini dilerim.
  • pegasus artik düsseldorf- trabzon ucuslarini bekliyorum kurtar bizi bu ögerturkturdan pgs
  • Öncelikle dilegim budur.Allah kazadan beladan korusun tüm koltukları dolu olsun.Ancak bu uçak alımlarında THY hakkında hertürden olumsuz yorum yapan ve acımazsızca eleştirenlerede kapak olmasını istiyorum.Şayet TC de havacılık büyümese ve bu uçaklara ihtiyaç olmasa PGS alırmı bu uçakları ? THY nin bu uçakları AKP ye kendilerine çıkar için aldıklarını ve yarın ellerinde patlayacagını söylüyordu Ehbazılarıda.
  • pegasusa helal olsun ne diyelim

Türk özel sektörünün en büyük filo yatırımı olarak, sipariş verdiği 40 adetlik Boeing 737-800 uçağının 12 ve 13.’sünü İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda düzenlenen özel bir törenle filosuna katan Pegasus Hava Yolları, “Uçan At”larının sayısını 31’e yükseltti.

2005 yılında başlattığı tarifeli uçuşlarla “geleceğin filosunu” kurmak üzere harekete geçen Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı törende yaptığı konuşmada, “Pegasus Ailesi olarak Boeing'ten sipariş ettiğimiz uçakları teslim almanın heyecanını yaşıyoruz. Yeni teslim alacağımız uçaklarla, Türkiye’nin en genç ve en modern filosuna sahip olacağız. Misafirlerimiz, Boeing 737'lerin sağlamış olduğu konfordan çok memnunlar. Misafirlerimize en ekonomik uçuş imkânını sunduğumuz başarılı iş modelimizde yeni nesil 737’nin verimli performansı önemli bir rol oynuyor. Pegasus, yeni teslimatlarla Türkiye'nin en genç filosuna sahip ve çevreci  havayolu olma  özelliğini taşıyor” dedi.




Ali Sabancı; “ 2009’da Yüzde 67 Büyüdük”
Son 4 yılda, Türkiye’de havayolu pazarının % 20, Pegasus Havayolları’nın ise % 42 büyüyerek, sektörden 2.1 kat daha fazla büyüme gösterdiğine dikkat çeken Ali Sabancı, “2009 yılında 5.9 milyon misafir taşıdık. Yurtdışı hatlarda ise 2009 yılında yüzde 67 büyüdük. Yurtiçi hatlarda 18, Yurtdışı hatlarda ise 23 noktaya uçuş gerçekleştiriyoruz. 2010 yılında filomuza katılan uçaklarla Türkiye’nin en genç Boeing 737-800 filosuna sahip olduk. Türkiye’de bu kadar büyük çapta sipariş veren ve satın alma yapan ilk özel hava yolu şirketiyiz. Ve genç filomuzla ana amacımız olan misafirlerimize uçmanın en kolay yolunu sunmaya devam edeceğiz. Bu çerçevede 2010 yılında 8.3 milyon misafir taşımayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Türkiye’de geniş kitlelere ekonomik seyahat imkânı sunan Pegasus Hava Yolları, son 4 yılda hava yolu pazarının büyümesine paralel olarak, uçak üreticisi Boeing’e 3.2 milyar dolar değerinde 40 adet yeni nesil B 737-800 uçak siparişi verdi.

Türkiye’de bu kadar büyük çapta sipariş veren ilk özel hava yolu şirketi olan Pegasus, siparişini verdiği yeni nesil uçakları teslim almaya devam ederken, 2010 Eylül ayı itibariyle İzair dahil toplam 32 uçağa ulaşacak. 12 ve 13.’sü bugün düzenlenen törenle teslim alınan 40 adet Boeing 737-800 uçaklarının tamamı 2015 yılında Pegasus filosuna katılmış olacak.

Pegasus Ailesi’nde Kız Çocuk Geleneği Devam Ediyor
Pegasus Ailesi’nin yeni doğan kız çocuklarının isiminin uçaklara verilmesi geleneği bu yeni uçaklarda da devam ediyor. Bugün teslim alınan iki uçağa; Pegasus Kabin Hizmetlerin’den Gonca ve Cenk Durmuşlu’nun kızı “Mina” ve Yer İşletme’den Serkan İlgün’ün kızı “Nisa”nın adları verildi.

Pegasus Hava Yolları, bugüne kadar Kasım 2007’de “Hayırlı”yı, Ocak 2008’de “Hanım”ı,  Ağustos 2008’de “Gülce”yi, Şubat 2009’da “Ece”yi, Haziran 2009’da “Selin’”i, Ağustos 2009’da “Merve”yi, 20 Mart 2010’da “Dilara”yı, 2 Nisan 2010’da “Işık”ı, 14 Nisan’da “Duru”yu,  8 Haziran 2010’da “Sude Naz”ı, 26 Haziran’da “Damla”yı ve son olarak 30 Haziran’da da “Mina” ve “Nisa”yı teslim aldı.

Pegasus Uçuş Ağı
• Pegasus, yurt içinde 18, yurt dışında ise 23 noktaya sefer düzenliyor.

• Yurt içinde: Adana, Ankara, Antalya, Bodrum, Dalaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Mardin, Samsun, Trabzon, Van

• Yurt dışında: Amsterdam, Atina, Basel, Berlin, Beyrut, Brüksel, Düsseldorf, Frankfurt, Kopenhag, Köln, Krasnodar, Lefkoşa, Londra, Marsilya, Milano, Münih, Paris, Roma, Stokholm, St. Etienne/Lyon, Stuttgart, Viyana, Zürih.

• Pegasus’un yeni hatları:
o Roma: 30 Temmuz’dan itibaren her gün
o Milano: 30 Temmuz’dan itibaren her gün
o Beyrut: 1 Eylül’den itibaren haftada 6 gün
o Sofya: 1 Eylül’den itibaren her gün
o Kharkiv: 1 Eylül’den itibaren her gün 
 




UÇAN ATLAR "MİNA VE NİSA" İNİŞ YAPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
Tüm Pegasus ailesine emniyetli ve huzurlu uçuşlar dileriz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
helal olsun şirkete çalışanlarından bir tane şikayet yok ücretleri hakkında diyer şirketler bakıp utansınlar bu durumdan ama nerede utanma gümüş bakır altın plaket peşinde onane çalışanların durumu haram olsun hakkım ı yiyenlere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pegasus ailesine kırımsız ucuslar dılerız bu arada pasta super olmus :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pegasus Havayollarına hayırlı kazasız belasız bol kazançlı uçuşlar diliyorum. Ayrıca KTHY'nin boşalttığı Gaziantep -Ercan hattının Pegasus tarafından biran önce açılmasını sayın Ali Sabancıdan istiyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayin ali sabanci pegasus olarak sizden bir ricam var eger pegasus olarak düsseldorf dan -zonguldak ucak kaldiriasaniz memnun olurum insallah yaparsaniz ve uygun fiyatlar olsunki herkes pegasusla ucar sayin ali sabanci size sesleniyorum saygilarimla sunar murat arslan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pegasus havayollarına hayırlı ugurlu olsun. Ee artık uçaklar çoğalıyor. Artık Ankara'dan da eskisi gibi diğer illerimize ve yurt dışına sabiha gökçen bağlantısı olmadan diğer seferlere başlamasını ümit ediyorum. Sayın Pegasus yetkilileri Türkiyemizin başkenti Ankara Avrupanın en modern havalimanı Esenboğa sadece Anadolujetin tekelinde kalmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Her seyden once seni kutlarim Cin Ali, yakinda seni Avrupa'nin low kost devi olarak gorecegimizden eminim..Basarilarinin devamini dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pegasus artik düsseldorf- trabzon ucuslarini bekliyorum kurtar bizi bu ögerturkturdan pgs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Öncelikle dilegim budur.Allah kazadan beladan korusun tüm koltukları dolu olsun.Ancak bu uçak alımlarında THY hakkında hertürden olumsuz yorum yapan ve acımazsızca eleştirenlerede kapak olmasını istiyorum.Şayet TC de havacılık büyümese ve bu uçaklara ihtiyaç olmasa PGS alırmı bu uçakları ? THY nin bu uçakları AKP ye kendilerine çıkar için aldıklarını ve yarın ellerinde patlayacagını söylüyordu Ehbazılarıda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pegasusa helal olsun ne diyelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000