29 Mart 2011, Salı 14:00:05

SON BİZANS OYUNU SAHNEDE

İstanbul 1453 yılında fethedildi ama entrikaları bize miras kaldı. Ne yazık ki hala, Bizans ruhu bazı bedenlerde hayat bulmaya devam ediyor...
  • DAİMA YANINIZDAYIZ....
  • Şimdi açıkcası havacılık camiası, öncelikle online ve hızlı haberciliği ile portalda airporthaberi, tvde airport ile uçuş keyfini, gazetede ise Hürriyet kokpit ve habertürk airport sayfasını takip ediyor. Diğerleri de takip ediliyor.
  • Bir dusunsenize, bu zamana kadar airport medya grubu'nun yaptiklarini.. Airport tv olarak neler yapmadilar. crm konulari, kaza analizleri... Airport haber olarak dunyanin her kosesinden haberler... Ucuyorum forumlari.. Pilot olmak isteyen orada, Kabin memuru olmak isteyen orada. Bilimum bilinmeyen sorusu olan orada.. Hele en son Spotter atagi.. E artik milletin gozune girdi canim gercekler, batiyor. Belli.
  • Evet Pegasus kötü hizmeti ile birçok şeyi değiştirdi.
  • her zaman savundugum bir gorus var bir meslegin kanun onunde yasasi yoksa ne beklersiniz basin her zaman her yerde bagimsiz olamiyorsa ne o ulkeden nede insandan nede toplumdan birseyler beklemek insanlikdisidir, acikca hangi hukumet engel olursa basina yada engellemeye calirsa bu basini insanlik disidir ama bu surec bu hukumetle tavan yapti basin susturuldu istenildigi gibi yonetildi istenmeyenler tutuklandi sanirim bu airporthaberide engelleyen hukumetin saksakcilari yada uzantilari olsa gerek diye dusunuyorum ama engellemez bu surec birseyi ne kadar yasaklarsan o kadar cabuk buyur ve ilgi gorur
  • basın odası farklı apron farklı konular ama ikisi içinde TAV ın bi yetki alanı oldugunu sanmıyorum.Basın odasını TAV yaptı evt ama içeri basından kimler girer kimler giremez TAV karışamaz kanımca.Mülki İdari Amirin sorumluluğunda olan bu konuda TAV ında pay sahibi olduğunu düşünmek yanlış olur.(ayrıca pegasus gibi emek düşmanı bi şirketi kendinize örnek almanız beni üzdü)
  • Açıkcası bunun bir yanlışlık olduğunu düşünüyor ve kısa sürede bu yanlış anlaşılmanın giderileceğine inanıyoruz.
  • Tamamda koskoca Sani Şener bu programları ve havacılık sitelerini zaten biliyor. Böyle bir olaya imza atacağını sanmıyoruz. Hele sektörde yeri belli olan airporthaber uçuş keyfi ve airport gibi havacılık programlarını bilmiyormu biliyor. En başta herkese eşit olan ve yıllardır kurumsal iletişimi yöneten Bengi hanım böyle bir eşitsizliğe izin vermeyecektir.
  • Basın adına bu oyuna düşmezler. çok yanlış.Yanlış hesap bağdattan döner..
  • Sevgili airport haber ailesine yapılan bu haksızlığı kınıyorum ? Peki sektörde an ve an habercilik yapan kaçtane site var söylermisiniz? Airport haber diğer sanal siteler dışında en gerçekçi en tarafsız haber yapan bir sitedir ve devam edecekyir yine bizans 'dan örnek vererek bitirmek istiyorum ''Fatih Sultan Mehmet yılmamış ümiden vazgeçmemiş 72 adet gemiyi bir geceden karadan kaydırarak haliçe indirmiş kararlığını göstermiştir sizde bu sektör için aynen böylesiniz azminden hiç bir şey kaybetmediniz yolunuz açık olsun.

Son dönemde televizyonlarda dönen Pegasus Havayolları reklamında bir söz var... ‘Türkiye’de havacılığı biz başlatmadık ama biz değiştirdik’ diyor. Türkiye’ye farklı bir iş modelini getiren ve bunu başarıyala uygulayan Pegasus Havayolları’nı bundan iyi anlatan başka cümle olabilir mi? Sevin ya da sevmeyin ama Pegasus gerçekten havacılıkta birçok şeyi değiştirmeyi başardı...

Tıpkı Airporthaber gibi... Pegasus kendi alanında aykırı oldu, AirportHaber de kendi alanında... İkisi de aykırı ama ikisi de başarılı...

O yüzden biz de bu sloganı kendimize uyarlıyoruz: ‘ Türkiye’de havacılık haberciliğini biz başlatmadık ama biz değiştirdik”

Gece gündüz çalıştık, biz çalışırken başkalarına da çalışmayı hatırlattık. Basın bülteni yayınlayan değil, basın bülteni yayınlatan habercilik yaptık. Kendi kulvarımızdakilerin, bize yetişmek için zaman zaman kapasitelerini aştıkları da oldu. Çalıştık, çalıştırdık...  Herkes aynaya bakmak zorunda kaldı. ‘Neden onlar kadar başarılı değiliz?’ sorusunu defalarca kendi kendilerine sordurduk.

Şimdi saymakla bitiremeyeceğimiz sayısız haberimizi yüzleri kızarmadan, utanmadan, sıkılmadan kullandılar. Üstelik bunu yaparken akla hayale gelmeyecek kahpece ayak oyunlarına devam ettiler.

Önce AirportHaber’i aprona çıkarmamak için Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın’ı kirli amaçlarına araç yapmaya çalıştılar. Aprona çıkabilecek kişilerin listesine bizleri almadılar. Sadece bizleri mi? Hayır... Havacılık camiasında onlardan daha popüler olan ve havacılığa daha çok hizmet eden televizyon programlarının yapımcılarını da, muhabirlerini de o listeye dahil etmediler.

Bunu yaparken ilgili otoriteleri de ayartmaya kalktılar. Ama her defasında oyunlarını bozduk, bozmaya da devam edeceğiz.

Ancak arkadaşlar bir türlü uslanmıyor. Biraz daha gayret edip rekabet etmek yerine Bizans oyunlarına devam ediyorlar...

İşte son oyunları...

Atatürk Havalimanı’ndaki basın odasına Havalimanı Muhabirleri Derneği üyeleri dışında kimse alınmayacakmış...

Biz o derneğe üye değiliz, öyle bir derneği de tanımıyoruz. 

İşte o yüzden basın odasına AirportHaber alınmayacak, Uçuş Keyfi alınmayacak, Take Off alınmayacak, Airport alınmayacak hatta güçleri yeterse Kokpit de alınmayacak.

Hadi bunları geçtik... Uluslararası birçok olayın takip noktası olan Atatürk Havalimanı’na dışarıdan gelen basın mensupları da alınmayacak. Libya’daki iç savaşı, Japonya’daki tsunaminin Türkiye uzantısını takip eden televizyon ve gazete muhabirleri, kameramanları basın odasına sokulmayacak.

Böyle komik böyle zavallı bir davranış olabilir mi? İstiyorlarki ‘basın odasına kapanalım akşama kadar geyik muhabbeti çevirelim, biz haber yapmayalım ama kimse de yapmasın’... Böyle bir tembel ve bir o kadar da kalleşce düşünce tarzı olabilir mi?

Biz kendi adımıza doğru bildiğimiz yolda her koşulda ilerlemeyi şart koştuk. Bize bir ofis de gerekmez. Gerekirse seyyar muhabirler koyarız, laptoplu internetli teçhizatla işimizi yaparız. Ama siz yeter ki daha fazla adileşmeyin!

Ve son bir söz de Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın başta olmak üzere diğer otoriteler ve TAV yetkililerine...

Türkiye’nin basın özgürlüğünü tartıştığı bir dönemde, bu tür ayak oyunlarına alet olmayın... Amaçları belli olan bu zihniyetin oyununa gelmeyin...

Ve siz diğer önü kesilmek istenen mağdurlar...

Kapı önüne konulmayı haketmeyecek kadar başarılı olduğunuzu bilin ve asla bu kokuşmuş zihniyete teslim olmayın...

AIRPORTHABER YÖNETİMİ

SON BİZANS OYUNU SAHNEDE

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 13 yıl önce
DAİMA YANINIZDAYIZ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şimdi açıkcası havacılık camiası, öncelikle online ve hızlı haberciliği ile portalda airporthaberi, tvde airport ile uçuş keyfini, gazetede ise Hürriyet kokpit ve habertürk airport sayfasını takip ediyor. Diğerleri de takip ediliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir dusunsenize, bu zamana kadar airport medya grubu'nun yaptiklarini.. Airport tv olarak neler yapmadilar. crm konulari, kaza analizleri... Airport haber olarak dunyanin her kosesinden haberler... Ucuyorum forumlari.. Pilot olmak isteyen orada, Kabin memuru olmak isteyen orada. Bilimum bilinmeyen sorusu olan orada.. Hele en son Spotter atagi.. E artik milletin gozune girdi canim gercekler, batiyor. Belli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Evet Pegasus kötü hizmeti ile birçok şeyi değiştirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
her zaman savundugum bir gorus var bir meslegin kanun onunde yasasi yoksa ne beklersiniz basin her zaman her yerde bagimsiz olamiyorsa ne o ulkeden nede insandan nede toplumdan birseyler beklemek insanlikdisidir, acikca hangi hukumet engel olursa basina yada engellemeye calirsa bu basini insanlik disidir ama bu surec bu hukumetle tavan yapti basin susturuldu istenildigi gibi yonetildi istenmeyenler tutuklandi sanirim bu airporthaberide engelleyen hukumetin saksakcilari yada uzantilari olsa gerek diye dusunuyorum ama engellemez bu surec birseyi ne kadar yasaklarsan o kadar cabuk buyur ve ilgi gorur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
basın odası farklı apron farklı konular ama ikisi içinde TAV ın bi yetki alanı oldugunu sanmıyorum.Basın odasını TAV yaptı evt ama içeri basından kimler girer kimler giremez TAV karışamaz kanımca.Mülki İdari Amirin sorumluluğunda olan bu konuda TAV ında pay sahibi olduğunu düşünmek yanlış olur.(ayrıca pegasus gibi emek düşmanı bi şirketi kendinize örnek almanız beni üzdü)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Açıkcası bunun bir yanlışlık olduğunu düşünüyor ve kısa sürede bu yanlış anlaşılmanın giderileceğine inanıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tamamda koskoca Sani Şener bu programları ve havacılık sitelerini zaten biliyor. Böyle bir olaya imza atacağını sanmıyoruz. Hele sektörde yeri belli olan airporthaber uçuş keyfi ve airport gibi havacılık programlarını bilmiyormu biliyor. En başta herkese eşit olan ve yıllardır kurumsal iletişimi yöneten Bengi hanım böyle bir eşitsizliğe izin vermeyecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Basın adına bu oyuna düşmezler. çok yanlış.Yanlış hesap bağdattan döner..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sevgili airport haber ailesine yapılan bu haksızlığı kınıyorum ? Peki sektörde an ve an habercilik yapan kaçtane site var söylermisiniz? Airport haber diğer sanal siteler dışında en gerçekçi en tarafsız haber yapan bir sitedir ve devam edecekyir yine bizans 'dan örnek vererek bitirmek istiyorum ''Fatih Sultan Mehmet yılmamış ümiden vazgeçmemiş 72 adet gemiyi bir geceden karadan kaydırarak haliçe indirmiş kararlığını göstermiştir sizde bu sektör için aynen böylesiniz azminden hiç bir şey kaybetmediniz yolunuz açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000