22 Temmuz 2009, Çarşamba 14:19:09

UÇAKTA BEBEĞİNİ DÜŞÜRÜYORDU

Pegasus Havayolları’nın İzmir-İstanbul seferini yapan uçağında hamile bir yolcu şiddetli sarsıntıdan etkilenerek kanama geçirdi. Genç kadın, sarsıntı birkaç dakika daha sürse belki de bebeğini kaybedecekti.
  • ya kaptan sallamıstır ya hostes hiç havadan degıldır sebep basınıza tas yagsa teknık kaptan yada hostesten bılceksınız. ucak sısten ınemez suclu bız ucak gec kalkar suclu bız cok sahıt oldummm ay ayyy ben bı dha sısle ucmam ayol hep salladınız ay su daha ıı ayyy ..de get ın umarım bır dahada gelme aminnnnnn...gıcık oluyorum bılıncsız yada cok bılmıs yolculara
  • bence 16.58 de yazan arkadaş tromboemboli ile trombofili yi karıştırmış, tromboemboli Damarda oluşmuş Tromboza ait parçacıkarın kopup,dolaşım yoluyla başka bir organı besleyen damarı kısmen veya tamamen tıkamasıdır ama her an olur hamileliğe özel bir durum değildir.Trombofili diğer yorumcunun dediği gibi FVL haricinde Protrombin Mutasyonu,hipershomosisteine mi, Protein C ve S eksikliğide olabilir.
  • Hamile bayanlar sakın kadıköy - taksim dolmuşu ile sabah köprüyü geçmeyin..mazallah dolmuşta uzun süre hareketsizlikten bebeğinizi kaybedersiniz...ne ilgisi var be güzelim kadıköy-taksim arası izmir -istanbula göre daha uzun ve hareketsiz kalıyorsun..
  • hamilelikte kan pıhtılaşırsa düşük olur gülüm kardeşim...olmaması içinde kan sayımında bu riski gören hekim inceden kan sulandırıcı başlatır..şayet hamileliği kan pıhtılaşması düşünüyorsanız çok yanlış ifade etmişsiniz..
  • İzmir-İstanbularasındakiuçuşda tromboembolik olaydan bahsetmek nasıl bir düşünce ?hareketsiz okyanus aşırı uçuş olursa..marmara okyanus sayılmaz.. zaten 7.haftadagebelik tespit edilmez denmemiş bilmeyen çoktur denmiş...kan pıhtılaşması daha önce hamile kalıp düşük yapan ve tekrar kalan hastalarda görülür bu tür hastalarda daFVL(FactorVLeidenGeni) taraması yapılır ve gerektiğinde kan inceltici tedavisinde bulunur.
  • O yolcuda binmeseydi kardeşim madem bu kadarcık korku sebebiyle bebeğini düşürecekse..Uçakta bunlar her an olabilir..Bunu Pegasus'a mal etmenin anlamı yok..Pegasusun uçaklarının eski ve bakımsız oldugundan bahseden kişiler;kaldıki bu uçak yeni bir uçak..
  • Windshear nedir? Pegasus'un uçaklarında windshear'ı gösteren bir alet yok mu? Varsa ne işe yarar? Sadece oluşumu mu gösterir? Kaptanlar uçaklarını windshear bölgesinden uzaklaştırabilirler mi, kule ile konuşup? Sade bir vatandaş olarak aklıma bunlar geldi.
  • Hamilelik tek başına kanın pıhtılaşmaya olan eğilimini arttıran bir durumdur. Uçak yolculukları sırasında uzun süre hareketsiz kalmak hamile olmayan kişilerde bile kanın bacak damarları içinde pıhtılaşması ve bu pıhtının yerinden koparak akciğer, beyin gibi hayati organlara giden kan akımını tıkamasına neden olabilir. Tromboembolik olay adı verilen bu durum nadir görülse de hayatı tehdit eden bir tablo oluşturması açısından önemlidir. Yani hafta bakımından çok yeni olan hamileliklerde uçak seyehati tehlike oluşturur...Ayrıca hamilelik 2 haftalıkken b,le öğrenilebilen bir durumdur.Yorumcu arkadaşa duyrulur
  • vallahi uçak stablize yola girdi yanlışlıkla bence :))
  • MAKİNENİN LASTİĞİ PATLAMIŞTIR,Problem alstiktedir latikte..eminim lastiktedir,kesin latik patlamıştır.

Emekli Albay Ş.A ve eşi İ. A İzmir’den İstanbul’a gelmek için Pegasus Havayolları’nın Boeing 737-800 tipi uçağına bindi. 25 dakikalık rötarla Adnan Menderes Havalimanı’ndan kalkan uçak, havalandıktan kısa süre sonra şiddetle sarsılmaya başladı. Yolcuların korkusu, bir türlü durmayan sarsıntı ile daha da arttı.

7 haftalık hamile olan İ.A da, sarsıntı sırasında büyük korku yaşadı. Sıkıntılı geçen seyahatin ardından İ.A, kanama geçirdi. Doktor ilk muayenesinde, bebeğin kalbinin atmadığını ve bebeği kaybettiklerini söyledi. Bir anda şoka giren anne-baba, doktorun kapsamlı muayenesiyle bebeklerinin yaşadığını öğrenen aile sevince boğuldu.

O dakikaları AirportHaber’e anlatan baba Ş.A, “ Sarsıntı çok uzun sürdü. Çok korktuk. İlk kez böyle bir sarsıntı yaşadım. Uçak düşüyor sandım. Daha önce de yine Pegasus Havayolları uçağında iki yakınımız İzmir kalkışında benzer bir olay yaşamıştı” dedi.

©AirportHaber.com

UÇAKTA BEBEĞİNİ DÜŞÜRÜYORDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 14 yıl önce
ya kaptan sallamıstır ya hostes hiç havadan degıldır sebep basınıza tas yagsa teknık kaptan yada hostesten bılceksınız. ucak sısten ınemez suclu bız ucak gec kalkar suclu bız cok sahıt oldummm ay ayyy ben bı dha sısle ucmam ayol hep salladınız ay su daha ıı ayyy ..de get ın umarım bır dahada gelme aminnnnnn...gıcık oluyorum bılıncsız yada cok bılmıs yolculara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bence 16.58 de yazan arkadaş tromboemboli ile trombofili yi karıştırmış, tromboemboli Damarda oluşmuş Tromboza ait parçacıkarın kopup,dolaşım yoluyla başka bir organı besleyen damarı kısmen veya tamamen tıkamasıdır ama her an olur hamileliğe özel bir durum değildir.Trombofili diğer yorumcunun dediği gibi FVL haricinde Protrombin Mutasyonu,hipershomosisteine mi, Protein C ve S eksikliğide olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hamile bayanlar sakın kadıköy - taksim dolmuşu ile sabah köprüyü geçmeyin..mazallah dolmuşta uzun süre hareketsizlikten bebeğinizi kaybedersiniz...ne ilgisi var be güzelim kadıköy-taksim arası izmir -istanbula göre daha uzun ve hareketsiz kalıyorsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hamilelikte kan pıhtılaşırsa düşük olur gülüm kardeşim...olmaması içinde kan sayımında bu riski gören hekim inceden kan sulandırıcı başlatır..şayet hamileliği kan pıhtılaşması düşünüyorsanız çok yanlış ifade etmişsiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İzmir-İstanbularasındakiuçuşda tromboembolik olaydan bahsetmek nasıl bir düşünce ?hareketsiz okyanus aşırı uçuş olursa..marmara okyanus sayılmaz.. zaten 7.haftadagebelik tespit edilmez denmemiş bilmeyen çoktur denmiş...kan pıhtılaşması daha önce hamile kalıp düşük yapan ve tekrar kalan hastalarda görülür bu tür hastalarda daFVL(FactorVLeidenGeni) taraması yapılır ve gerektiğinde kan inceltici tedavisinde bulunur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
O yolcuda binmeseydi kardeşim madem bu kadarcık korku sebebiyle bebeğini düşürecekse..Uçakta bunlar her an olabilir..Bunu Pegasus'a mal etmenin anlamı yok..Pegasusun uçaklarının eski ve bakımsız oldugundan bahseden kişiler;kaldıki bu uçak yeni bir uçak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Windshear nedir? Pegasus'un uçaklarında windshear'ı gösteren bir alet yok mu? Varsa ne işe yarar? Sadece oluşumu mu gösterir? Kaptanlar uçaklarını windshear bölgesinden uzaklaştırabilirler mi, kule ile konuşup? Sade bir vatandaş olarak aklıma bunlar geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hamilelik tek başına kanın pıhtılaşmaya olan eğilimini arttıran bir durumdur. Uçak yolculukları sırasında uzun süre hareketsiz kalmak hamile olmayan kişilerde bile kanın bacak damarları içinde pıhtılaşması ve bu pıhtının yerinden koparak akciğer, beyin gibi hayati organlara giden kan akımını tıkamasına neden olabilir. Tromboembolik olay adı verilen bu durum nadir görülse de hayatı tehdit eden bir tablo oluşturması açısından önemlidir. Yani hafta bakımından çok yeni olan hamileliklerde uçak seyehati tehlike oluşturur...Ayrıca hamilelik 2 haftalıkken b,le öğrenilebilen bir durumdur.Yorumcu arkadaşa duyrulur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
vallahi uçak stablize yola girdi yanlışlıkla bence :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
MAKİNENİN LASTİĞİ PATLAMIŞTIR,Problem alstiktedir latikte..eminim lastiktedir,kesin latik patlamıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000