24 Şubat 2020, Pazartesi 21:37:06

SON DAKİKA | Pegasus pilotu tutuklandı

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen 3 kişinin öldüğü uçak kazasına ilişkin tutuklama istemiyle hakimliğe sevk edilen kaptan pilot Mahmut Arslan tutuklandı.
  • HAVADA GİDEN TRENLERİN SUÇLUSU MAKİNİST, YERDE GİDEN UÇAKLARIN SUÇLUSU PİLOT ÖYLE Mİ ? ŞİMDİ DAĞILABİLİR SİNİZ !
  • Yolcu da her inişimde umarım kaptan kuleyi anlamıştır, umarım gust ne demek biliyordur da ölmeyiz baskısıyla uçuyor. İşte ülkedeki temel problem bu. Olayları sürekli kendi lehimize çarpıtmaya çalışıyoruz. Bunu sıklıkla doktorlarda da görüyoruz maalesef. Pistle ve diğer konularla ilgili problemler biliniyor, hepimiz biliyoruz ve raporu bekliyoruz. Asıl tartışma o zaman başlayacak ancak meslektaşın "düşürüldüğü durum" üç kişinin hayatını kaybettiği, hani derler ya allah korumuş denebilecek kadar ürkütücü bir kaza sonucu ve bu duruma kimse iyi demiyor. Doğru mu derseniz, maalesef doğru. Üslupla ilgili insanları uyarabilirsiniz ancak lütfen, ölen insanların aileleri yerine koyun kendinizi.
  • Millet olarak saadeti çok severiz. Etrafta yüzlerce, binlerce ve çok ama çok daha önemli nedenler olsa bile nihayette en çok duyacağınız kelime, “Eee ne olmuş kardeşim, saadete gel saadete” olur. Milletçe akıldan, mantıktan, ilimden, bilimden çok fiziksel konulara göre hareket etme meylinde olduğumuzdandır. Buna bakış açısı ve kültür deniyor. Bu pilotun tutuklanması başta diğer pilotlar ve özellikle iş arkadaşları ve hatta yöneticileri tarafından tepkiyle karşılanıyor. İyi de hepiniz aynı kültürün içindesiniz. Meslekdaşları içinde bu hatayı yaptığı için küfür edenler bile var. Ama sorarsanız doğru mu diye, hepsi şiddetle inkar eder. Bu da bir kültür. Bu kültürel birikimin bir sonucu olarakta, şirket tutmuş bütün pilotları da değerlendirmeden geçiriyormuş. Öyle yapıyorlarsa ve bunun sonucunda bu olaylarda ortak yönü bile olmadığı halde hiç suçu olmayanlara fatura çıkarılırsa bu durum, şirketin yöneticilerinin de Pattern Recognition diye bir konudan hiç haberlerinin olmadığını göstercektir. Örnek olarak, ailenizde 5 kişinin ehliyeti varsa ve biri kaza yaparsa, evdeki herkesi direksiyon sınavına mı alırsınız. Pattern Recognition, meydana gelen olaylardaki ortak yönlerin tesbit edilip, ona göre tedbir alınmasını gerektirir. Bunu yapar, bir süre sonra yine kaza olursa ne diyeceksiniz? Dünyanın hangi ülkesine gidip bunu yaptığınızı söyleseniz, kuvvetle muhtemel bir uzmana görünmenizi söylerler. Bu da bir kültürdür. Ve bu kültür, bu bölgeye özgü bir kültürdür. Batı medeniyetini kedinin uzanamadığı ciğeri kötülemesi gibi tek dişi kalmış canavar gözüyle görenlerin yapacaklarından doğru birşey beklemek tam bir abesle iştigaldir.
  • Cahillik hakikaten diz boyu. En akıllı geçinenden en safına bu ülkenin akıl yaşı ortalaması 8 ila 14 arasında. O da ilkokul ile Ortasona denk. 3 can gitmiş kardeşim 3 can. Anasına, abasına, Eşine, Sevgilisine ulaşmayı umudeden 3 can. Ve o 3 can ile en az 3 Anne, 3 Baba, 6 ila 9 kardeş, 3 eş ve daha fazlası yarı ölü hale gelmiş. Senin ne paran ne pulun, ne ahın ne vahın bunları geri getirir mi? elbette adalet bunun hesabını soracak. Ve eğer ki o adalet görevini layıkı ile yapabilirse, bu pilotu eğiten, kontrol eden, yönetenlerden dahi,hatta o pilota, pistin iniş için emniyetli olmaması nedeniyle önceki 2 uçak pas geçtiği halde iniş izni veren kontolörlerden dahi hesap sormalı. Umarız Savcı ve Hakim aklı başında olur. Ben hem canımı emanet edeceğim, hem onca para vereceğim, sen sütten çıkmış akkaşık, benim canımı bana poşet içinde teslim edeceksin. Öyle mi?
  • Bundan sonra istediğiniz gibi gaz açıp kapatamayacaksınız bundan sonra bakımsız pistlerden kalkamayacaksınız bakımsız pistlere inemeyeceksiniz uçağı türbalansa sokmayacaksınız yani işin kısası Adalet öyle istiyor Adalete güvenim tam
  • bak görün doktorada soruşturma açarlar niye sakat sandalyesine oturdun diye
  • Mahkeme neyin tedbirini alıyor sakat arabasıyla tutuklamamı olur
  • işsiz mi kaldın seen, yoksa pegasus kabul etmedimi seni, noldu sana ne bu kiinn
  • İlla yargılanacaksa tutuksuz yargılanamıyor mu? kaçacak mı adam? koyarsın yurt dışına çıkma yasağı.
  • Doldurdular devrelerim devrelerinin çocuklarını akrabaları gelini damadı

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen 3 kişinin öldüğü uçak kazasına ilişkin tutuklama istemiyle hakimliğe sevk edilen kaptan pilot Mahmut Arslan tutuklandı.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda meydana gelen uçak kazasına ilişkin soruşturma kapsamında kaptan pilot M.A. tutuklandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, 5 Şubat'ta 177 yolcu ve 6 mürettebatın bulunduğu İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayollarına ait yolcu uçağının pistten çıkması sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilerek Anadolu Adalet Sarayına getirilen kaptan Pilot Mahmut Arslan'ın hakimlik işlemleri tamamlandı.

Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği, kaptan pilot M.A'nın "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

SON DAKİKA | Pegasus pilotu tutuklandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (62)

BİLİR KİŞİ ~ 4 yıl önce
HAVADA GİDEN TRENLERİN SUÇLUSU MAKİNİST, YERDE GİDEN UÇAKLARIN SUÇLUSU PİLOT ÖYLE Mİ ? ŞİMDİ DAĞILABİLİR SİNİZ !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Düşürülen pilot ~ 4 yıl önce
Yolcu da her inişimde umarım kaptan kuleyi anlamıştır, umarım gust ne demek biliyordur da ölmeyiz baskısıyla uçuyor. İşte ülkedeki temel problem bu. Olayları sürekli kendi lehimize çarpıtmaya çalışıyoruz. Bunu sıklıkla doktorlarda da görüyoruz maalesef. Pistle ve diğer konularla ilgili problemler biliniyor, hepimiz biliyoruz ve raporu bekliyoruz. Asıl tartışma o zaman başlayacak ancak meslektaşın "düşürüldüğü durum" üç kişinin hayatını kaybettiği, hani derler ya allah korumuş denebilecek kadar ürkütücü bir kaza sonucu ve bu duruma kimse iyi demiyor. Doğru mu derseniz, maalesef doğru. Üslupla ilgili insanları uyarabilirsiniz ancak lütfen, ölen insanların aileleri yerine koyun kendinizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saadet ~ 4 yıl önce
Millet olarak saadeti çok severiz. Etrafta yüzlerce, binlerce ve çok ama çok daha önemli nedenler olsa bile nihayette en çok duyacağınız kelime, “Eee ne olmuş kardeşim, saadete gel saadete” olur. Milletçe akıldan, mantıktan, ilimden, bilimden çok fiziksel konulara göre hareket etme meylinde olduğumuzdandır. Buna bakış açısı ve kültür deniyor. Bu pilotun tutuklanması başta diğer pilotlar ve özellikle iş arkadaşları ve hatta yöneticileri tarafından tepkiyle karşılanıyor. İyi de hepiniz aynı kültürün içindesiniz. Meslekdaşları içinde bu hatayı yaptığı için küfür edenler bile var. Ama sorarsanız doğru mu diye, hepsi şiddetle inkar eder. Bu da bir kültür. Bu kültürel birikimin bir sonucu olarakta, şirket tutmuş bütün pilotları da değerlendirmeden geçiriyormuş. Öyle yapıyorlarsa ve bunun sonucunda bu olaylarda ortak yönü bile olmadığı halde hiç suçu olmayanlara fatura çıkarılırsa bu durum, şirketin yöneticilerinin de Pattern Recognition diye bir konudan hiç haberlerinin olmadığını göstercektir. Örnek olarak, ailenizde 5 kişinin ehliyeti varsa ve biri kaza yaparsa, evdeki herkesi direksiyon sınavına mı alırsınız. Pattern Recognition, meydana gelen olaylardaki ortak yönlerin tesbit edilip, ona göre tedbir alınmasını gerektirir. Bunu yapar, bir süre sonra yine kaza olursa ne diyeceksiniz? Dünyanın hangi ülkesine gidip bunu yaptığınızı söyleseniz, kuvvetle muhtemel bir uzmana görünmenizi söylerler. Bu da bir kültürdür. Ve bu kültür, bu bölgeye özgü bir kültürdür. Batı medeniyetini kedinin uzanamadığı ciğeri kötülemesi gibi tek dişi kalmış canavar gözüyle görenlerin yapacaklarından doğru birşey beklemek tam bir abesle iştigaldir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akıl Yaşı ~ 4 yıl önce
Cahillik hakikaten diz boyu. En akıllı geçinenden en safına bu ülkenin akıl yaşı ortalaması 8 ila 14 arasında. O da ilkokul ile Ortasona denk. 3 can gitmiş kardeşim 3 can. Anasına, abasına, Eşine, Sevgilisine ulaşmayı umudeden 3 can. Ve o 3 can ile en az 3 Anne, 3 Baba, 6 ila 9 kardeş, 3 eş ve daha fazlası yarı ölü hale gelmiş. Senin ne paran ne pulun, ne ahın ne vahın bunları geri getirir mi? elbette adalet bunun hesabını soracak. Ve eğer ki o adalet görevini layıkı ile yapabilirse, bu pilotu eğiten, kontrol eden, yönetenlerden dahi,hatta o pilota, pistin iniş için emniyetli olmaması nedeniyle önceki 2 uçak pas geçtiği halde iniş izni veren kontolörlerden dahi hesap sormalı. Umarız Savcı ve Hakim aklı başında olur. Ben hem canımı emanet edeceğim, hem onca para vereceğim, sen sütten çıkmış akkaşık, benim canımı bana poşet içinde teslim edeceksin. Öyle mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elbeyli ~ 4 yıl önce
Bundan sonra istediğiniz gibi gaz açıp kapatamayacaksınız bundan sonra bakımsız pistlerden kalkamayacaksınız bakımsız pistlere inemeyeceksiniz uçağı türbalansa sokmayacaksınız yani işin kısası Adalet öyle istiyor Adalete güvenim tam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalete bak gardaş ~ 4 yıl önce
bak görün doktorada soruşturma açarlar niye sakat sandalyesine oturdun diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 4 yıl önce
Mahkeme neyin tedbirini alıyor sakat arabasıyla tutuklamamı olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
behçet ~ 4 yıl önce
işsiz mi kaldın seen, yoksa pegasus kabul etmedimi seni, noldu sana ne bu kiinn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tutuksuz ~ 4 yıl önce
İlla yargılanacaksa tutuksuz yargılanamıyor mu? kaçacak mı adam? koyarsın yurt dışına çıkma yasağı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgs ~ 4 yıl önce
Doldurdular devrelerim devrelerinin çocuklarını akrabaları gelini damadı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000