07 Ocak 2011, Cuma 09:12:25

TÜRK HAVAYOLU ŞİRKETLERİ PERİŞAN ETMİŞ!

KKTC'de yayımlanan Star Kıbrıs Gazetesi'nde ilginç bir haber yer aldı... KKTC'lilerin dünyaya açılan en önemli kapısı olan Ercan'a sefer düzenleyen Türk şirketlerini eleştirdi. Gazete, şirketlerin izlediği fiyat ve ceza politikalarının yolcuları bezdirdiğini iddia etti.
  • Sayın ulaştırma bakanı uçmak isteyen havayollarına müsaade etmediği sürece fiyatlar pahalı olacaktır. Bu sektörü bu hale getiren KTHY sendikasıdır. Şirketi batırdıktan sonra sektör ne yazık ki bu hale geldi. Şimdi kına yakıyorlardır herhalde.
  • BİR ARAŞTIRMA YAPSINLARDA KAÇTANA KKTC VATANDAŞINDA RUM PASAPORTU VAR RANA SENDE DE VARDIR YADA KANINDA
  • kıbrıslılar maaşlarından her ay 500 lira verseydi devletlerine su gibi para harcıyorlar.sıkışınca tc ye sallıyorlar.3 sene azap çektim kıbrısta kimse alınmasın ama rahatlar hemde çok rahatlar. aslında kthy çalışanlarına üzülüyorum tek perişan oldular ama deiğim gibi devletlerine yardımcı olacaklar her şeyi türkiyeden hazır beklemesinler ama alışmışlar böyle yaşamaya .sıkışınca yardım türkiye diyorlar bana 3 sene kimse yardım etmedi kıbrısta kimse kusura bakmasın ama çalışacaksınız çok çalışacak
  • Siz KTHY kıbrısa uçarken hiç bilet aldınızmı.Ceza şartlarını o zaman görürdünüz tüm firmalar indirim yaparken KTHY yönetimi zaten tek firmayız diye zam yapıyorlardı. Ama Rana hnm KKTC yaşamadığı için bilmez.
  • KKTC de iki tane Türkiye düşmanı sendika vardır. Biri Havasen (KTHY nı batıran sendika) bir diğeri de KTOS Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası. Bunlar hem 4-5 milyar maaş alır hem de Türkiyeye düşmanlık yaparak prim elde etmeye çalışırlar. Grev en iyi bildikleri iştir. Bunun haricinde KKTC de Türkiye düşmanı yoktur.
  • Ercan'a TURKIYE CUMHURIYETI disinda hicbir ulke ucus duzenlemez,ne BA gelir ne LH ne Swiss ne Austrian !!! Ayrica bazi SOZDE KIBRISLILARDA kendilerini kurtaran T.C'ye sukur etmek zorundalardir.GERCEK BIR KIBRISLI ICIN TURK PASAPORTU ALMAK ONUR VERICI BIR DUYGUDUR VE TURK OLDUGUNDAN GURUR DUYAR !!Anlayana
  • Ülkenin sadece %20'si Kıbrıslı kalmış siz hala daha Kıbrıslıları çekemiyorsunuz. Biz kendi ülkemizde azınlık kaldık. Bu arada bir konuya daha açıklık getirmek istiyorum. Biz Kıbrıslıların ataları illaki Türkiye'den gelmemiştir. ŞAhsen benim atalarımın hiçbiri Türkiye'den değildir. Ama bazı gerici zihniyetler çok eski zamanlardan beri Türkiyeliere yaranmak için böyle söylüyor. Ben KIBRISLIYIM ve KIBRIS CUMHURİYETİ vatandaşıyım:
  • Sanırım siz Kıbrısta falan yaşamıyorsunuz. Veya gazeteci olarak dünyadan birhabersiniz. KKTC ye uçmak isteyen bir sürü havayolu var. Hükümetiniz hiç birine izin vermiyor. İki tane handling şirketiniz var. Biri tüm sivil havacılık kurallarına uyuyor, eski havayolu uzantısı olan da ise kural kanun yok. Çalışma şartları felaket. Bu mudur havacılık ? Siz önce bunları dile getirin.
  • Mevcut durumu beyenmiyor fiyatlar pahalı diyorsanız söyleycen patronuna (Sn.Ali Özmen Sefa Beye) 180-200 GBP olan londra biletlerini 1500 YTL lere nasıl satılıp deli para kazanıldığını anlatacan oda yapabilirsa kuracak kendi şirketini ve KKTC halkını ucuza uçursun iş yapın iş lafazanlık değil 50 senedir KKTC de başka bişey yapılmadı
  • iyi hoş güzel ama bunu konuyla ilgisi yokki. Direkt olarak diğer havayolu şirketlerine yüklenmiş aynı koşullar ve uygulamalar kthy de mevcuttu zaten. kthy iflas etti diye kimse çıkarcılık yapıyor ayrıca. Batması biraz siyasi biraz yönetim hatası o çok ayrı bir mesele. Çiftlik haline getirilirse elbette batar. darpane değilki bu kurum geliri belli gideri belli. Olay paraya gelince herkes coşuyor, kriz anında kısıtlamalara gidelim maliyet azaltalım denildiği zaman herkes ağlıyor bana dokunmayan bin yaşasın paramı verin naparsanız yapın herkesin hakkını yememek lazım kurumu kurtarmak için genel müdürlükte sabaha kadar çalışanlarda vardı herkes bilmez. ne kadar ekmek o kadar köfte devlet dairesi değilki burası

İşte Star Kıbrıs'ta yer alan o haber:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden uçuş yapan hava yollarının bilet fiyatları ve uygulanan kurallar, yolcuları perişan ediyor. Bilet alan vatandaşlar, gün değişikliği veya iptal durumunda uygulanan cezalar ve iade kuralları karşısında şok oluyor.

Ülkemizdeki uçak şirketlerinin uyguladığı bilet fiyatlarıyla ilgili kurallar yolcuları bezdiriyor. Atlas Jet, Pegasus ve Türk Hava Yolları’nın biletlerini satan ülkedeki çok sayıdaki seyahat acentesinden bilet alan vatandaşlar, uygulama ve kurallardan şikâyetçi.

Çok sayıda vatandaş, biletlerin pahalılığı bir yana, iade ve iptal durumunda, ellerindeki biletin yanmasından ya da fiyat farkının fazlalılığından yakınıyor.

Konuyu araştırmak amacıyla ulaşılan uçak şirketlerinin farklı bazda kuralları olduğu ve bilet kurallarının hava yoluna göre değişiklik gösterdiği dikkati çekiyor.

Şikâyette bulunan özellikle sıklıkla yurtdışına giden vatandaşlar, kesilmiş bir bilette rezervasyon değişikliği yapılmak istendiğinde, biletin ücretinde ciddi miktarlarda fark alınmasından ayrıca uçuş yapamaması halinde biletin yanmasından duydukları mağduriyeti dile getiriyor.

PEGASUS’TA KAMPANYA ŞARTLARI AĞIR!

Pegasus ücret kuralları şöyle:

Kampanya ücretlerde; rezervasyon değişikliği ve iptal, iade tazminat hiçbir surette yapılmıyor. Promosyon ücretlerde; uçuşa 12 saatten fazla kala yapılan değişiklikler, rezervasyon değişikliği ve iptal, iade tazminat bedeli olarak 15 TL, uçuşa 12 saatten daha az kalması durumunda da 20 TL talep ediliyor.

Promosyon dışı biletlerde de; rezervasyon değişiklik ile iade tazminatında, fiyatın % 30'u kesiliyor. Uçuşa 2 saat kala ise; rezervasyon değişikliği ve iptal ve iade hiçbir şekilde yapılmıyor.

THY DEĞİŞİKLİK VE CEZALARI ŞÖYLE:

• Promosyon sınıflarında aynı fiyattan yer olması durumunda ve uçuşa 12 saatten fazla kala yapılan değişiklikler için 25 TL ceza kesiliyor.
• Promosyon biletlerde, 12 saatten daha az kalması durumunda değişiklik ve iade yapılmıyor.
• Promosyon dışı biletlerde, 12 saat kalana kadar değişiklik cezası uygulanmıyor.
• Promosyon dışı biletlerde, 12 saatten daha az kalması durumunda %30 ceza alınarak değişiklik yapılıyor. İade ise % 30 kesilerek uygulanıyor.
• Yolcunun uçağa yetişememesi durumunda bazı fiyatlarda %30 kesilerek iade yapılırken bazı ücretlerde ise sadece vergi iadesi yapılıyor. En yüksek fiyatlardaki biletlerde (Business Class) ise %30 kesilerek iade yapılıyor.

ATLAS JET KURALLARI:

Uçuşa 12 saat kalana kadar yapılan değişikliklerde ceza uygulaması yok. Ancak satın almış olduğu biletin ücreti değişiklik yapmak istediği uçuş fiyatından düşük ise arada oluşan ücret farkı talep ediliyor. Örneğin; yolcunun 12 Temmuz Ercan İstanbul bir bileti var ve fiyatı 100 TL. Bunu değişiklik yapıp, 13 Temmuz’a almak istiyor ve 13 Temmuz’daki uçuş fiyatı 120 TL ise bu durumda yolcudan 20 TL ücret farkı tahsil ediliyor. Fiyatın düşük olması durumunda ise para iadesi yapılıyor. Uçuşa 12 saatten daha az kalması durumunda yukarıdaki uygulama geçerli sayılıp % 30 ceza alınıyor.

KESİLMİS BİR BİLETİN İADESİ

Uçuşa 12 saatten fazla olması durumunda iptal ve iadelerde ceza alınmıyor. Ancak havayolunun hizmet bedeli adı altında acentelere vermiş olduğu 15 TL ücreti iade edilmiyor.

Uçuşa 12 saatten az kalması durumunda iptal ve iadelerde %30 ve hizmet bedeli kesilerek iade işlemi yapılıyor. Yolcunun uçuşu kaçırması durumunda biletine check/in kapanmadan işlem yapmaması durumunda iade yapılmıyor ve bilet yanıyor.

HEM PAHALI, HEM CEZALI

Vatandaşlar, bilet fiyatlarının pahalı olduğundan şikayet ederken, rahatsızlık veya herhangi bir nedenle uçuş tarihini günler öncesinden değiştirmek isteyen yolcunun ceza ödemesinin anlamsızlığına işaret etti. “Son dakika yapılan değişiklik veya iptallerde bu uygulamayı anlarız, ancak günler, hatta haftalar öncesinden yapılan değişikliklerde ceza anlamsız” diyen vatandaşlar, promosyon adı altında satılan biletlerin hiçbir iadeye tabi olmamasını ise ‘vurgun’ olarak nitelendirdi. Vatandaşlar, “Bu nasıl promosyon. Hem erken bilet alana promosyon adı altında güya ucuz bilet satılıyor, hem de bir yandan hasta olup uçamayan yolcunun parası yanıyor” dediler.

Rana SARRO
STAR KIBRIS

TÜRK HAVAYOLU ŞİRKETLERİ PERİŞAN ETMİŞ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın ulaştırma bakanı uçmak isteyen havayollarına müsaade etmediği sürece fiyatlar pahalı olacaktır. Bu sektörü bu hale getiren KTHY sendikasıdır. Şirketi batırdıktan sonra sektör ne yazık ki bu hale geldi. Şimdi kına yakıyorlardır herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BİR ARAŞTIRMA YAPSINLARDA KAÇTANA KKTC VATANDAŞINDA RUM PASAPORTU VAR RANA SENDE DE VARDIR YADA KANINDA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kıbrıslılar maaşlarından her ay 500 lira verseydi devletlerine su gibi para harcıyorlar.sıkışınca tc ye sallıyorlar.3 sene azap çektim kıbrısta kimse alınmasın ama rahatlar hemde çok rahatlar. aslında kthy çalışanlarına üzülüyorum tek perişan oldular ama deiğim gibi devletlerine yardımcı olacaklar her şeyi türkiyeden hazır beklemesinler ama alışmışlar böyle yaşamaya .sıkışınca yardım türkiye diyorlar bana 3 sene kimse yardım etmedi kıbrısta kimse kusura bakmasın ama çalışacaksınız çok çalışacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Siz KTHY kıbrısa uçarken hiç bilet aldınızmı.Ceza şartlarını o zaman görürdünüz tüm firmalar indirim yaparken KTHY yönetimi zaten tek firmayız diye zam yapıyorlardı. Ama Rana hnm KKTC yaşamadığı için bilmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KKTC de iki tane Türkiye düşmanı sendika vardır. Biri Havasen (KTHY nı batıran sendika) bir diğeri de KTOS Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası. Bunlar hem 4-5 milyar maaş alır hem de Türkiyeye düşmanlık yaparak prim elde etmeye çalışırlar. Grev en iyi bildikleri iştir. Bunun haricinde KKTC de Türkiye düşmanı yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ercan'a TURKIYE CUMHURIYETI disinda hicbir ulke ucus duzenlemez,ne BA gelir ne LH ne Swiss ne Austrian !!! Ayrica bazi SOZDE KIBRISLILARDA kendilerini kurtaran T.C'ye sukur etmek zorundalardir.GERCEK BIR KIBRISLI ICIN TURK PASAPORTU ALMAK ONUR VERICI BIR DUYGUDUR VE TURK OLDUGUNDAN GURUR DUYAR !!Anlayana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ülkenin sadece %20'si Kıbrıslı kalmış siz hala daha Kıbrıslıları çekemiyorsunuz. Biz kendi ülkemizde azınlık kaldık. Bu arada bir konuya daha açıklık getirmek istiyorum. Biz Kıbrıslıların ataları illaki Türkiye'den gelmemiştir. ŞAhsen benim atalarımın hiçbiri Türkiye'den değildir. Ama bazı gerici zihniyetler çok eski zamanlardan beri Türkiyeliere yaranmak için böyle söylüyor. Ben KIBRISLIYIM ve KIBRIS CUMHURİYETİ vatandaşıyım:

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sanırım siz Kıbrısta falan yaşamıyorsunuz. Veya gazeteci olarak dünyadan birhabersiniz. KKTC ye uçmak isteyen bir sürü havayolu var. Hükümetiniz hiç birine izin vermiyor. İki tane handling şirketiniz var. Biri tüm sivil havacılık kurallarına uyuyor, eski havayolu uzantısı olan da ise kural kanun yok. Çalışma şartları felaket. Bu mudur havacılık ? Siz önce bunları dile getirin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Mevcut durumu beyenmiyor fiyatlar pahalı diyorsanız söyleycen patronuna (Sn.Ali Özmen Sefa Beye) 180-200 GBP olan londra biletlerini 1500 YTL lere nasıl satılıp deli para kazanıldığını anlatacan oda yapabilirsa kuracak kendi şirketini ve KKTC halkını ucuza uçursun iş yapın iş lafazanlık değil 50 senedir KKTC de başka bişey yapılmadı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
iyi hoş güzel ama bunu konuyla ilgisi yokki. Direkt olarak diğer havayolu şirketlerine yüklenmiş aynı koşullar ve uygulamalar kthy de mevcuttu zaten. kthy iflas etti diye kimse çıkarcılık yapıyor ayrıca. Batması biraz siyasi biraz yönetim hatası o çok ayrı bir mesele. Çiftlik haline getirilirse elbette batar. darpane değilki bu kurum geliri belli gideri belli. Olay paraya gelince herkes coşuyor, kriz anında kısıtlamalara gidelim maliyet azaltalım denildiği zaman herkes ağlıyor bana dokunmayan bin yaşasın paramı verin naparsanız yapın herkesin hakkını yememek lazım kurumu kurtarmak için genel müdürlükte sabaha kadar çalışanlarda vardı herkes bilmez. ne kadar ekmek o kadar köfte devlet dairesi değilki burası

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000