27 Temmuz 2017, Perşembe 20:51:30

THY ve Pegasus uçakları doludan hasar gördü

İstanbul'da beklenmedik bir şekilde ve büyüklükte yağan dolu nedeniyle bazı uçaklar hasar aldı. İşte Pegasus Havayolları ve THY uçaklarındaki hasarlar...
  • Bence bay bayan pilotlar şu instaya filan fotoğraf yetiştirmek yerine hava durumuna baksaydılar daha farklı olabilirdi !!!
  • anlayan anlamayan herkes yorum yapmis..agzi olan konusmus..bi siz biliyorsunuz nasil havada ucus yapilacagini..allah askina işin erbabi gibi onunuze geleni elestirmeyi birakin
  • Evet kolay bir gün değildi. Konuşması kolay sadece. Tahmin etmek kolay. Yaşayanlar bilir. CBlere alışkınız evet. Ama ani gelişen hava olayları yurdumuzda çok nadir yaşanıldığından bu kadarını tahmin etmek de kolay değildi. 2 saat öncesinde CAVOK havada SAWa iniş yaptık. 2 saat sonra tekrar SAW için havalandığımızda uzun süre beklemeye müteakip arrivala başladık. Biri WX radar mı dedi? Yeşil gösterip magentada çıktık hep. Zordu evet. Teker koyduğumuzda avuç içi terlemiş durumdaydık. Yaşayanlar bilir yine. Ama bu şartlar için de eğitim alıyoruz. En kolay yolsa pilotu suçlamak. O havada uçan bütün meslek arkadaşlarımı tebrik ederim.
  • İlk önce böyle bir durum için etik olarak geçmiş olsun denir. Tüm yolculara ve uçuş ekibine geçmiş olsun. Bir diğer konu da havacılıkta her an herşey herkesin başına gelebilir. Yerde bile bir sürü araç, insan zarar görmüşken üç boyutlu eksende, değişkenlerin fazla olduğu bir ortamda herşey olabilir. Mühim olan yanlışın nerede yapıldığının ivedilikle bulunup gerekli önlemlerin alınmasıdır. Yanlışın nerede yapıldığını tespit edecek ise bu işin kompedanı ilgili otoritelerdir. Yoksa s...tığı b.. daha denize ulaşmamış, yan rüzgar 20 knot olduğunda gözleri büyüyen, sıkıştığında hocam hocam diyen, yerde klavye başında ahkam kesen tecrübesiz uçucular değil. Büyük geçmiş olsun.
  • Yaa arkadaşlar kandırmayın benim saf milletimi havanın böyle olacağı belli neden dakika dakika hava durumu almadınız da uçak hasarını bırak bu kadar insanın canını tehlikeye attınız sayın cumhur başkanım olaya el at araştırma ekibi kur ve suçluları cezalandır. Atlamayalım ki gelecek te ölumlu kazaları önleyelim.
  • Ben viana uçagındaydın kalmadan önce uyardılar sıkintı olacağıni kalkısin. Bile bile lades kaptana ayrıca çok teşekkür ederim hayatımızı kurtardı tam bur kabustu inanın.ilk defa uçağa bindim bir daha binermiyim bilemem kirkunçtu.
  • O şirket bu şirket hikaye. Hepimize geçmiş olsun. Pilotlarımızı kutlarım. Allah beterinden korusun. O havada, o uçağın içinde olanlar bilir nasıl bir durum olduğunu.
  • Alirsaniz milletin ahini vermezseniz milletin hakkini calistirirsaniz köle gibi cikar böyle aheste aheste ....
  • kendisi sigara icer ama senin kendi yuzune uflettigin havalandirmaya karisir,, kendi kulagi duymaz , speaker i son ses acip senin kulagina da eder, kanser oluruz, cocugun olmaz bahaneleriyle , ZATEN CALISMAKTA OLAN ,senin baktigin wxr radar yansimalarini kapatir. bu kultur devam ettigi surece biz bir yere varamayiz, skytraxin yalan odulleriyle ucakta yediginiz yemeklerle avunuruz...
  • Pilotlarımızın ve hosteslerimizin aldıkları para son kuruşuna kadar helal.

Meteoroloji yetkilileri bugün öğleden sonra yoğun yağış ve fırtına uyarısında bulunmuştu. 

17.00'dan sonra başlayan fırtına ve yoğun yağışa İstanbul'da hayatı felç ederken havacılık sektörü de etkilendi. İnişlerin durdurulduğu sırada havada tur atan uçaklar ceviz büyüklüğünde yağan dolu nedeniyle hasar gördü. 

Türk Hava Yolları'nın TK969 sefer sayılı Lefkoşa-İstanbul seferini yapan Airbus A321 tipi uçağın dolu nedeniyle kokpit camı çatladı. Uçak ise Çanakkale Havalimanı'na iniş yaptı. 



Pegasus Havayolları'nın ise PC909 sefer sayılı İstanbul-Viyana seferini yapan TC-AHP kuyruk tescili Boeing B737-800 tipi uçağı kalkış yaptıktan kısa bir sonra Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptı.



THY ve Pegasus uçakları doludan hasar gördü

Yorumlar Tüm Yorumlar (66)

Uzman ~ 7 yıl önce
Bence bay bayan pilotlar şu instaya filan fotoğraf yetiştirmek yerine hava durumuna baksaydılar daha farklı olabilirdi !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ağzı olan konuşuyor ~ 7 yıl önce
iyi de neden bayan pilotlar? bay pilotlar suçsuz mu? ayrıca bu iş pilotların işi değil.
kontolor ~ 7 yıl önce
anlayan anlamayan herkes yorum yapmis..agzi olan konusmus..bi siz biliyorsunuz nasil havada ucus yapilacagini..allah askina işin erbabi gibi onunuze geleni elestirmeyi birakin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 7 yıl önce
Evet kolay bir gün değildi. Konuşması kolay sadece. Tahmin etmek kolay. Yaşayanlar bilir. CBlere alışkınız evet. Ama ani gelişen hava olayları yurdumuzda çok nadir yaşanıldığından bu kadarını tahmin etmek de kolay değildi. 2 saat öncesinde CAVOK havada SAWa iniş yaptık. 2 saat sonra tekrar SAW için havalandığımızda uzun süre beklemeye müteakip arrivala başladık. Biri WX radar mı dedi? Yeşil gösterip magentada çıktık hep. Zordu evet. Teker koyduğumuzda avuç içi terlemiş durumdaydık. Yaşayanlar bilir yine. Ama bu şartlar için de eğitim alıyoruz. En kolay yolsa pilotu suçlamak. O havada uçan bütün meslek arkadaşlarımı tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 7 yıl önce
Tek suçlanamayacak kişi pilottur heralde.sağ tsrsfta kara bulutları biz gördük kalkmadan kulenin bunu görmemesi imkansız.doluya yakalandık fırtına var indiğimizde uçağa yıldırım çarptı dediler yani olabilecek her şey oldu.bu durumdan bizi çıkartan pilota minnettarız gerisi hikaye.
Geçmiş olsun ~ 7 yıl önce
İlk önce böyle bir durum için etik olarak geçmiş olsun denir. Tüm yolculara ve uçuş ekibine geçmiş olsun. Bir diğer konu da havacılıkta her an herşey herkesin başına gelebilir. Yerde bile bir sürü araç, insan zarar görmüşken üç boyutlu eksende, değişkenlerin fazla olduğu bir ortamda herşey olabilir. Mühim olan yanlışın nerede yapıldığının ivedilikle bulunup gerekli önlemlerin alınmasıdır. Yanlışın nerede yapıldığını tespit edecek ise bu işin kompedanı ilgili otoritelerdir. Yoksa s...tığı b.. daha denize ulaşmamış, yan rüzgar 20 knot olduğunda gözleri büyüyen, sıkıştığında hocam hocam diyen, yerde klavye başında ahkam kesen tecrübesiz uçucular değil. Büyük geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yarasa ~ 7 yıl önce
Yaa arkadaşlar kandırmayın benim saf milletimi havanın böyle olacağı belli neden dakika dakika hava durumu almadınız da uçak hasarını bırak bu kadar insanın canını tehlikeye attınız sayın cumhur başkanım olaya el at araştırma ekibi kur ve suçluları cezalandır. Atlamayalım ki gelecek te ölumlu kazaları önleyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynı hassasiyeti ~ 7 yıl önce
İnsanları otobüsten yüzerek yol kenarına çıkmaya zorlayanlar için de bekliyoruz.
Geçmiş olsun ~ 7 yıl önce
İlk önce böyle bir durum için etik olarak geçmiş olsun denir. Tüm yolculara ve uçuş ekibine geçmiş olsun. Bir diğer konu da havacılıkta her an herşey herkesin başına gelebilir. Yerde bile bir sürü araç, insan zarar görmüşken üç boyutlu eksende, değişkenlerin fazla olduğu bir ortamda herşey olabilir. Mühim olan yanlışın nerede yapıldığının ivedilikle bulunup gerekli önlemlerin alınmasıdır. Yanlışın nerede yapıldığını tespit edecekte bu işin kompedanı ilgili otoritelerdir. Yoksa s...tığı b.. daha denize ulaşmamış, yan rüzgar 20 knot olduğunda gözleri büyüyen, sıkıştığında hocam hocam diyen, yerde ise ahkam kesen tecrübesiz uçucular değil. Büyük geçmiş olsun.
Cevabı hazır ~ 7 yıl önce
Ya sen ne akıllı adamsın.Senin tayfanın imanlarını yerleştirdiği meteoroloji bangır bangır İdtanbul'un batısını vuracak dedi.Sonrada kalkıp artistlik yapma,sen önce kapının önünü temizle pislikten geçilmiyor.
Yolcu ~ 7 yıl önce
Ben viana uçagındaydın kalmadan önce uyardılar sıkintı olacağıni kalkısin. Bile bile lades kaptana ayrıca çok teşekkür ederim hayatımızı kurtardı tam bur kabustu inanın.ilk defa uçağa bindim bir daha binermiyim bilemem kirkunçtu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tug ~ 7 yıl önce
O şirket bu şirket hikaye. Hepimize geçmiş olsun. Pilotlarımızı kutlarım. Allah beterinden korusun. O havada, o uçağın içinde olanlar bilir nasıl bir durum olduğunu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Calisanlara eziyet ~ 7 yıl önce
Alirsaniz milletin ahini vermezseniz milletin hakkini calistirirsaniz köle gibi cikar böyle aheste aheste ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haram ~ 7 yıl önce
Haram olsun calisanlardan keatiginiz paralar
hocam ~ 7 yıl önce
kendisi sigara icer ama senin kendi yuzune uflettigin havalandirmaya karisir,, kendi kulagi duymaz , speaker i son ses acip senin kulagina da eder, kanser oluruz, cocugun olmaz bahaneleriyle , ZATEN CALISMAKTA OLAN ,senin baktigin wxr radar yansimalarini kapatir. bu kultur devam ettigi surece biz bir yere varamayiz, skytraxin yalan odulleriyle ucakta yediginiz yemeklerle avunuruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolu Ekspresi ~ 7 yıl önce
Pilotlarımızın ve hosteslerimizin aldıkları para son kuruşuna kadar helal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000